Mısırlıoğlu’ndan Taytak’ın Sözlerine Sert Tepki

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Milletvekili Mehmet Taytak’ın “6’lı masanın altında PKK, üstünde ise FETÖ var” açıklamalarına sert tepki gösterdi. Açılım sürecini ve ittifak ortaklarının FETÖ ile yakınlığını hatırlatan Mısırlıoğlu, Milletvekili Taytak'ın Milliyetçilik ile bağdaşmayan bir yolda yürüdüğünü söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Milletvekili Mehmet Taytak’ın Millet İttifakı’na yönelik iddialarına tepki gösterdi. Taytak'ın Milliyetçilik yolundan ayrıldığını belirten Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “ Milletvekili Sayın Mehmet Taytak dün talihsiz bir açıklama yaparak Millet İttifakını terör örgütleri ile bağdaştırma gafletinde bulunmuştur. İYİ Parti’nin Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman sahip çıktığı ve milli değerlerinden hiçbir zaman uzaklaşmadığı aşikârdır. MHP ise milliyetçilik yolundan çoktan dönmüş, iktidar partisinin maşası haline gelmiştir. MHP seçmeni hiçe sayılarak parti itibarsızlaştırılmıştır. FETÖ ve PKK ile defalarca kez masaya oturmuş olan AKP’nin çizdiği yolda giden MHP, terör örgütü ile masaya oturulmayacağını, teröristlerle müzakere değil; mücadele edileceğini artık öğrenmelidir. Şehitlerimize kelle, terörist başına ‘sayın’ diyen ittifak ortağını görmezden gelip milli değerlerimizi hiçe sayan milletvekili bu sözleri ile Millet İttifakının seçmenlerini zan altında bırakmış, asılsız suçlamalarla seçmenlerimize iftira atmıştır. Sayın Taytak’ı bu iddialarını kanıtlamaya davet ediyorum. Madem ki böyle bir suçlama ile kamuoyunu meşgul ediyor, yargı yolunu neden seçmiyor? İçi dolu olmayan sözlerle siyaset yapmak sayın vekile yakışmıyor.”

FETÖ’yü Bu Ülkeye Musallat Eden Sizlersiniz

Mısırlıoğlu, Milletvekili Taytak’ın sözlerine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Sizler rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in yolundan dönüp, milliyetçiliği ayaklar altına aldınız. ‘6’lı masanın altında PKK var ise PKK’yı oraya siz koymuşsunuzdur. PKK’yı meclise sokmak için kırk takla atanlardan neden bahsedilmiyor? Açılım yapacağız diye terör örgütünün asalak bir yaşam sürdüğü bölgeye ‘Kürdistan diyecek kadar alçak, Türkiye’nin bölünmez bir bütün olduğunu unutacak kadar nankör olanlarla aynı safta duruyorsunuz. FETÖ’nün eteğini öpenlerle, cemaat yurtlarında darbe girişimi planları yapanlarla aynı yolda yürüyorsunuz. 6’lı masanın üstünde iktidar partisinin bir zamanlar ‘hoca efendi’ diye peşinde gezdiği FETÖ varsa, onu bu ülkeye musallat eden de yine sizlersiniz.”

Sayın Vekil Özür Dilemelidir

Milletvekili Taytak’ı özür dilemeye davet eden Mısırlıoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Siyaset çamur atma yeri değildir. Taytak’ın İddialarının yasal bir dayanağı varsa yargı yolu açıktır. Sayın vekil yürüdüğü yolu yeniden gözden geçirmeli ve Türk milletinden özür dilemelidir.

Editör: Haber Merkezi