“Nereye gittiysek büyük bir teveccüh var”

AK Parti milletvekili adayı İbrahim Yurdunuseven saha çalışmalarına devam ediyor. İkinci Küçük Sanayi sitesini ziyaret ederek esnaflarla görüşen Yurdunuseven “Halkımız kararını vermiş durumda. Nereye gitsek büyük bir teveccüh ve ilgi var” dedi.

24 Haziran seçimlerine gece gündüz demeden çalışan AK Parti milletvekili adayı İbrahim Yurdunuseven kapı kapı geziyor, AK Parti’ye destek istiyor. Yurdunuseven son olarak İkinci Küçük Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret etti.

“Teröristle oyları bir olacak”

Burada bir açıklama yapan Yurdunuseven “Seçimlere az bir süre kaldı. Baktığınız zaman herkesin kendi partisine çalışır ama ittifak dışında kalan partiler birbirlerine oy devşirme sinyali veriyorlar. Her CHP’li aileden PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP’ye bir oy isteniyor. Zaten bu talep aslında birbirlerine olan samimiyeti ortaya koyuyor. Bir CHP’li çıkıp ‘Arkadaş bizden sana oy yok’ diyebiliyor mu? Diyemediler, diyemezler. Neymiş efendim HDP meclise giremezse PKK terör örgütünün kucağına itilecekmiş. Yahu zaten Kandilden yönetilmiyorlar mı? Şimdi Afyonkarahisar’da HDP’ye çıkan oyları kim atmış olacak? Bu oyları atacak olanlar dün hendek terörüne 400 şehit verdiğimizde şehit cenazelerinde sahte gözyaşı dökenlerdir. Bakınız CHP mitinglerinde HDP bayrakları dalgalanıyor. CHP’nin destek verdiği bu HDP’liler yurt dışında Türk bayrağı yakıyor. Bu CHP kalkıyor yerlilikten millilikten bahsediyor. ‘Çoban ile oyum bir mi’ diye soran zihniyete sormak lazım ‘teröristlerle oyunuz bir olacak’ ne yapacaksınız? Yine şehit cenazelerine katılıp sahte gözyaşı mı döneceksiniz, yoksa teröristlerin cenazelerinde mi boy göstereceksiniz? CHP'nin Cumhurbaşkan adayı Diyarbakır'da miting düzenliyor. Bu mitingde de HDP'nin bayrakları var. Bunlar daha önce Hakkari gibi benzer yerlerde o şekilde miting yapmıştı. Bu Diyarbakır mitingi de HDP desteğiyle gerçekleştirilmiş bir mitingdir. Bunlar burada çıkıyor Atatürkçülük taslıyor” dedi.

“Milliyetçilik HDP ile aynı sandığa girecek kadar dar değildir”

“Bakın 24 Haziran seçimlerine günler kaldı” diyen Yurdunuseven konuşmasında, “Herkes, seçim ikinci tura kalırsa kim kime destek olacak merak ediyor. Bugün herhalde Kandil’den talimat geldi ki HDP’liler ikinci tura CHP kalırsa CHP’ye İyi Parti kalırsa Meral Akşener’e oy vereceklini söylüyorlar. Kandilden gelen talimat herhalde bu şekilde! Şimdi İYİ Parti’ye oy verecek milliyetçi kardeşlerim HDP’lilerle oylarının bir olduğunda bunu içlerine sindirebilecekler mi? Ülkücülük, milliyetçilik HDP ile aynı sandığa girecek kadar dar değildir. HDP’nin beklentileri bellidir, ülkücü kardeşlerimin de. Aynı beklentileri bu parti nasıl karşılayacaktır? Zaten HDP için AK Parti ve MHP dışındakiler pek farketmiyor. CHP, İYİ parti, hatta Saadet Partisi… Tabela olarak farklılar ama içerik olarak aynılar. Tek amaç AK Parti’yi ve onun lideri, milletin liderini devirmek, yoksa akıllarında zerre kadar Türkiye, vatan ve millet sevdası yok. Onun için millet ve Türkiye düşmanı olanlar her daim kaybedecek ve kaybetmeye mahkumlar” ifadelerine yer verdi.

“Nereye gitsek büyük bir ilgi ve teveccüh var”

Yurdunuseven konuşmasını, “Bakınız seçim tarihi açıklandığında önce de sonrada sahadayız. Haklımızın ilgisi o denli büyük ki gören sarılıyor, bizleri bağrına basıyor. Bizleri sahada samimiyetle kucaklıyor ve desteklerini esirgemiyorlar. Halkımızın dilinde gönlünde Cumhur ittifakı ve diğerleri var. Halkımız kararını vermiş durumda. Nereye gitsek büyük bir teveccüh ve ilgi var. Ben bu ilgi ve alakadan dolayı ziyadesiyle memnunum. AK Parti heyeti denildiğindeesnafımız işyerinin kapısını sonuna kadar açıyor, partililerimize yoğun bir ilgi gösteriyorlar. Biz bugüne kadar halkla bir ve beraberdik. Bugüne kadar halkımıza hizmetler ürettik. Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla ve parti teşkilatları ile bugüne kadar bu anlayış içerisinde hareket ettik. Bundan sonrada da aynı anlayış doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceğiz. 24 Haziran’da Türkiye önemli bir seçim yapacak. 2000’li yıllardaki Türkiye’ye geri mi dönelim, yoksa 16 yıldır elde ettiğimiz ilerlemeyi 2023’ün lider ülkesinin kararını mı alalım. Hep birlikte bunu kararını vereceğiz. Her seçimde olduğu gibi halkımızın hizmete oy vereceğini biliyoruz” ifadeleri ile noktaladı.

Editör: Haber Merkezi