Münevvere'nin Hedefi; Çankaya Köşkü'ne Çıkmak
Çeşitli şampiyonalarda kazandığı madalyaları, Afyonkarahisar'ı ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gösteren down sendromlu Münevvere Yılmaz, mart ayında yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda da madalya alıp, Gül'ü Çankaya Köşkü'nde ziyaret etmek istiyor.
Yılmaz, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nca düzenlenen Down Sendromlular Atletizm Milli Takımı seçmelerini geçerek Milli Takım'a seçilmiş, Mersin, Elazığ ve Trabzon'da gülle atma ve 400 metre atletizm yarışlarında Türkiye birinciliklerini kazanmış, Portekiz'de gerçekleştirilen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda gülle atmada dünya 3'üncülüğünü elde etmişti.
Afyonkarahisar'ı 10 Ocak'ta ziyaret eden Gül ile Valilik önünde görüşen Yılmaz, kazandığı madalyaları ona göstererek sevincini paylaşmıştı. Gül de Yılmaz ile çekilen fotoğrafı Twitter hesabında paylaşarak, "Vilayet önünde beni karşılayan kalabalık arasından geçen sene Uluslararası Down Sendromlular Atletizm Müsabakası'nda dünya 3'üncüsü olan kızımız, boynundaki madalyaları bana gururla gösterdi" notunu yazmıştı.
Başarılı sporcu, yeni hedefini, İstanbul'da 13-18 Mart'ta yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda dereceye girerek madalya kazanmak olarak belirledi.
Yılmaz, bu şampiyonada madalya kazanırsa, madalyayla Gül'ü Çankaya Köşkü'nde ziyaret etmeyi hedefliyor.
-"Haftanın 3 günü salonda, 3 günü de statta çalışıyor"-
Münevvere Yılmaz, AA muhabirine, Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na katılıp madalya kazanacağına inandığını söyledi.
Gül'ün, Valilik önündeki kalabalık arasında kendisiyle ilgilendiğini ve onunla yeniden görüşmeyi çok istediğini belirten Yılmaz, "Kazanacağım ilk madalyayı, Cumhurbaşkanı'mıza götüreceğim. Tüm Türkiye ve Afyonkarahisar halkından destek bekliyorum" dedi.
Başarılı sporcunun annesi ve Afyonkarahisar Zihinsel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanife Yılmaz da kızının yaklaşık 10 yıldır çeşitli branşlarda spor yaptığını bildirdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde görevli atletizm antrenörü Oğuz Özavar'ın yaklaşık 3 yıldır çalıştırdığı kızının, sporla ilgilenerek kendisini daha iyi hissettiğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:
"Münevvere'nin formunu koruması için eve ağırlık aletleri aldım. Evde de çalışıyoruz. Beraber dışarı çıkıp ip atlıyoruz, top oynuyoruz. Münevvere haftanın 3 günü salonda, 3 günü de statta çalışıyor. Çocuğum 3 yıldır Türkiye şampiyonu oluyor ve Milli Takım'a seçildi. Dünya 3'üncüsü olduktan sonra şimdi mart ayında düzenlenecek Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda birinci olmayı hedefliyoruz. Arkasından da haziran ayında Fransa'nın Lyon kentinde düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası var. Orada da başarılı olduktan sonraki hedefimiz, 2016 yılında gerçekleştirilecek olimpiyatlara katılıp başarılı olmak."
Yılmaz, Gül'ün, kızıyla yakından ilgilenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu anlatarak, kızının ilk hedefinin, yeniden madalya kazanıp bununla Çankaya Köşkü'ne gitmek ve Gül'ü ziyaret etmek olduğunu ifade etti.
-"Engellilerimizin neleri başarabileceğini Münevvere gösterdi"-
Özavar ise Münevvere Yılmaz'ın, Portekiz'de dünya 3'üncüsü olduktan sonra çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini belirtti.
Onun, bu yıl biri İstanbul'da, diğeri Fransa'nın Lyon kentinde olmak üzere iki büyük uluslararası şampiyonaya katılacağını söyleyen Özavar, şunları kaydetti:
"Hazırlıklarımız yağmur çamur demeden devam ediyor. Salonda antrenmanlarımızın ardından statta koşu yapıyoruz. Engellilerimizin neleri başarabileceğini Münevvere gösterdi. Afyonkarahisar'da yaşayan ve herhangi bir engeli bulunan kardeşlerimizi kulübümüze bekliyoruz. Tüm engelli çocuklarımızı spor yapmaya davet ediyoruz. Kulüp olarak sonuna kadar kapımız açık. Engelli bir çocuğun neler yapabileceğini biliyoruz ve herkese göstermek istiyoruz. Engelli kardeşlerimiz bizi bulsun. Kulübümüz, tesislerimiz var. Spora başladıktan sonra Münevvere'nin sosyal hayatında müthiş değişiklikler oldu. Sosyal hayatında gözlemlediğimiz değişikliklerde, sporun etkisi olduğuna inanıyorum."aa
Editör: Haber Merkezi