Mısırlıoğlu, “Ülke giderek fakirleşiyor”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Mısırlıoğlu ” Bu günler her zamandan fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günler. Buna rağmen sosyal medya ve Televizyon ekranlarında parti liderlerinin ayrıştırıcı, kin ve nefret dolu söylemlerini üzülerek izliyoruz. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Pandemi başladığı dönem, siyasi parti liderlerine çağrı yaparak “ Gelin bir memleket masası kuralım ve ülke sorunlarını tartışalım” demişti. Ülke giderek fakirleşiyor. “Türk siyasetinde yeni bir dile ve görüş alışverişine ihtiyaç var.
Bir masa etrafında toplanmamız lazım, ortak aklı işletmemiz lazım. Gıda erişimi ve güvenliği tarım üretimi önemli konular. Yaşanan krizden nasıl çıkılacağını görüşmek üzere memleket masası etrafında toplanılmalı. Memleket Masasını, memleketin meselelerini, milletin dertlerine çözüm üretmek için mutlaka kurmalıyız. Çünkü artık insanımız yoruldu. Siyasetin dilinden, düşmanca tavırlardan, siyasetçilerin hoyratlığından yoruldu. Milletimiz bu zor zamanlarda, siyasilerden dertlerine, sorunlarına çözüm aranacak adımlar bekliyor. Cumhur ittifakına sesleniyorum. Yerelde de siyasi partiler olarak bir masa etrafında, nerede isterseniz, ne zaman derseniz bir araya gelelim, tartışalım. Siz doğru tahliller yapın milletimiz zorluklara katlanır.” dedi.
Başkan Mısırlıoğlu “Oldubittilere her zaman karşıyız. Gelin memleket masasında bunları tartışalım. Müşteri garantili ihalelerinizi halkımız istemiyor. Çöpe atılacak paramız yok. AFRAY’ı yapamayacağınızı biz aylar önce söyledik. Yapamayacaksınız. Şimdide Teleferik yalanı ile vatandaşımızı kandırıyorsunuz. Bırakın bunları, kenar mahallelerimizi gezin, burada çaresizlik içerisinde yaşam mücadelesi veren haklımızın sorunlarıyla ilgilenin. Siz hala sokaklarda tehlike saçan sokak köpeklerine çare bulamadınız. Dün Ankara Pursaklar, da bir çocuğa sokak köpekleri saldırdı. Ağır yaralı olarak bulunan çocuk hastaneye kaldırıldı.
Afyonkarahisar şehir merkezinde de sürüler halinde gezen başıboş sokak köpekleri tehlike saçıyor. Özellikle sabah saatlerinde mahalle aralarında dolaşan köpekler, çocukların korkulu rüyası haline geldi. Vatandaşlar, biranda karşılarına çıkan sokak köpeklerinden tedirgin olurken, çocuklarda sorun yaşıyorlar.
Guruplar halinde gezen başıboş köpekler şehrin imajını da olumsuz etkilerken soruna kalıcı çözüm bulunması gerekiyor.
Vatandaşlarımız, “Kaç defa şikayet etmemize rağmen bu sokak köpeklerine bir çözüm bulamadılar. Bununla ilgili ne zaman bir çözüm bulacaklar. Biri parçalanınca mı? Böyle bir yönetim olamaz böyle bir yasa olamaz. Akşam eve giderken köpek yüzünden korkuyoruz. Hadi biz büyük insanlarız ya çocuklara saldırdığı vakit ne yapacaklar? Artık bir an evvel bu konunun yetkililer tarafından çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” diye bize dert yanıyor. Sosyal Belediyecilik halkın dertleriyle ilgilenmeyi gerektirir” diye ifade etti.
Başkan Mısırlıoğlu “ Bu gün ilimizde bir STK’mız fırınlarımıza ucuz un temin etmek için girişimde bulunmuş. Güzel faydalı bir çalışma fakat halkımızın dertlerine ne kadar çare olacak. Bir zamanlar ülkemizde çiftçinin kara gün dostu TMO vardı. Önemli bir kurumdu. Çitçimizin malı para etmediği zaman devreye girer piyasa fiyatını belirlerdi. Şimdi hükümetin tavsiyesine göre fiyat açıklıyor. Çitçinin kara gün dostu kalmadı. Çiftçiyi öldürdünüz. Ukrayna’dan 4.25 liraya buğday ithal ediyor, çitçimize 2.25 lirayı layık görüyorsunuz. Bir zamanlar Et Balık Kurumumuz vardı ve içi dolu bir kurumumuzdu. Millilikten bahseden abilere soruyorum, Et balık kurumuna ne oldu. Sırbistan’dan nasıl ne koşullarda kesildiği belli olmayan etleri ithal ederek yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bu ülke vatandaşlarına yedirdiniz. Şeker fabrikalarımızı üç kuruşa sattınız. Çiftçimize adeta pancar üretmeyin dediniz. Akaryakıt fiyatları çitçimizin belini büktü. Çitçimiz tarladan ektiğini toplamak için traktörüne mazot alamıyor. “ dedi.
Başkan Mısırlıoğlu” Gittiniz gidiyorsunuz, erken veya zamanında ne zaman olursa olsun ilk seçimde gideceksiniz. Bu millet sizi sandığa gömecektir. Ülkemize doldurduğunuz dokuz milyon sığınmacıyı besliyor, dört milyon EYT’ liyi külfet görüyorsunuz. Seçim beyannamenize ne oldu. Beceriksizliğinizin bedelini Türk milletine ödetiyorsunuz. İnşaat sektörü kan ağlıyor. Demir fiyatları aldı başını gidiyor. Hayati öneme haiz Türk Telekom’u yabancılara sattınız. Besicimiz dertli, yarın besicimiz kesecek hayvan bulamayacak.” diye ifade etti.
“Türk parası sayenizde pul oldu “ diyen Başkan Mısırlıoğlu” Üç ay önce ikiyüz lira ile yirmi dört dolar alına biliyordu bu gün onbeş dolar alına biliyor. Üç ayda iki yüz Türk lirasının değeri dokuz dolar azaldı. Bu günlerde asgari ücret tespit komisyonu toplanacak ve ülkemiz için hayati öneme haiz asgari ücreti açıklayacak. İnşallah vatandaşlarımızın insanca yaşayacağı bir ücret açıklanır. Bu yönde beklentimiz var. Geçtiğimiz günlerde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ziyaret ettim. Halkımız perişan. Valilikler ve Kaymakamlıklar tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yapılan yardım miktarları yeniden belirlenmeli. İnsanımıza açlık sınırının üzerinde destek sağlanmalı.” diye ifade etti.
Başkan Mısırlıoğlu “ Geçtiğimiz günlerde Akaryakıt zammının açıklandığı akşam İlimizde Yüntaş’a ait bir akaryakıt istasyonuna girdik. Yeni akaryakıt fiyatları için daha üç saat olmasına rağmen satışı kesmişlerdi. Orada bulunan yetkili Pompa arızası var deyin satışı kesin diyordu. Her halde bunu da size dış güçler yaptırdı. Yeni fiyatların geçerli olmasına daha üç saat varken vatandaşı neden mağdur ediyorsunuz” dedi.
2 Kasım tarihinde Belediye Meclisinde önemli bir karar alındı. Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından genişleme bölgesi ilan edilen Ahmet Necdet Sezer Kampüs alanında kalan ve demiryolunun batısında bulunan kısım birden bire Üniversite genişleme bölgesinden çıkarıldı ve imara açıldı.
Belediye Meclisinde oylanan bu karar İYİ Parti ve CHP Meclis üyelerinin red oylarına karşı kabul edildi.
Buradan soruyoruz bu bölge neden Üniversite genişleme alanından çıkarıldı. Bu bölgenin imara açılmasının arkasındaki asıl neden nedir. Bu bölgede kimlerin arsası vardır, kimler buradan arsa topladı Belediye Başkanı Sayın Zeybek’ten açıklama bekliyoruz” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi