Mühsürler, “2.5 yıldır yönetimde büyük rahatsızlık vardı.”

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler, 8 Ekim'de yapılacak seçim öncesi basın toplantısı düzenledi.

Mühsürler, kentteki bir termal otelde düzenlediği basın toplantısında, hafta sonundaki seçimde 23 kişilik borsa meclisi ile 8 meslek komitesi üyelerinin belirleneceğini dile getirdi.

Afyon Ticaret Borsası(ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler, ATB Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı’nın Dinar’da borsa iştiraki olarak kurulan AFLİDAŞ isimli şirkete kızı dahil pek çok tanıdığını istihdam ettiğini bu yüzden 2.5 yıldır yönetimde büyük rahatsızlıkların olduğunu söyledi.

ATB, 8 Ekim günü seçime gidiyor. Mevcut Başkan Mehmet Mühsürler ile Borsanın Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı bu seçimde rakip durumda. Mühsürler, bugün kameralar karşısına geçti ve Zobalı’yı topa tuttu. Mühsürler, Zobalı ve ekibiyle 2.5 yıldır bir çekişmenin olduğunu, kendisinin yönetimde 4’e 3 azınlık kaldığını, bu süreçte çok şey kaybedildiğini söyledi. Görüş ayrılığının Dinar’da Borsa tarafından inşa edilen lisanslı deponun işletildiği AFLİDAŞ adlı şirketin kurulması ile başladığına dikkat çeken Mühsürler, burada Zobalı’nın kızını bu şirketin müdürü yaptığını, kendi fabrikasının müdürünün bu şirkette eksper olarak çalıştığını, dayısının kızı, amcasının oğlu gibi pek çok yakın tanıdığını burada istihdam ettiğini bu yüzden görüş ayrılıkları yaşadıklarını söyledi.

Mühsürler’in açıklamaları şöyle:

YÖNETİMDE RAHATSIZLIK BAŞLADI

Son 2 yıla kadar borsamız standardın çok üzerinde büyüme kat etti. AFLİDAŞ ismiyle bir firma kurduk biz. 4 tane lisanslı depo hedefimizi vardı. 120 bin tonluk. 30 bin tonu Dinar ve Sandıklı arasında yapacaktık. Bir tane Anıtkaya, bir tane Afyonkarahisar, bir tanede Emirdağ bölgesinde. Buralarda arazileri satın aldık. Hiçbir sıkıntı yok. Sadece inşaat olayı var. Yönetimde en büyük rahatsızlık AFLİDAŞ şirketinin kurulması ile başladı. Borsanın iştiraki olduğu için bu şirketin yönetim kurulu borsadan seçildikten sonra oraya borsanın müdahale hakkı kalmıyor. Ben Fahrettin Bey’e burada eş dost akraba almayalım dedim. Ben bu zamana kadar böyle bir eş dost istihdamı yapmadım. 50 doğruyu 1 yanlış götürür. Burası lisanslı depo. Bu zahire işi. Bakliyat işinde çok büyük firmalar var. Buralar mahrem yerler. Şirketlerin mahrem yeri. Akrabalar burada olursa mal koyma noktasında sıkıntılar olur dedik. Buna mal vermeyelim denildi.

“GÖRÜNTÜDE BAŞKANDIM”

Yönetim kurulu 4’e 3 kaldık. Görüntüde 2 yıldır Mehmet Mühsürler başkan. Bu fikir ayrılığından dolayı Afyon ve borsamız 2 yıldır çok şey kaybetti. Abdullah Sancak var o daha çok izah edebilir. Ekspretiz akrabası, kızı müdür çok fazla müdahale edemiyoruz anonim şirket olduğu için.

ABDULLAH SANCAK: KENDİ DEPOSU GİBİ KULLANDI

Tınaztepe Un Firmasından Abdullah Sancak’ta burada söz alarak, “Fahrettin Zobalı’nın kendi işi de zahire olduğu için orayı kendi deposu gibi kullanmaya başladı. Biz zaman zaman mal koymak istediğimiz zaman yer yok boşluk yok denildi. TMO buğday getiriyor yurt dışından Afyonlu sanayicinin hizmetine sunmak istiyor depo arıyor. TMO yer bulamadığı için mal koyamadı, biz mal temin edemedik. Böyle bir durumda Mehmet Bey’in sözlerine katılıyorum. İnsanların şahsi çıkarları için borsayı kullanması yanlış. Burada Borsa dışında farklı bir yönetim olmalıydı. Mehmet Abi burada kendilerine karşı durduğu için bir anlaşmazlık oldu. Bizde biraz kendini yalnız bıraktık. Bu saatten sonra yanındayız. Afyon’un menfaatleri için güzel projelere imza atacağız”

MÜHSÜRLER: AFYON’A SÜTAŞ’TAN DAHA BÜYÜK 2 BİN KİŞİNİN ÇALIŞACAĞI TESİS KURULACAKTI, NİĞDE’YE KAÇIRDIK!

Türkiye’nin en büyük 5 şirketlerinden bir tanesi olan Abalıoğlu var. Süt sektöründe Afyon’da Sütaş’dan daha büyük bir tesis kuracaklardı. Bunu meclise getireyim istedim. Bizim canlı hayvan borsamızın olduğu yerde 150 bin metrekarelik bir yerimiz var. Abalıoğlu’ndan Baha Bey var, bizzat kendi bize geldi. 1500-2 bin kişilik istihdam olacaktı. Buraya niyetlenmişti. Fiyat konusunda 50 kuruş aşağı yukarısı diye konuşmuştuk. Sayın Valimize söyledik bunu. Meclisimize sunduk bunu. 45 Milyona burayı verecektik. Anıtkaya, Afyon merkez ve Emirdağ’a hepsine birden lisanslı depoyu kurup geçecektik. Düşüncem buydu. Mecliste gündeme getirdik. Oradaki arkadaşlarımız buna karşı geldi. Verelim vermeyelim derken adamı Niğde’ye kaçırdık. Bu adam Türkiye’nin en büyük yağ fabrikasını getirecekti buraya. Oruçoğlu’nun aynısını. Oruçoğlu’nun tescil için borsaya verdiği para 400-500 bin liradan aşağı değil.

ÇEKİŞMEDEN DOLAYI 2 YILDA ÇOK ŞEY KAYBEDİLDİ

İlçelerdeki ufak tefek pazarlardan dolayı Canlı Hayvan Borsası’nı işletemedik. Şu an buranın değeri 250 milyon TL. Biz burada kazandırdık. Babamın sözü vardı, Hanımı nikah malı tapu zapt eder derdi. Borsayıda zengin ettik. 17 bin metrekare arazi aldık depo için. Burada 2 yılda çekişmeden dolayı çok şey kaybedebildi. Eksi 1.5 trilyon ile yola çıktık.

ZOBALI’NIN KIZI MÜDÜR

Her şeyden önce meclis başkanının kızı müdür. Fabrikasının genel müdürü. Fabrikasının müdürü orada eksper. Dayısının oğlu var. Dayısının kızı, amcasının oğlu, eşi… Siz bunu araştırabilirsiniz. Ablasının burada. Burada ticaret yapanlar bilir. Son 2.5 yıldır ipler koptu. Ben kendim borsaya müfettiş çağırttırdım. Kendi kendini ihbar eder mi insan? Bu 2.5 yıldır soğuk savaş devam ediyor.

BU ŞİRKETTEN NE KADAR MAAŞ ALIYOR BİLMİYORUM

Mühsürler, Zobalı’nın bu şirket üzerinden ne kadar huzur hakkı aldığını borsa başkanı olmasına rağmen bilmediğini söyledi. Zobalı’nın kendisine “genel kurulda hesap veririm dedi. Ben başkanım ne kadar maaş aldığını bilmiyorum” dediğini söyledi.

BORSANIN ARACIYLA ZOBALI’NIN BİR KİŞİYE ÇARPTIĞI KAZA

Araba kazası konusuna girmek istemiyorum. Süreç mahkemede. Onu Fahrettin Zobalı’ya sorun. Nereye gittin neden gittin diye…

BORSA KAMPÜSÜ YAPACAĞIZ

Önümüzdeki dönem için seçilirsek; İlimiz merkezindeki OSB’deki toplamda 220bin metrekare arsamızı BORSA KAMPÜSÜ şekline dönüştüreceğiz. Bu kampüste tüm birimlerimiz toplanacak, Tarım ürünleri ve yağlı tohumlar için 30bin ton kapasiteli Lisanslı Depolar, Tam donanımlı Akredite Laboratuar, Yumurta tozu işleme tesisleri, Tarım ürünlerinin alınıp satılabileceği satış salonları ve depolarını yapacağız. Ayrıca; Atıl vaziyetteki canlı hayvan tesislerinin işletilmesi için sektöründen gerekli desteği alarak aktifleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca; Emirdağ ilçemizdeki arazimize 30bin ton kapasiteli Tarım ürünleri lisanslı deponun kurulmasını projelendirdik. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlimizin, Borsamızın ve üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda her türlü projeyi destekleyeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

BURGER KİNG AFYON’A 35 BİN HAYVAN BESLEYECEK TESİS KURACAKTI, KAÇIRDIK!

Amasya Et var. Asıl sahipleri kim? Burger King… Tam 35 bin hayvan besliyorlar. Sadece tek firma. Bu Afyon’a kurulacaktı. Vebali olanlar çeksin. Eski hayvan pazarının olduğu yer var ya oraya… Ben olsam bedavaya verirdim. Şu anda Afyon’dan Amasya’ya kesim için hayvan gidiyor. Bu tesis Afyon’da olacaktı. Herkes uğraştı ama olmadı. Bizim kendi hatalarımız da vardı. Yabancı sermaye gelmeli. Uşak bizi geçti. Bunları yapmalıyız. Afyon, istasyon. Buraya sahip çıkmalıyız.

MÜHSÜRLER’İN MECLİS ADAY LİSTESİ ŞÖYLE:

Mehmet Mühsürler, Mehmet Emin Özbayat, Yaşar Abdullah Küçük, Ali Rıza Gürakar, Abdullah Sancak, Alper Erdem, Hayri Yüksel, İsmail Koçkan, Yücel Genç, Mustafa Gönüllü, Ayhan Kök, Fikret Yavuz, Orhan Olgun, Hasan Doğan

Editör: Haber Merkezi