Muhtarlar Federasyonu Vali Balkanlıoğlu'nu Ziyaret Etti
Türkiye Muhtarlar Federasyonu ve Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Ziyarete Türkiye Muhtarlar Federasyonu ve Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal'ın yanı sıra Teşkilat Başkanı ve Mersin Şube Başkanı Ömer Kılınç, yönetim kurulu üyeleri ve Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz katıldılar.
Türkiye Muhtarlar Federasyonu ve Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal “Makamınızda bizleri kabul ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ederiz,bizlerin il il gezmesinde ki amaç, ülkemizde 29 tane büyükşehir var. Söz konusu Büyükşehirlerde köylerin tüzel kişiliği kalktı ve mahalle oldular. Bu yasa yürürlüğe girmeden önce, kamuoyunda söylentiler mahalle muhtarlarının sayılarının artması yönündeydi. Bizlerde bir çalışma içerisine girdik ve sonuç olarak da mahalle muhtarlarının kaldırılmasını engelledik. Bu Büyükşehir uygulamasının yanında muhtarlıklara çok güzel uygulamalar yapıldı. Bu konu ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu ile Muhtarlar Derneği çalışmalarını dernek çalışmaları hakkında bilgiler vermek amacıyla buradayız. Bu anlamda bizlere destek verdiğiniz için Afyonkarahisar Valisi ve başarılı bir devlet adamı olarak size teşekkür ediyorum.’’dedi.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Vali Balkanlıoğlu, Türkiye’nin hemen her yerinde görev yaptım. Bugünde dahil olmak üzere geçmişte muhtarlarımızla hep iç içe çalıştık. Gerek mahalle muhtarlarımız, gerekse köy muhtarlarımız bizlerin en yakın çalışma arkadaşlarımızdır. Aynı zamanda sürekli ilçe ve köy ziyaretlerinde bulundum. Afyonkarahisar merkezinde beldeleri ile beraber, hiç gitmediğimiz köy yoktur. İlçelerimizin de köylerinin büyük bir bölümünü de gezdim. Bu ziyaretlere kendimde bir minibüse binerek yanımda il müdürlerini de götürdüm. Kimseye külfet yüklemeden buralardaki muhtarlar başta olmak üzere vatandaşlarımızın istek, talep ve şikayetlerini dinledim. Muhtarlar bulunduğu yerleşim yerinin her şeyidir. Muhtarlar devletin temel taşıdır. Halka hizmet için muhtarlık makamının önemli bir yeri vardır. Tabi Sayın Başbakanımızın nerede hasta, yaşlı, ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız varsa, bulup ihtiyaçlarını yerine getirmemiz konusunda biz Valilere vebal yükledi. Bende muhtarlarımızın halkla iç içe olması nedeniyle bu konuda onlara vebal yükledim. Fakat halka yapılacak olan her türlü hizmette muhtarlarımızın Valilik olarak destekçisiyim. Ayrıca muhtarlarımıza Valiliğimizin kapısı her zaman açıktır.’’dedi.
Editör: Haber Merkezi