Müftüyü kimler göndermek istiyor?

Afyonkarahisar’da göreve başladığı günden itibaren başarılı çalışmalarda bulunan Müftü  Burhan İşliyen’in, bazı kesimler tarafından Afyonkarahisar’dan gönderilmeye çalışıldığı ileri sürüldü. Afyonkarahisar halkının çok sevdiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bile ‘kalsın’ sözünün alındığı İşliyen’i, Afyonkarahisar’dan göndermek isteyenler kimler?

Afyonkarahisar’da göreve başladığı tarihten bu yana kurumu ve halk nezdinde birçok başarılı projeye imza atan Müftü Burhan İşliyen’i, bazı kesimlerin Afyonkarahisar’dan göndermek istedikleri  iddia edildi. Yaptığı çalışmalarla halkın sevgisini kazanan İşliyen’i Afyonkarahisar’dan neden gönderilmek istenildiği anlaşılmazken, gönderilmek istemesine karşı çıkan vatandaşlar, Müftü İşliyen’in görevini gayet iyi bir biçimde yaptığını ve Afyonkarahisar’dan gitmesini istemediklerini belirttiler. 

STK BAŞKANLARI ERDOĞAN’DAN ‘KALSIN’ SÖZÜ ALDI

İşliyen’in Afyonkarahisar’da kalmasını isteyen Afyonkarahisar’ın önde gelen sivil toplum kuruluşlarının başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a istekte bulunduğu ve  Erdoğan’dan da ‘kalsın’ diye söz aldıkları ortaya çıktı. Vatandaşlar, “Yaz aylarında çocuklarımız Kur’an Kurslarında eğitim alarak, yüce dinimizi öğreniyorlar. Ayrıca engellilere, kadınlara, açılan kurslarla Kur’an-ı Kerim okuması öğretiliyor. Tüm bunların mimarı Müftümüz Burhan İşliyen’dir. Verdiği gerek vaazlarda gerekse de konferanslarında İslam dininin gereklerini güzel bir biçimde anlatıyor. Bizler, ‘Görevini iyi yapmıyor’ diyenlere inanmıyoruz ve Müftümüzün sonuna kadar destekçisiyiz” diye konuştular.

AFYONKARAHİSAR HALKININ GÖNÜLLERİNE GİRDİ

İşliyen, göreve  geldiği günden bu yana Afyonkarahisar’da, ‘Haydi çocuklar namaza, engelliler din eğitimi alıyor, mutlu aile sağlıklı nesiller, evde yatan hastalara moral desteği’ gibi projeler yaparken, hacca gidecek olan vatandaşlara bilgilendirmeler, bazı vaazlar vererek insanlara İslam dinini ve Müslüman olmanın gereklerini toplumun her kesiminden insanlara en iyi şekilde anlatarak Afyonkarahisar halkının gönüllerine girdi. >>>Gazete3  

Editör: Haber Merkezi