‘Öcalan asılsın ki bizler rahat edelim’ 
Afyonkarahisar Harp Malûlü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği’nde buluşan şehit babalarından Mehmet Ali Birand’ın açıklamalarına tepki geldi.
 Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği’nde buluşan 2 şehit babası sitemlerini dile getirdiler. Konuşmaları sırasında Mehmet Ali Birand’ın açıklamalarına sitem ederlerken “Sen hiç şehit verdin mi? Senin oğlun var mı? Sen askere evlat gönderdin mi ki bebek katilinin üzerinden pirim yapmaya çalışıyorsun?” dediler. Konuşmalarına devam eden şehit babaları “ Bebek Katili Öcalan asılmadan bizlere trilyonda verseler rahat edemeyeceğiz. Bu Apo’yu asmayanlar, o dönem Türkiye’ye getirenler utansın. Şu anda teröristlerle Meclis’te oturan milletvekilleri utansın. Birde şunu söylemek istiyorum. Bu geçmiş aylarda Uludere de ölenlerin ailelerine hemen maaş bağlandı. Bizim ise burada 1-2 yıldır maaş bağlanmayan şehit aileleri var.” dediler. Geçmişte yaşanmış bir olaydan bahseden şehit babaları “1999 da seçim barajını aşmak için bir siyasi parti PKK’lılarla seçim ittifakı yaptı. Şimdi çıkmışlar ahkâm kesiyorlar önce bir kendilerine baksınlar. Bir şey sormak istiyorum bu Malatya’daki füzeler PKK için mi kuruldu? Kimi kandırıyorlar? Bizler bu vatana evlatlarımızı verdik.” dediler.
‘Vali’ye teşekkür ediyoruz’
Afyonkarahisar valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun her konuda kendilerine destekte bulunduğunu, her bayram ziyaret edip hal hatır sorduğunu söyleyen şehit babaları “Afyon’da başta Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve tüm kamu kuruluşlarına buradan teşekkür ediyoruz. Bizlere ilk günden bu güne yardımlarını esirgemediler her zaman yanımızda oldular. Bunun yanında Başkanımız İsmail Kumartaşlı’ya da teşekkür etmek istiyoruz. Burada özel hastaneler de bizlere ücretsiz tedavi edilme imkânı sağladı. Turex Halk Otobüsleri’ne de teşekkür ediyoruz burada Harp Mahlûlü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimlere ücretsiz seyahat imkânı sağladılar bunu Afyonkarahisarlı minibüsçülerimizden de bekliyoruz” dediler.
Kumartaşlı “Türkiye’yi bölmenin çabasındalar”
İsmail Kumartaşlı son günlerde Mehmet Ali Birand’ın yaptığı açıklamaya tepki gösterirken “Mehmet Ali Birand’a önce bakmak lazım Kim? Nerden geliyor? Kimin uşağı? Bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye? Geçmişte bebek katiliyle aynı masada oturup yemek yiyen bir kişinin bu söylemde bulunmasına hiçte şaşırmadık. Ama bizim korktuğumuz şu ki terörist başı Şemdin Sakık’ı dinleyeler bu şahısı da dikkate alabilirler. Sakık, 33 erin şehit edilmesindeki emri veren terörist başıdır. Kaldık ki bundan önce de terörist başı Sakık’a inanıp Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin Genel Kurmay Başkanı’nı İlker Başbuğ’u tutukladılar. İlker Başbuğ’un tutuklanmasına tepkiliyiz. Dünyanın çivisi çıkmış sözü tam bu olay için biçilmiş kaftan.” dedi. Daha sonra anadilde eğitim uygulamasına değinen Kumartaşlı “anadilde savunma ve eğitimi savunanlar ayrı bir devlet olmanın ve Türkiye’yi bölmenin çabasındalar. Açlık greviyle de bu isteklerini kabul ettirerek bölünmenin tohumlarını atmış bulunuyorlar.” dedi.Odak 
Editör: Haber Merkezi