Muhtar ve azalarından Başkan Çoban’a tam destek

Üçüncü dönem aday adaylığını daha önce açıklayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Sporcu Oteli’nde düzenlenen yemekte bir araya geldiği muhtar ve azalarından TAM DESTEK geldi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle muhtarları ve azalarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

SPORCU OTELİ İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Kısa süre içinde açılması planlanan ve hazırlıkları son aşamaya gelen Sporcu Oteli’nde düzenlenen programa Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, İl Mahalli İdareler Müdürü Halit Taşpınar, Belediye daire müdürleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Özkan, Afyon Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Koyun, mahalle muhtarlarının tamamı ve muhtar azaları katıldı.

‘YANIMIZDA OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ’

Yemek sırasında Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, muhtar ve azalar AFJET Afyonspor’un Denizlispor’la olan karşılaşmasını birlikte televizyondan takip etti. Daha sonra ise programın açılış konuşmasını muhtar dernek başkanları yaptı. Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Özkan ve Afyon Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Koyun 19 Ekim’i ‘Muhtarlar Günü’ ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükran ve teşekkürlerini ileterek, özel günlerinde yanlarında olan herkese teşekkür etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı. Konuşmasının başında gelecek yıl da Muhtarla Günü'nde tüm muhtarlarla yine aynı şekilde buluşmak için dua eden Başkan Çoban’a milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’den tam destek geldi. İlk kez bir Muhtarlar Günü’nde azaları da davet ettiklerine dikkat çeken Başkan Çoban, yine ilk kez Sporcu Otelinde mahalle muhtarlarını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydederek Sporcu Oteli’ni yılbaşına kadar açmayı planladıklarını söyledi.

"5 YILDIZLI BİR OTELDEN FARKI YOK"

Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise konuşmasına kendilerini mahalle muhtarlarıyla buluşturan Başkan Burhanettin Çoban’a teşekkür ederek başladı. Muhtar olmanın zorluklarından söz eden Milletvekili Özkaya, “Sandıktan çıkmak zor iş, sandığın ilk basamağı ise muhtarlıktır. İnsanların gönlünü almak, onların teveccühünü kazanmak ve üst üste seçilmek kolay iş değil. Sayın Cumhurbaşkanımız bu dönem muhtarlarımıza yönelik bir kısmı hayali bile zor çalışmaları gerçekleştirdi. Bunlardan biri de sosyal güvenlik haklarının verilmesi. Bir diğeri silah ruhsatlarından para alınmamasıdır. Yine muhtarlarımız yurt dışına gönderiliyor. Gittiğiniz ülkelerden yeni projeler kapıp mahallelerinize uygulamanız halinde, şehrimize ilave bir katkı yapmış olursunuz ” dedi.

Sporcu Oteli’nden de bahseden Özkaya, daha önce inşaat halindeyken ziyaret ettiği tesisin beş yıldızlı bir otelden farkının olmadığına dikkat çekti.

BAŞKAN’IN DUASINA MİLLETVEKİLLERİNDEN TAM DESTEK

Konuşmasının sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın gelecek yılda Muhtarlar Günü'nde tüm muhtarlarla yine aynı şekilde buluşmak için yaptığı duaya katıldığını söyleyen Milletvekili Özkaya, “Bende Belediye Başkanımızın bu duasına katılıyorum. İnşallah gelecek yıl Muhtarlar Günü’nü birlikte kutlarız” diye konuştu. Başkan Burhanettin Çoban’ın duasına ‘amin’ diyerek başlayan Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’de misafirperverliğinden dolayı da ayrıca teşekkür ederek daha nice toplantılarda bir arada olmayı temenni etti. AK Parti Hükümeti’nin mahalle muhtarlarına hak ettikleri değeri verdiğini söyleyen Milletvekili Yurdunuseven “ Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘muhtar bile olamaz’ diyorlardı, Cumhurbaşkanı oldu. Bana göre sizler mahallelerinizin birer Cumhurbaşkanısınız. Sayın Cumhurbaşkanımın mahallelerdeki temsilcileri sizlersiniz. Cumhurbaşkanımızın yükünü, temsilini, yapması gerekenleri sizlerin yapmasını istiyoruz ” diye konuştu.

MUHTAR DERNEKLERİ BİRLEŞECEK

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise muhtarların tarihi bir makamı işgal ettiklerini söyledi. Toplumumuzun muhtarlık makamına değer verdiğine dikkat çeken Vali Tutulmaz,” Ben köylü çocuğuyum. Köylerde muhtarın evi, milletin yön tarihinde kullandığı yerdir” diye konuştu. Gerek Valiliğin gerek milletvekillerimizin gerekse Belediye’nin muhtarların emrinde olduğunu söyleyen Vali Tutulmaz; “İlimizde iki tane faal muhtar derneği var. Biz bir muhtar derneğini ziyaret ettiğimizde aynı gün diğer derneği de ziyaret ediyorduk. Enerji ikiye bölünüyordu. Benzer sıkıntılar vardı. Bundan iki, üç ay önce ilimiz basın camiamızda iki ayrı dernek vardı, birleştiler, tek bir dernek çatısı altında şu anda çalışmalarına devam ediyorlar. Bugün (19 Ekim Cuma) sabah saatlerinde muhtarlarımız beni ziyarete geldi. Kendilerinden ricada bulundum. ‘Artık sizinde tek bir dernek çatısı altında toplanma zamanınız geldi’ dedim. Onlarda ‘Siz emredin, gereğini biz yapalım” dediler. Bende Karaman Mahallesi Muhtarımız Şengül Neşe Yılmaz Hanımefendi’den dernek başkanı olmasını istedim. İnşallah Neşe Hanım, Muhtarlar Dernek Başkanı olacak. Mevcut iki dernek başkanımızda yeni kurulacak derneğe üçer kişiyle katılarak yeni bir dernek kuracağız. Ben öncelikle iki başkanımıza feragatlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah güçlü bir dernek çatısı altında hem biz sizlere daha iyi hizmet edeceğiz, hem de siz gerek özlük haklarınız olsun, gerekse diğer taleplerinizde olsun daha güçlü olacaksınız. En kısa sürede dernekleri fesih ederek yeni başkana hep birlikte destek olalım. Kurulacak yeni derneği daha sağlıklı ve daha güçlü hale getireceğiz. Bu vesileyle Sayın Belediye Başkanımızın duasını bizde yapalım, bizde sizlerle birlikte bir yıl daha burada olmaktan mutluluk duyarız. ” diye konuştu.

"ŞEHRİN GELECEĞİNE DAMGA VURDUK"

Yapılan konuşmalar ve yemeğin ardından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, geceye katılan mahalle muhtarları ve azalarına 2014-2019 yılları arasında gerçekleştirdiği yatırım ve hizmetlere yönelik sunum yaptı. Afyonkarahisar’ın gelişimine yönelik şimdiye kadar yaptığı her biri birbirinden değerli yatırım ve hizmeti muhtarlarla paylaşan Başkan Çoban, yaptığı milyonlarca liralık eserle şehrimizin geleceğine damga vurduklarını söyledi. Bir saati aşkın süren sunumu dikkatle dinleyen ve zaman zaman alkışlarla kesen mahalle muhtarları ise Afyonkarahisar’a kazandırdığı dev eserlerin devamını dileyerek Başkan Çoban’a tam destek verdi.

Editör: Haber Merkezi