MÜSİAD GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLADI

 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Afyon İl Temsilcisi Ahmet Neoldum, Afyon Büyükşehir Haber’e koalisyon süreci ve iş dünyasının tavrı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Genel Yayın Yönetmenimiz Mehmet Başeğmez’in sorularına yanıt veren Ahmet  Neoldum, iş dünyasının düşünceleri, çözüm süreci, dış politika ve erken seçim konularını açık yüreklilikle cevapladı.

 

İŞTE O RÖPORTAJ:

 

MÜSİAD’IN FAALİYETLERİNDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

 

Seçim sonrasında  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) il başkanları düzeyinde Eskişehir’de bir toplantı gerçekleştirdi.

81 il başkanının  hazır bulunduğu toplantıda halkın nabzını tutmak, çözümler üretmek ve fikir alışverişinde bulunmak adına toplantı  gerçekleştirildi. Güneydoğu ve bütün bölgelerimizin tedirgin olduğu ifadesinin gündeme alındığı başkanlar kurulu toplantımızda, biz il başkanlarına da sorular ve görüş önerileri yöneltildi.

 

TOPLANTIDA ÖNE ÇIKAN GÖRÜŞLER NELERDİR?

 

Burada görüş olarak il başkanlarımızın genel kanaati, MHP ve AK Parti’nin arasında koalisyon yapılmasıydı. Ancak bazı arkadaşlarımız CHP ile koalisyon yapılmasının daha güçlü bir temsiliyeti sağlayacağına inanıyordu . Hükümetsizliğin ülkemizi çıkmaza sokacağı düşüncesiyle de komşularımızda yaşanan bunalım ve iç savaşlar nedeniyle bir an önce hükümet kurulması temennisi geniş yer tuttu. Şehirlerimizde yaşanan provakatif eylemlerin yaşanması ve terör olaylarının kendini göstermesi bir an önce hükümetin kurulması gerekliliğini ortaya çıkarıyor.

 

MÜSİAD AFYON BAŞKANI OLARAK SİZİN GÖRÜŞÜNÜZ NEDİR?

 

Ben MÜSİAD Afyon Şube Bşk. olarak tüm partilerle koalisyon kurulabileceğini savunuyordum.Ancak HDP’nin iyi niyeti suiistimal ederek kendisini başka taraflara çekmeye çalıştığını gördüm. Çözüm süreci konusunda silahlı çözüm arayışlarını bir yana bırakarak masaya oturup, Ak Parti ile yürütülen müzakerelerin iyi bir noktaya getirilmesi konusundaki HDP’nin tutumunun değiştiğini gözlemliyorum .

 

ASAYİŞ AÇISINDAN ÜLKEMİZ SİZCE NE DURUMDA?

 

Afyonkarahisar’da bile köşe başlarında polislerimize rastlıyoruz, vatandaşlarımızın huzuru ve refahı açısından polislerimizin görevini yapmaları gerekiyor. Ancak bu durum vatandaşlarımızda bir tedirginlik oluşturuyor. Dış politika açısından da bir belirsizlik durumu söz konusu. Güçlü bir iktidar veya koalisyonun olmayışı, dış ülkelerin diplomasiye bir virgül atmasına neden oldu.

 

ÇÖZÜM SÜRECİ SİZCE SEKTEYE UĞRADI MI?

 

Çözüm süreci konusunda da ülkemiz bir çıkmaza girdi. Süreç resmen sekteye uğradı. HDP’nin tutumu süreci kilitledi. Ülkemiz bu durumdan güçlü bir iktidarla kurtulabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tabiriyle resmen dondurulduk. Ben ufukta seçim görüyorum. Kasım ayında bir seçim telaffuz ediliyor ancak, ocak ayına seçim sarkabilir diye düşünüyorum. Ak Parti yıllardır yaptığı iktidarı süresince yaptıkları ve yapamadıkları konusunda bir özeleştiri yapması lazım. 20 Ağustos’ta Çorum’da yapılacak MÜSİAD başkanlar toplantısında yine konumuz Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ve seçim olacak.

 

MUHTEMEL BİR ERKEN SEÇİMDE, PARTİLERİN DURUMU NE OLUR?

 

HDP’nin barajı geçmesi, partinin Türkiye partisi olmasına zemin hazırladı. Her bölgeden oy aldı. HDP’nin bu bağlamda hükümet ortağı olması için bir şansı doğdu ancak HDP bu şansı değerlendiremedi. PKK şehirlerde yapılanmaya gitti, bunun sonucunda şu anda ülkemizin durumu ortada. Şehit haberlerimiz var, ocaklara ateş düşüyor. HDP, tekrar bir seçimde barajı aşamayacak diye tahmin ediyorum ve yüzde 9-9,5 seviyesinde kalır. MHP’de oy artışı var ve CHP oy kaybı yaşayacak diye bakıyorum . CHP ile koalisyon sürecinde restorasyon kelimesi çok yanlıştı ve zaten var olan bir sistemin ve işleyen bir sistemin restorasyona ihtiyacı yoktur. Ak Parti yapılacak muhtemel bir erken seçimde  yüzde 45 alır ve tek başına iktidar olur diye tahmin ediyorum .

 

>>Afyon Büyükşehir Haber

 

Editör: Haber Merkezi