NOTERLER EZİYET EDİYOR
ATSO’nun dün akşam yapılan Temmuz ayı Meclis toplantısına noterlerden şikayetler damgasını vurdu. ATSO Başkanı Serteser noterlerle toplantı yaparak şikayetleri aktaracak ve vatandaşın mağdur edilmemesini isteyecek

NOTERLER EZİYET EDİYOR
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasının dün akşam yapılan Temmuz ayı meclis toplantısında Meclis Üyeleri Afyonkarahisar’daki noterlerin keyfiliğinden şikayet ettiler. Noterlerin vatandaşı perişan ettiğini söyleyen Meclis Üyeleri Afyonkarahisar eski 1. Noteri Ali Oğuz’u aradıklarını belirterek “Biz şimdi maalesef yıllar öncesini arıyoruz. Şimdi 7 tane noter var ama bir tanesi bile Ali Oğuz gibi konuya vakıf değil yada havuz nedeniyle çalışmak istemiyorlar” dediler.

HAVUZ KALKSIN REKABET OLSUN
Afyonkarahisar’daki noterlerin havuz oluşturduklarını her noterin eşit bir gelir elde ettiğini belirten ATSO Meclis Üyeleri “Noterler aralarında bir havuz oluşturmuşlar. O nedenle kimse fazladan çalışmak istemiyor. Herkes vatandaşı birbirine havale ediyor. Falanca noter arkadaşımız bu konuda daha uzman diye birbirlerine yönlendiriyorlar. Böyle olunca da vatandaş noter noter gezmek zorunda kalıyor bu havuz kalkmalı ve rekabet oluşmalı” dediler.

SERTESER KONUYA EL ATACAK
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser Meclis Üyelerini dinledikten sonra yaptığı konuşmada bu konuyla ilgili olarak Afyonkarahisar’daki noterleri toplayarak bu sıkıntıları konuşacaklarını ve gerekirse havuz sisteminin kaldırılması içinde gereken girişimleri yapacaklarını söyledi. Serteser noterlerin farklı farklı davranmalarının önüne geçilmesi için ATSO olarak gerekenin yapılacağını belirtti.
 
Editör: Haber Merkezi