ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI İÇİN KİTAPLAR DAĞITILDI 
 
Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eğitiminin kalitesinin arttırılması konusunda yaptığı çalışmalardan övgüyle bahsederek “İYİ Kİ, BÖYLE BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR” diye konuştu.
 
       Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube tarafından ilimiz merkez ve merkeze bağlı ortaokul ve lise öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırma ve kitap okumaya olan ilgisini arttırmaya yönelik başlattılan Kitap Okuma Yarışması öncesi okunacak kitaplar okul müdürlerine teslim edildi.
 
“ÖNEMLİ BİR PROJEYE İMZA ATTIK”
 
        Değerler eğitimi kapsamında öğrencilere örnek şahsiyetlerin örnek davranışlarını tanıtmak, kendilerine olan güven duygusunu geliştirmek, okulunu ve kendini temsil edebilme gücünü kazandırmak amacıyla düzenlenecek yarışma öncesinde düzenlenen kitap dağıtım töreninde konuşan Başkan Burhanettin Çoban, ilimizdeki eğitim kalitesinin artırmaya  yönelik önemli bir projeye imza attıklarını ifade etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik,  Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cem Kasabalı, sendika üyeleri ve okul müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleşen programın açılış konuşmasını Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik yaptı.
 
“BAŞKANIMIZ SAMİMİ VE İÇTEN DAVRANDI”
 
         Eğitim Bir- Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube olarak sendikal anlayışlarının sadece ücret sendikacılığı, sosyal haklar elde etme sendikacılığı olmadığını vurgulayan Sendika Başkanı Abdullah Çelik; “ Biz hizmete de önem veriyoruz. Yani biz eğitim sendikası olarak bulunduğumuz mahalde ilimizde, ilçemizde sendika mücadelemizi hizmetle birlikte yürütüyoruz. Bu mücadeleyi yaparken bulunduğumuz mahalde eğitimin en güzel şekilde yürütülmesi, eğitimin kalitesinin arttırılması yönünde de mücadele yapıyoruz.  Bu anlamda ilimizde kitap okuma yarışması düzenlemeye karar verdik. Bu düşüncemizi Sayın Belediye Başkanımız ve Milli Eğitim Müdürümüze ilettik. Sayın Başkanımız bu düşüncemize içten ve samimi yaklaştı. Başkanımız bu yarışmanın ilimizin eğitimine ciddi katkı sağlayacağı düşüncesinden hareketle bize destek olacağını ifade etti. Yarışmanın ödüllerinin temini ve dağıtılmasında katkı sunacaklarını belirtti ve bu da bizi çok mutlu etti” dedi.
 
          Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eğitime olan desteğinden de söz eden Abdullah Çelik;  “Başkanımız bildiğiniz üzere her zaman ilimizin eğitimine çok ciddi katkılar sunuyor. Okullularımızın bahçelerinin asfaltlanmasından tutun da okullarımızın ihtiyaçları konusunda pek çok alanda eğitime katkı sunuyor. İyi ki böyle bir Belediye Başkanımız var. Milli Eğitim Müdürlüğümüz de projemize büyük destek oldu.  Okumak çok önemli, insan okudukça medenileşir, özgürleşir ve kendisini ifade edebilir. Proje sonunda sınav yapacağız, sınavda başarılı olan öğrencilerimize törenle hediyelerini  takdim edeceğiz” diye konuştu.
 
“PROJEDE EN KÂRLI ÇIKAN BİZİZ”
 
          İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise projede en kârlı çıkanın Milli Eğitim camiası olarak kendilerinin olduğunu söyledi. Lokalde ilimizde genelde ise ülkemiz açısından okuma noktasında zayıf noktada olduklarını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın;” Ne yazık ki insanlarımız kitap okumuyorlar. Okullarımızda kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına yönelik yıllardır bir takım projeler yapılıyor. Öncelikle böylesi anlamlı bir projede Belediye Başkanlığımıza sosyal katkı sunduklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ödüllerin hemen hemen tamamı Belediyemiz tarafından karşılanıyor. Bu güne kadar çok farklı alanlarda Belediyemizin eğitime çok katkıları oldu. Sendikalar deyince maaş, ücret, eylemler akla geliyor ancak, şu algıyı bir türlü oluşturamadık. Sendikaların amacı sadece bu değil, eğer bu ise eğitime çok fazla bir katkısı olmayacak. Sosyal amaçlı projelerle mutlaka eğitim kalitesine katkı sunulan bir misyona gelmesi gerekiyor. Bu yönüyle Afyonkarahisar Eğitim Bir- Sen  1. Nolu Şubesi’nin böyle bir projede bize paydaş olmaları gerçekten takdire şayan bir konu. Biz bu projenin yürütülmesinde titiz, dikkatli ve hassas hareket etmemiz gerekir. Kitaplar okunduktan sonra okul kütüphanesinde kalacak” diye konuştu.
 
10 BİN ADET KİTAP SETİ DAĞITILACAK
 
          Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise böylesi anlamlı bir projeye destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Başkan Çoban; “Bundan bir ay önce Eğitim Bir-Sen Şubemiz bizi ziyaret ederek projeden bahsettiler. Bizde böyle güzel ve hayırlı projeye destek olmaktan büyük mutluluk duyacağımızı ifade ettik. Abdullah Çelik Hocam, az önce sendikacılığı çok güzel bir şekilde ifade etti. Elbette sendikamız, üyelerinin hak ve menfaatlerinin korunması ve daha ileriye gitmesi noktasında mücadele yapacak. Ancak hepimizin çok önemli sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklarının bilincinde olmasından dolayı Eğitim Bir- Sen Şubemizi tebrik ediyorum” dedi. 
 
          Öğrencilere 10 bin kitap seti dağıtılacağını açıklayan Başkan Burhanettin Çoban;  “Öğrencilerimiz bu proje vesilesiyle milliyetçi, muhafazakar yapısıyla ülkemizin fikir hayatına yön veren ve hepimizin hayatında derin etkileri bululan ve bulunacak olan değerli yazarlarımızı tanıma fırsatı bulacaklar. Öğrencilerimizin lise ve ortaokulda okuduğu kitapları hayatının tüm dönemlerinde hatırlaması mümkün değil. Ancak bu proje sayesinde hem kitabı hatırlayacaklar, hem de sınava girerek inşallah ödül aldıklarını hatırlayacaklar. Bu projeye destek veren Milli Eğitim Müdürlüğümüzü asıl sahada bu işi koordine edecek değerli okul müdürlerimizi şimdiden kutluyorum. İnşallah bu proje sayesinde çocuklarımızı fikir dünyamıza idealist bir öğrenci kazandıracağız” diye konuştu.
 
SINAV TARİHİ 6 MAYIS
 
Üç kategori üzerinden yapılacak yarışma için kitaplar ayrı ayrı belirlenirken, ortaokullarda 5. ve 6. Sınıflar için ayrı, 7.ve 8. Sınıflar için ayrı olmak üzere iki kategori belirlendi. 5. ve 6. Sınıflar, kendi kategorisinde 7. ve 8. Sınıflar kendi kategorisinde belirlenen tüm kitapları okuyacaklar. Sınav soruları  okudukları bu kitaplardan oluşacak. Liselerde ise 9,10,11 ve 12. Sınıflarda okuyan tüm öğrenciler için ortak bir kategori belirlendi. Liselerde okuyan öğrenciler bu kategori için belirlenen kitapları okuyacaklar ve okudukları bu kitaplardan sınavda sorumlu olacaklar. Ortaokul ve lise öğrencileri, okudukları kitaplar üzerinden girecekleri yarışmada  birincilere Bisiklet + Notebook ikinci ve üçüncülere bisiklet + tablet bilgisayar,  hediye edilecekken yarışmada ilk 40’a giren 120 öğrenciye ise bisiklet hediye edilecek. Yarışmaya başvuruda bulunmak isteyenler 7 Nisan 2017 tarihine kadar http://afyon1.eğitimbirsen.org.tr adresindeki bireysel öğrenci başvuru linkinden yapılabilecek. Yarışma 6 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.
 
Editör: Haber Merkezi