'MXGP Of Afyon'da Toz Dumana Karıştı

Dünya Motokros Şampiyonasının 9. ayak yarışı 'MXGP OF AFYON’ heyecanı başladı. Dünyanın en iyi pisti ve en iyi padoğuna sahip Motor Sporları Merkezinde yarışlar heyecan, tutku ve adrenaline sahne oldu. Dünya Motokros Şampiyonası'nda ilk kez bir şehir adına yarış düzenlendi.

Afyonkarahisar'da düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası'nın (Bitci MXGP of Afyon) 9. ayak organizasyonu başladı. Afyon Motor Sporları Merkezi'nde iki kategoride serbest antrenman ve sıralama turlarıyla başlayan organizasyonda Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası'nın (WMX) yanı sıra Avrupa Motokros Şampiyonası ve EMX Open yarışları yapıldı.

DÜNYANIN EN İYİLERİ ‘EN İYİ PİSTTE’ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Afyon Motor Sporları Merkezi'ndeki organizasyon kapsamında düzenlenen Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX Open) mücadelesinin birinci yarışı heyecan dolu anlara sahne oldu. Yarışta birinciliği Fransız Nicolas Dercourt, ikinciliği Polonyalı pilot Tomasz Wysocki ve üçüncülüğü İtalyan Davide de Bortoli elde etti.

Dünya Motokros Şampiyonası'nın 9. ayak organizasyonu (Bitci MXGP of Afyon) çeşitli kategorilerde yapıldı. Şehrimizde düzenlenen Afyon Motor Sporları Merkezi'ndeki organizasyonda Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (WMX) mücadelesinin birinci yarışı adeta nefes kesti. Yarışta birinciliği İtalyan Kiara Fontanesi, ikinciliği Yeni Zelandalı Courtney Duncan ve üçüncülüğü Hollandalı Nancy van de Ven elde etti. Hız kesmeden devam eden Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX Open) mücadelesinin ikinci yarışında ise İtalyan Bortoli birinci oldu. Yarışta ikinciliği Fransız Nicolas Dercourt, üçüncülüğü de Polonya'dan Tomasz Wysocki elde etti. Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası'nın (WMX) ikinci yarışı da yapıldı.İlk yarışı kazanan İtalyan Kiara Fontanesi, ikinci yarışta da birinciliği elde etti. Yeni Zelandalı Courtney Duncan, ilk yarışta olduğu gibi ikinci yarışta da ikinci sırada yer alırken, Alman Larissa Papenmeier ise üçüncü oldu.

“FARKIMIZI ORTAYA KOYDUK”

25 ülkeden 120'nin üzerinde yarışçının katıldığı Bitci MXGP of AFYON yarışı, dünyada 7.34 milyar kişinin yaşadığı 180 ülkede yayınlanıyor ve 3 milyar kişi tarafından izleniyor. Yarışlar TRT Spor Yıldız kanalından da canlı yayınla aktarılıyor. Şampiyonanın ve şampiyonların şehrimizde, önemli bir organizasyonda ağırlandığına dikkat çeken Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek TRT Spor Yıldız TV kanalına yaptığı açıklamasında; “2018 yılında ilk ayak şehrimizde yapıldı. Bu işe gönül verdik ve iddiamızı ortaya koyduk. Fakat bakıldığı zaman bu gayretlerimizi hayal olarak görenler vardı. Azimli bir şekilde ciddi bir çalışma ile Türkiye Motor Sporları Federasyon Başkanımız ile birlikte yola çıktık. 2018 yılında Dünyanın en iyi pisti ve 2019 yılında da en iyi padok ödülünü aldık. Organizasyona hazırlıklarımız tamamlandı ancak pandemi nedeni ile 2020 yılında gerçekleştiremedik. Çok şükür bu tarihi günleri yaşamak nasip oldu. Dünya Şampiyonası kadim şehrimiz Afyonkarahisar’ımızda yapılıyor. 9. Ayak İtalya’da yapılacaktı pandemi nedeni ile güvenli ülke Türkiye’den bizim şehrimiz buna layık görüldü. Bir kez daha hem ülke hem de Afyonkarahisar olarak farkımızı ortaya koyduk. Motor Sporları yarışlarında ilk defa şehrimizin ismi markalaştı ve MXGP of Afyon olarak anılıyor, bu bizi oldukça gururlandırıyor. Valimiz Gökmen Çiçek’in desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz, bu bizleri onurlandırıyor. Bundan sonra farklı organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hazırız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

“BU ORGANİZASYONUN GERÇEK KAHRAMANI BAŞKANIMIZ MEHMET ZEYBEK’TİR”

TRT Spor Yıldız Televizyona demeç veren Valimiz Gökmen Çiçek ise Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için tebrik ederek; “Biz çok gururluyuz, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan. Dünyanın en iyi motor sporcularını ve binlerce vatandaşlarımızı bu şehirde ağırlamak mutluluk verici. Böyle bir organizasyonu düzenlemek hiç kolay değil bu bizim için büyük başarı. Belediye Başkanımızın ve Motor Sporları Federasyonun bu işte çok büyük emeği var. İki organizasyona birden ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. En iyi pist ve en iyi padokta yarışmaktan yarışçılarımızda memnun. Afyonkarahisar’ın uluslararası organizasyonlarda artık söz sahibi olduğunu bir kez daha ispatladık. Bu organizasyonun gerçek kahramanı Başkanımız Mehmet Zeybektir. Kendisine, ekibine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi