Müsteşar Aslan'dan Vali Balkanlıoğlu'na Ziyaret
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, müsteşar Aslan'ın kendisine yaptığı nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kentlerinde güzel bir çalışma tertiplediklerinden ötürü Aslan'a teşekkür eden Balkanlıoğlu, "Teknolojik ürünlerde güvenlik esastır. Bakanlığımız Genel Müdürlüğü ve konunun tarafları ürün güvenliği konusunda yeni stratejiler veya yeni hedefler ile mevzuat çalışmalarına esas olacak verileri oluşturacaklar. Bununla ilgili toplantınıza sabahta katılmıştık. Müsteşarımız lütfettiler bize de ziyaret nezaketinde bulundular. Kendilerine ülkemiz için faydalı olacağına inandığım bu çalışmayı güzel ilimiz Afyonkarahisar'da düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. Başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz" dedi.
Müsteşar Aslan, Afyonkarahisar'da 'Sanayi Ürünleri Güvenliği Strateji Belgesi' hazırlamak için bulunduklarını kaydetti. 'Burada yapılacak çalışmanın sonunda milletimizin faydasına yönelik bir doküman ortaya çıkacak' diyen Aslan, "Bakanlığımızın son iki yıldır yapmış olduğu çalışmalarına baktığımızda, hedef kitlemiz olan üniversitenin sektörle nasıl ilişki kurmasının gerektiği, sanayimizdeki işletmelerimizin teknolojik düzeylerini, sektörel düzeylerini nasıl arttırabiliriz, politika dokümanlarımızı yönlendirmekte paydaşlardan nasıl paylaşım içine girebiliriz, personelimizin eğitimine yönelik olarak neler yapabiliriz. Çalıştayımız da bu sorulara cevap arayacağız. Hem bu farkındalığı oluşturma anlamında, hem de Bakanlığımızın ilgi alanındaki olan paydaşlarımızla Bakanlığımızın mevzuatını anlatma anlamında bir fırsat oluyor bizim için. Şehitler diyarı Afyonkarahisar'da bulunmamızın nedeni 'Sanayi Ürünleri Güvenliği Strateji Belgesi' hazırlamaktır. Bu belgenin Dış Paydaş Çalıştay'ını yapıyoruz. Bu belge ile 2014-2017 yılları arasında sanayi ürünlerinin piyasa gözetimi ve denetimi nasıl ve hangi performans kriterlerine göre yapılacak. Yeni Personel Daire Başkanlığımızın yapmış olduğu personelimizin eğitimine yönelik olarak bir çalışmamız var. Bu çalışmamız eğiticilerin eğitimidir. Bu vesile ile buradayız. Sayın valimizde toplantımıza teşrif ettiler ve orada bir açılış konuşması yaptılar. Kendilerine teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. İnşallah burada yapılacak çalışmanın sonunda milletimizin faydasına yönelik bir doküman ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı. -
Editör: Haber Merkezi