"MR İHALESİ TAMAM"
Türkiye’nin termal başkenti Afyonkarahisar’da sağlık alanına yapılan yatırımlar bir bir tamamlanıyor. 600 yataklı devlet hastanesinin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) 400 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi de tamamlandı. MR ihalesi yapıldı. Ayrıca temeli atılan Çocuk Hastalıkları Hastanesi de tamamlanarak hizmete girecek.
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, 600 yataklı hastanede 500 civarına yatan hasta bulunduğunu muayene sayınında 3 bin 500’lerde olduğunu söyledi. Erenoğlu, kardiyovasküler cerrahi, yanık servisi ve kemoterapi tedavi tedavi merkezini açmak için çalışmalara başladıklarını kaydetti.
Afyonkarahisar’da sağlık hizmetlerinin kalitesinin her geçen gün arttığını belirten Erenoğlu, ilçelerdeki hastanelerinde bir bir tamamlanarak hizmete girmeye başladığını belirtti. Afyonkarahisar'ı sağlıkta ilk 10’da görmek istediklerini yatırım çalışmalarını da buna göre planladıklarını belirten Erenoğlu, temeli atılan çocuk hastanesinin üç yıl içinde tamamlanacağını, 9 yıldır taşınamayan Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ni taşıdıklarını ve bir yıldır çözülemeyen devlet hastanesinin altyapı sorununu çözdüklerini dile getirdi.
Eskiden, Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 8 kişilik odada 15 kişinin yattığını ifade eden Erenoğlu, “Fizibilite çalışmalarını yaptık, eski göğüs hastalıkları hastanesini 17 gün içinde hazırladık ve açtık. Diş hastanesini 45 günde taşıdık. Günde 600 hasta bakılıyor bunu 750’ye çıkarmayı planlıyoruz.” dedi.
“15 GÜNDE LAĞIM BASIYORDU”
Yeni yapılan devlet hastanesinin alt yapı sorununu çözdüklerini ifade eden Erenoğlu, "Teknik bir nedenden dolayı 15 günde lağım basıyordu. Hastane koku içindeydi. 65 gün içerisinde TOKİ ile ve firmayla yapılan görüşmeler sonrasında sorunu tamamen çözdük. Yağmur suyu yağmur şebekesine, kanalizasyonu da direk hatta bağladık. Lağım basması yok, motorlardan sadece birisi çalıştığından ciddi manada elektrik tasarrufu sağlanıyor." diye konuştu.
"MR İHALESİ TAMAM"
Dr. Ayhan Erenoğlu, hastaların en fazla sıkıntı çektiği MR ile ilgili olarak yapılan ihaleye için bir firmanın Kamu İhale Kurulu’na (KİK) itirazda bulunmasından dolayı sürecin uzadığını ve hastaları dışarı göndermek zorunda kaldıklarını ancak bu sıkıntının da çözüldüğünü dile getirdi. Erenoğlu, KİK’in yapılan itirazı reddettiğini, cihazın 1,5 ay içerinde hastanede hizmete başlayacağını anlattı.cihan
Editör: Haber Merkezi