“Ne yapsak bakanımızın hakkını ödeyemeyiz”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehrimize ve ülkemize kazandırdığı eserlerle ‘SUYUN FATİHİ’ unvanını alan Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu’dan övgüyle söz ederek hakkını ödeyemeyeceğimizi belirtti.

SUYA ATILAN BİR İMZA, MİLLETE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Orman Bakanlığı’nın Tarım Bakanlığı ile birleştirilmesinden dolayı görevi sona eren Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Cumhuriyet tarihi boyunca Afyonkarahisar’ın en büyük şansının Veysel Eroğlu olduğunu belirten Başkan Burhanettin Çoban, gerek şehrimize, gerek ülkemize, gerekse dünyaya yaptığı hizmetlerle adını tarihe altın harflerle yazdırdığını ifade etti.

“ GİTTİĞİMİZ HERYERDE GÖĞSÜMÜZ KABARDI”

Orman ve Su işleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’dan önce de Afyonkarahisar'a nice bakanların hizmet etiğini hatırlatan Başkan Çoban; “Ancak dost düşman herkes bilir ki; Prof Dr. Veysel Eroğlu Bey’in 11 yıl süren Bakanlığı boyunca Afyonkarahisar’a, Türkiye’ye hatta dünyaya yaptığı hizmetler geçmişle kıyaslanamayacak derecede büyüktür. Bizler Afyonkarahisar’ın 18 ilçesinin en ufak bir mahallesinde, köyünde dahi Veysel Bey’in çok büyük emeklerinin ve hizmetlerin olduğunu görüyoruz. İşimiz gereği ya da başka amaçlarla çeşitli illere gidiyoruz, Gittiğimiz ilin Valisi ile Belediye Başkanı ile karşılaşıyoruz. Söz sırası Veysel Bey’e gelince herkes O’nu şükranla anıyor, hizmetlerini hep ön planda tutuyor. ‘bizim derdimizi en iyi anlayan, çözüm üreten ve en çok sevdiğimiz bakan” diye nitelendiriyorlar. Ya da herhangi bir ilin Valisi ile Belediye Başkanı veya kamu kurum yetkilileriyle bir yerde karşılaşsak Afyon’lu olduğumuzu söyleyince hemen konuyu Veysel beye getirip şehirlerine yapılan yatırımları anlatıp kendisine olan minnet duygularını ifade ediyorlar. Bu da bizim göğsümüzü kabartıyor.” dedi.

“ÇALIŞMAKTAN BIKMAYAN, USANMAYAN BÖYLE BİR BAKAN GÖRMEDİM”

Daha önce bu şekilde hizmet eden bir siyasetçi görmediğini aktaran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Hem il başkanı olarak hemde 9 yıldan bu tarafa Belediye Başkanı olarak hizmetlerini yakinen gören, bilen ve bundan Belediye olarak yararlanmış bir insanım. Ben bu kadar hizmete âşık, çalışmaktan bıkmayan, usanmayan, çözüm üreten, proje üreten bir bakan görmedim. Bu övgüleri Veysel Bey’e bir Afyonlu olarak söylemiyorum. Tamamen tarafsız objektif ve geçmişten bu güne kadar görev yapan diğer bakanlarımızla Veysel Bey’i kıyaslayarak söylüyorum. Şüphesiz her bir Bakanımız hizmet etmek için çalışır ama Veysel Bey’de bulanan çalışma aşkı, dinamizmi, proje üretimini başka şahıslarda görmek mümkün değil. Bunu yaparken çok az uyuduğuna, çok az yemek yediğine ve ailesine çok az zaman ayırabildiğine yakinen şahidim. 365 günün tamamında, 24 saatin neredeyse 18-20 saatinde Veysel Bey’i siz çalışırken, rapor üretirken, rapor okurken ya da bir proje üretirken görebilirsiniz. Ancak belki 5- 6 saatlik bir istirahatı vardır veya yoktur” dedi.

“CANLA BAŞLA KOŞTURMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Kendisinin Bakanlık görevinden ayrılmasının tüm kesimleri üzmesine karşın tecrübesi, bilgi ve birikiminden yeniden yararlanılacağına inandığını belirten Başkan Çoban; “ Veysel Bey’in bakanlık görevinden ayrılması hem ilimiz için hem ülkemiz için hem de dünyanın çeşitli bölgelerinde suya hasret insanlar için kayıp gibi görülebilir. Tabi her makam bir gün sona erecek, her görev bir gün bitecektir. Ama ben inanıyorum ki; Veysel Bey’in Bakanlık görevi sona erse bile kendisine yine dinlenmek yok, oturmak yok. Mutlaka O’na bir görev verilir diye bekliyorum. Kendisi inanıyorum ki yine tüm dünyada ormana, suya ve hizmete hasret ne kadar yer varsa oralara canla başla koşturacaktır” dedi.

“KENDİSİNİ MİLLETE, HİZMETE ADADI”

Bakan Eroğlu’nun yaptığı hizmetlerin saymakla bitmeyeceğini ve hakkının asla ödenemeyeceğini belirten Başkan Burhanettin Çoban; “Sayın Bakanımızın hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Devletimiz tarafından bir spor salonu yaptırıldı ve ismi bu salona verildi. Sayın Bakanımız; karşı çıkmasına rağmen bu isim verildi. Bizlerde Belediye olarak Sayın Bakanımızın şanına yakışır park yapıyoruz. 65 bin metrekare alan üzerine yaptığımız bu parkı en kısa zamanda ilimize kazandıracağız. Bizim bu yaptıklarımız hizmetlerini anlatmaya, karşılığını vermeye asla yetmez. Veysel Bey’e ailesine, eşine, çocuklarına dua ediyorum. Çünkü görev süresi boyunca adeta eşi kocasını göremedi, çocukları babasını göremedi yine hakeza torunları da dedelerini göremedi. Çünkü O kendisini millete, hizmete adadı.

“BAKANIMIZA HER ZAMAN DUA EDİYORUZ”

Bakan Eroğlu’nun yaptığı hizmetlerin ve ülkeye kazandırdığı eserlerin mukayese edilmesini öneren Başkan Burhanettin Çoban; “İsterseniz bir araştırma yapın Türkiye’de görev yapan icraatçı Bakanlar görev yaptığı süre boyunca Türkiye’de kaç şehre kaç defa gitmiş, ne kadar temel atmış, ne kadar eseri hizmete açmış. Bunların bir mukayesesini yapın. Veysel Bey kadar eser üreten ve Türkiye’de her vilayete defalarca giden bir Bakanı bulamazsınız. Dolayısıyla şehrimizden böyle bir insan çıktığı için ve hemşerimiz olduğu için bizler gurur duyuyoruz. Böyle değerli bir insana ve ailesine hep beraber dua etmeyi kendimize vazife sayıyoruz. Allah hem kendisinden, hem de ailesinden razı olsun. İnşallah Cenab-ı Hak hem bu dünyada, hem de ebedi âlemde her türlü saadeti Değerli Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bey’e yaşatsın” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi