O Torununu Kurtarmak İsterken Torunu Onu Kurtardı

AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesinde başarılı bir ameliyata daha imza atıldı. Antalya’da prostat kanseri tanısı konulunca memleketi Afyonkarahisar’a gelerek AFSÜ Üroloji Anabilim Dalına başvuran Ahmet Y. (65), Doç. Dr. Arif Demirbaş, Doç. Dr. Mustafa Karalar, Dr. Osman Gerçek ve Dr. Melih Şenkol’un katıldığı 1 saat 15 dakika süren ameliyatın ardından, üçüncü gün taburcu oldu.

Doç. Dr. Arif Demirbaş, kronik böbrek yetmezliği saptanan torununa nakil gerektiği için tereddüt etmeden Antalya’ya giden hastamızın prostatında kanser saptanması üzerine organ vericisi (donör) olarak kabul edilmediğini söyledi. Doç. Dr. Demirbaş, “Her ne kadar hastamız ve ailesi bu durum karşısında hayal kırıklığı yaşasa da kanserin erken bir evrede saptanması ile teselli bulmuşlar. Ahmet amcamız iyi niyetinin ve cesaretinin ödülünü almış ve aslında o torununu kurtarmak isterken torunu onu kurtarmış.” diye konuştu.

Organ bağışının önemine dikkat çeken Doç. Dr. Demirbaş 2021 sonunda yaklaşık 22 bin kişinin böbrek nakli, yaklaşık 26 bin kişininse diğer organlar için nakil beklediğini kaydederek bu konuda toplumsal duyarlılığın artması gerektiğini ifade etti.

Ahmet Y. ise AFSÜ’nün hekimlerine ve çalışanlarına teşekkür ederek şöyle konuştu: “Hastalığımın tanısı konulduğunda ilk başta üzüldüm. Akdeniz Üniversitesinde de ameliyat önerdiler ancak kanser ameliyatlarının kendi ilimizin üniversitesinde de başarılı şekilde yapıldığını bildiğimden memleketime dönerek AFSÜ’ye başvurdum. Arif hocam hastalığımın erken evrede teşhis edildiğini ve korkacak bir şey olmadığını söyledi. Ameliyatım ve tedavi sürecim gayet iyi ilerledi. Torunumun da bir an önce şifa bulmasını diliyor ve onun için dua ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi