Muhtarlardan Başkan Çoban’a tam destek

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a medyada yer alan 'istifası istendiğine yönelik asılsız iddiaların' ardından destek ziyaretlerine yenileri ekleniyor. Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Memur Sen'e bağlı Afyonkarahisar il temsilciliklerinin ardından muhtar dernekleri de Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ‘desteğimiz sonsuz’ mesajı verdi.

ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi ve Afyon Muhtarlar Derneği’nden oluşan yaklaşık 58 mahalle muhtarının 50’ye yakını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ziyaret etti. Katılamayan mahalle muhtarları ise desteklerini mesaj yoluyla iletti. Belediye Meclis Salonunda alkışlarla karşılanan Başkan Çoban, konuşmasına ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı.

“ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; mahalle muhtarlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarına dikkat çekti Başkan Çoban; “Birçok arkadaşımızla sekiz buçuk yılı aşkın süredir birlikte çalışıyoruz. Diğer arkadaşlarımızla da 3,5 yıldır birlikteyiz. Bu süre zarfında Allah’a hamd olsun hiçbir muhtar arkadaşımızla kavga etmedik, sıkıntı yaşamadık. Bu birlikteliğimiz süresince hem mahallelerimizde hemde Bilgi Evlerimizde güzel çalışmalara imza attık. Bu çalışmalarımızda muhtar arkadaşlarımızın belediye çalışanlarımızın ve bizlerin katkısı var. Ziyaretiniz nedeniyle çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HABERLER MORALİMİZİ BOZMUYOR BİLAKİS HİZMET SEVDAMI VE ŞEVKİMİ ARTTIRIYOR”

Medyada çıkan ‘Asılsız haberlerin’ kendisini üzmediğini, moralini bozmadığını bilakis ülkeye ve ilimize olan hizmet sevdasını ve şevkini arttırdığına dikkat çeken Başkan Çoban; “Geçen hafta Kanal-D Televizyonu bir haber yaptı. Bende haberi arkadaşlarımızdan duydum. Türkiye’de bir durum vardır özellikle olumsuz bir haber hemen yayılır. Ama düzeltilse bu düzeltme olumsuz haber kadar geniş kitlelere ulaşmaz. Her ne kadar Kanal-D haberini düzeltse de böyle bir durum ortaya çıktı. Bizler haberin ertesi günü baktık ki; bu haberler yayılıyor, Genel Merkezimizde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Erol Kaya Bey’le irtibata geçtik. Kendisi bize böyle bir durumun asla olmadığını ve İl Başkanımızı arayıp basın toplantısı düzenlemesini isteyeceğini söyledi. Nihayetinde İl Başkanımız, Genel Merkezimiz adına açıklamayı yaptı. Bu tür haberlerden dolayı kesinlikle üzülmüyorum, moralimi bozmuyorum. Bu tür haberler bilakis; ülkeye ve ilimize olan hizmetimizi ve şevkimizi daha da arttırıyor" dedi.

“HİÇBİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUMUZA ‘GELİN BÖYLE BİR ORGANİZASYON YAPALIM’ İMASINDA DAHİ BULUNMADIM”

Haberin ardından yapılan destek ziyaretlerine ilişkin hiçbir sivil toplum kuruluşuna ‘gelin böyle bir organizasyon yapalım’ imasında dahi bulunmadığını belirten Başkan Çoban; “Sizler dahil hiçbir sivil toplum kuruluşumuza ‘gelin böyle bir organizasyon’ yapalım diye ima dahi yapmıyorum. Sağolsun Afyonkarahisar’daki sivil toplum kuruluşlarımız ve bana oy vermeyen insanlardan dahi destek alıyorum. Haberden sonra yoğun bir ziyaret ve telefon trafiği yaşadım. Bunun sebebi de hizmetlerde ‘bana oy verdi’ yada ‘vermedi’ şeklinde hiçbir ayrım yapmadık. Herhangi bir hizmetimizi karşılık beklemeden yerine getirmeye çalıştık. Elbette yapamadığımız, eksiklerimiz mutlaka vardır. Halkımızın sesi olan siz muhtarlarımız takip edecekler yapılmayan hizmetleri de yapmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

“BİRİZ BERABERİZ BAŞKANIMIZIN YAYINDAYIZ”

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Selami Aksoy, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yapılan mesnetsiz iddiaların her zaman karşısında olduklarını ifade ederek; “gururla, şerefle çalıştığına inandığımız Başkanımızın arkasındayız, yanındayız birlik ve beraberlik içindeyiz” diye konuştu.

Asılsız haberlerden duydukları üzüntüyü dile getirerek konuşmasına başlayan Afyon Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Mesut Koyun ise “iki dernek 58 muhtar olarak hiç ayrım yapmadan Belediye Başkanımızın arkasındayız kendisine desteğim sonsuzdur, asılsız haberlere itibar etmiyoruz. Başkanımızdan memnunuz, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi