Musul’a petrol kaynağı olarak değil 1000 yıllık geçmişimizle bakmalıyız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak A Haber’de Başkanlık Sistemi tartışmaları ve Musul harekâtını değerlendirdi
 
Geçtiğimiz gün Musul’un IŞİD’den kurtarılması için harekât başlatıldığını söyleyen Parsak, Türkiye’nin tarihsel bağları nedeniyle Musul’da mutlaka yer alması gerektiğini söyledi
 
A Haber’de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, her koşulda Türkiye’nin Musul’da yer alması gerektiğini söyledi
TARİHSEL BAĞIMIZ VAR
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Suriye ve Irak konusunda yaşanan gelişmelerde milli menfaatlerimiz çerçevesinde yaklaşım gösterdiğine dikkat çeken Parsak, “MHP’nin öteden beri bölgeye olan bakışı bellidir. Ortadoğu yüzlerce medeniyete beşiklik eden bir yerleşim merkezidir. Dünyanın adeta kalbi konumundadır. Elbette birçok ülke bu bölgede kendi menfaatleri çerçevesinde çalışmalar yürütüyor. Türkiye’nin de yüzlerce yıldır yaşadığı bu bölgede strateji geliştirmesi gayet doğaldır. MHP’de devletçi bir bakış açısıyla değerlendirmelerde bulunmaktadır. Ayrıca yüz binlerce Türkmen bölgede yaşamını sürdürmektedir. Bu nedenle Musul’da Türkiye’nin varlığı son derece önemlidir” dedi.
TEZKEREYE EVET DEDİK
Sınır ötesi operasyon için Mecliste yapılan oylamada evet oyu kullandıklarına dikkat çeken Parsak, “Hükümet sınır ötesi operasyonlar için yetki istediği zaman bizlerde Irak ve Suriye üzerinde yüzlerce yıllık geçmişimizin varlığı için olumlu yönde oy kullandık. Türkler bölgeyi 500 yıl yönetmiştir. Bu nedenle Orta Doğu’yu en iyi bilen ülke Türkiye’dir. Tarihsel geçmişimize de dayanarak mutlaka Musul’da yer almalıyız” dedi.
BAHÇELİ SİSTEM TIKANIKLIĞINA DİKKAT ÇEKTİ
A haber’de ayrıca başkanlık sistemi konusunda soruları yanıtlayan Parsak, “MHP’nin parlamenter sistemden yana olduğunu ifade etti. Uzun süredir Başkanlık sitemi tartışmalarının yaşandığını kaydeden Parsak, “Sayın Genel Başkanımız Grup Toplantısında gayet açık şekilde ifade etmiştir. MHP parlamenter sistemde yaşanan aksaklıkların yine parlamenter sistemle düzeltilmesini istemektedir. Ancak başkanlık sistemi konusunda hükümetin ortaya ne koyacağını bekliyoruz” dedi.
SORUNLAR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin ardından bazı sorunların ortaya çıktığını ifade eden Parsak, “Anayasamızda Cumhurbaşkanının görev alanı bellidir. Ancak 2014yılından itibaren Cumhurbaşkanı halk tarafından seçildiğini belirterek anayasaya aykırı çalışmalar yürütmüştür. Son genel seçimlerde AKP Genel Başkanından daha çok miting yaparak AKP’ye oy istemiştir. Defalarca Anayasayı ihlal etmiştir. Cumhurbaşkanı ve iktidar aynı görüşte olmasına rağmen sistem tıkanıklığına yol açılmıştır. Bu sorunun çözümü için gerekli adımlar atılmalıdır. Ancak MHP öteden beri geliştirilmiş parlamenter sistemden yanadır. Ayrıca hükümetin bu konuda yapacağı çalışmaları bekliyoruz. Mecliste başkanlık sistemi için 330 oy bulunursa referanduma gidilir. 367 bulunursa anayasa değişikliği yapılabilir. Ama bunları konuşmak için öncelikli olarak hükümetin getireceği öneriyi görmemiz gerekiyor” dedi.
BİZ MİLLETİN YANINYIZ
Bahçeli’nin Başkanlık çıkışı sonrası CHP’nin tavrını da eleştiren Parsak, “Sayın Genel Başkanımızın bu önemli açıklamaları sonrası CHP Sözcüsünün açıklamaları siyasi nezakete hiç yakışmamıştır. MHP’yi vagon, yedek lastik gibi benzetmeler yapan partilerin düşünceleri basit açıklamalardır. Biz yalnızca Türk Milleti’nin yanında yer alırız. Yapılan çalışmalarda bugüne kadar siyasi partilerin tavırları ve düşünceleriyle değil Türk Milleti’ne fayda sağlayıp sağlamayacağına bakıyoruz” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi