Muhasebeciler Odası, Staja Başlama Hazırlık Kursu Düzenledi

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMM) tarafından staja başlama hazırlık kursları verilmeye başlandı. Afyonkarahisar SMM Odası toplantı salonunda düzenlenen kurs, cumartesi, pazar günü olmak üzere 1 Mart’a kadar devam edecek.

Afyonkarahisar SMM Odası Başkanı Serhat Gümüş “Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olmak için 3568 sayılı yasada belirtilen fakültelerden birini bitirmiş olmak daha sonrası yılda 3 kez yapılan staja başlama sınavını kazanmak gerekiyor. Bu süreçten sonra 3 yıllık bir SMM stajından sonra yeterlilik sınavı verip başarılı olanlarla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ruhsatı almaya hak kazananlarla biz de Afyonkarahisar SMM odası olarak staja başlama sınavına hazırlık anlamında odamız bünyemizde kurslar vermeye başladık.

Oda Başkanı Serhat Gümüş, bu tür kurslar sayesinde istihdama da katkı sunmayı hedeflediklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu eğitime katılan adaylarımız daha sonraki stajda staj sonrası olan 3 yıllık sürede 4 ay stajdan sayılan süre kabul edilecektir. Bu eğitimi Afyonkarahisar SMM Odası katkıları ile yapılmaktadır. Oda olarak Kurs eğitmenlerimize katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu eğitimle birlikte her dönem eğitimlerimiz devam edecektir. Ayrıca stajı bitirme sınavlarında katkımız olsun düşüncesiyle stajyerlere de eğitim verilecektir.” dedi.

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMM) tarafından staja başlama hazırlık kursları da Maliye, Maliye muhasebesi, Meslek hukuku, Borç hukuku, Ticari Hukuk, Vergi Hukuku, Denetim, İş. Sosyal Güvenlik Hukuku, İktisat, Mali Analiz ve Matematik gibi konular anlatılmaktadır.

Editör: Haber Merkezi