Mısırlıoğlu, “Tarım bitti, ekonomi bitti.”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada:

Sandıklı’lı hemşehrimiz Duygu Gedik Türkiye Genelinde yapılan güreş müsabakalarında 33 Kg da 1. Olarak Türkiye Şampiyonu olmuş ve Milli Takımımıza seçilmiştir.
Küçük Kardeşimizi ve ailesini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Türkiye’yi Dünyanın ilk on ülkesi arasına sokacağını iddia eden AKP izlediği yanlış politikalarla bırakın ilk on ülke arasına sokmayı ilk yirmi ülke arasına bile sokamamıştır.

Sayın Cumhurbaşkanı TMO sert ekmeklik buğdaya ton başına 7 bin 50
lira ödeme yapacak” diye müjde verdi. 8 bin liranın altındaki her fiyat çiftçi için zarardır. Yıllık yüzde 73,5 enflasyonu çözmeden verilen her zam buhar oluyor. İlk sorun .Enflasyon milleti tümden bitiriyor.

Ülke tarım ürünleri konusunda müthiş bir tarih yazıyor. Şekerin kilogram fiyatı 25 lirayı aşmış, ekmeğe zam geliyor, yetmiyor ekmeğin gramajı düşürülüyor. Her şeye rağmen hamdolsun demeliyiz öylemi.

1 Haziran 2022
Konutlardaki doğal gaza yüzde otuz,
Sanayi ve ticarethanelerde elektriğe yüzde yirmi beş.
Konut ve tarımda kullanılan elektriğe yüzde on beş,
Benzine 1.22TL.Motorine 1,49 TL. Buğdaya yüzde elli üç. Makarnaya ve ekmeğe zam kapıda.
Özel sektördeki fırsatçılara söyleyecek söz kalmadı,Devlet bu zamları yaparsa fırsatçılar hadi haydi yapar.
Çiftçiye müjde diyerek verilen millete zam olarak dönecek. Unlu mamüller zamlanmayacak mı. Zam ile övünenler ülkeyi yönetiyor.
Kastamonu’da yedi bin yıllık ata tohumu ile ürün elde edilmiş, gıda sorunu bitecekmiş. Gözümüz aydın. Buğday bire sekiz vermez. Keşke öyle olsaydı. Karadeniz’de doğal gaz bulduk açıklamasından sonra doğal gaza 13 defa zam yaptılar. Şimdi doğal gaz, petrol bulduk haberleri bayatladığı için sıra buğdaya geldi.
En basitinden geçtiğimiz yıl 2,5 liraya üretilen bir çift çorap şimdi 8 liraya mal ediliyor. Çorapta maliyet artışı yüzde ikiyüz yirmi. İşletmelere sahip çıkmazsanız yarın bu işletmeleri kaybedersiniz, yok olurlar.

Tarım Bitti, Ekonomi Bitti
Huzur bitti neymiş efendim Devlet ilerisi İçin yatırım yapıyormuş külahıma anlat sen onu
Domatesi taneyle, karpuzu çeyrek almaya başlayan, kasabın yolunu unutan millete, uzaya gitme hikayesi anlatıyorlar.
1 yıl önce, "Dolar 10 lira olacak" diyenlere HAİN dendi. Mahkemeye sevk edildi. Bugün, "Dolar 10 lira olacak" diyenlere VATANSEVER deniliyor .
Gece yarısında 15.99 dan kimler dolar aldı, açıklayın bizde bilelim. Gene kimleri zengin ettiniz.
Tarih 28 Mart 2019 Sayın Erdoğan “Ekonominin sorumlusu benim, ben” işin özeti.

Milletin 20 Yılını Geçim Sıkıntısı İşsizlik çaresizlik İle Harcadınız
AKP çağ atlatacağım, ülkeyi uçuracağım yalanlarıyla 20 yılda uçurumun eşiğine getirmiştir. Ekonomi bitmişti, eğitimde bitmişti sıra sağlıkta. Hastanelerde neredeyse uzman doktor kalmadı. Yakında cidden hastahanelerde doktor bulamayacağız. Yanlış politikalar yüzünden devlet hastanelerinin pek çoğunda uzman doktor kalmadı. Kalanlarda eğer düzelme olmazsa 2-3 ay içerisinde istifa etmeyi veya yurt dışına gitmeyi düşünüyor. MHRS üzerinde randevu almak imkansız.

Ülkemizde Türk doktor bırakmadınız. Bu fotoğrafa iyi bakın ülkede kimler görev yapıyor. Bu aile sağlık merkezi İstanbul’da. Bu tür manzaraları korkarım yakında Anadolunun her yerinde göreceğiz.
Eserinizle öğünün. Giderlerse gitsinler dediniz. Hastaları özel hastanelere mahkum etmekteki amacınız nedir. Havalanlarına, köprülere olduğu gibi her halde özel hastanelere hasta garantisi verdiniz.
Kimsenin hekimliğe dair umudu kalmadı. Tıp öğrencilerinin çoğu yabancı dil çalışıyor, yeni mezunlar kaçıyor, uzmanlar birer birer gidiyor, hocalarda gitmeye başladı. Yarın doktor yetiştirecek hoca dahi bulamayacaklar.

Polise Tayin Var ama Kamyona verilecek Para Yok.
Kiraların çok yüksek olduğu bir ortamda polislerimizin tayini çıktı. Polisler ikinci şark ve bölge sistemi ile maaşını emlakçılara ve nakliyecilere verecekler .
Tayin edilen Polisler yüksek nakliye ücreti ve yıllık kira bedelini ödemek için kredi çekmek zorunda kalacaklar. Tayin olan bir polise 6-7 bin lira yol parası veriliyor. Oysa Doğu ya tayin olan bir polisin 30-35 bin lira masrafı tutuyor. Harcırah ücretinin artırılması zaruridir.

TÜİK inanılırlığını tamamen kaybetmiştir. TÜİK rakamları gerçek enflasyon rakamlarının yarısı bile değil. Enflasyon rakamlarını düşük gösterip; memurlara, emeklilere verilecek zammın düşürülmesi ile, memurun, emeklinin cebinden para çalmak arasında sonuç olarak bir fark yoktur!
2825 lira asgari ücretle:535 kilo toz şeker alınabiliyor iken bu gün 4253 lira asgari ücretle195 kilo toz şeker alınabilmektedir.
Kurşunsuz Benzin TL/lt: 26,23 TL
Gazyağı TL/lt: 25,12 TL
Motorin TL/lt: 25,89 TL
Motorin (Excellium) TL/lt: 25,94 TL
Kalorifer Yakıtı TL/Kg: 19,68 TL
Fuel Oil TL/Kg: 15,76 TL
Benzin ve motorine yeni zamların yolda olduğu ifade ediliyor.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amerika'ya bak enflasyon felaket, Avrupa'ya gelin durum aynı." dedi.

Felaket denen enflasyon oranları:
Avrupa Ortalaması: %8,1
Amerika : %8,5
Fransa : %5,2
Uzaya gidecek Türkiye’ de %73,5, oda TÜİK yalanına rağmen.
Avrupa'nın kapıları 3 günlüğüne açılsa, Avrupa’ya geçiş serbest olsa, Türkiye’nin nüfusu 3 günde 30 milyon azalır. Ülkeyi 20 yılda getirdiğiniz durum bu işte.

Sultandağı, Yeşilçiftlik, Deriçine, Yakasanek, Kırca bölgesinde bu yıl Kiraz ve vişnede rekolte kaybı %95 civarında. Üretimiz perişan. Sulama ücretleri ise Elektrik ücretlerine gelen zamlardan dolayı dönüm başına en az 750 TL olup 1200 TL arasındadır. Çiftçilerimizin bunu ödeme imkanı bulunmamaktadır. Çiftçilerimiz bahçelerini kurumaya terk etti, ödememesi halinde yüksek faiz veya icra arasında kalacaktır. Acilen üreticimize destek olunmalı. En azından sulama ücretlerine %50 civarında süspansiyon yolu ile destek olunmalı. Üreticinin tek derdi sulama değil. İlaç, budama, yabani otla mücadele, gübre üreticimizin belini büküyor. Destek olunmazsa meyvecilik yok olup gidecektir.

Afyonkarahisar’ımızın bütün yolları köstebek yuvası. Şuhut Bozan Köyünün İcikli’den gidilen yol güzergahındaki pek çok yerde çukurlar vatandaşımızı çileden çıkardığı gibi bu yolu kullanan araçlara da büyük hasar vermekte. Vatandaşlarımız “defalarca söylememize rağmen buraya el atmadılar. 2-3 yıldır bu yola hiç el atılmamış ve yol bozuklukları tamir edilmemiştir” diye bize dert yanmakta. Sayın Eroğlu’nun memleketi Şuhut’un iki, üç kilometrelik yolunu yıllardır bitiremediniz, hiç olmazsa çukurları kapatında vatandaşlarımız rahat bir nefes alsın.


Geçtiğimiz hafta sonu Sultandağı ulusal tarım günleri vardı. AKP Milletvekili Sayın Yurdunuseven Biz devlet olarak çiftçimizin yanındayız. Çiftçimize her zaman destek oluyoruz olacağız. Çiftçimiz yeter ki üretsin. Bizim tek derdimiz bu” demiş. Pes diyoruz başka bir şey demiyoruz. Gene edeceğiz, yapacağız, yaparız sözlerinden başka söz yok. Kardeşim 20 yıl ne yaptınız. Sizin elinizi tutan mı oldu, neden yapmadığınız hala yapacağız edeceğiz laflarıyla milletimizi kandırmaya çalışıyorsunuz. Yoksa muhalefette siz mi vardınız. Sayın Yurdunuseven üreticinin suratına dikkatli bakın, size söyleyip isteyip de söyleyemediklerini o suratlarda göreceksiniz. Üreticinin suratına bakacak yüzünüz yok, göstermelik birkaç yerde şov yapıyorsunuz. Yüreğiniz varsa birlikte gezelim bakalım, çiftçimiz neler söyleyecek.

AKP Milletvekili Ali Özkaya, “Biz sezon başlamadan önce ısrarla çiftçilerimize boş bir karış dahi araziyi boş bırakmayın, ürettiğinizi değerinde vereceksiniz dedik. Bugün geldiğimiz nokta üretenin kazandığı, karlı çıktığı bir tablo ortaya çıktı” demiş.
Sayın Özkaya Allah aşkına siz milletle dalgamı geçiyorsunuz. Yoksa gözlük numaranız değişti de siz yanlış mı görüyorsunuz. Aman sağlığınızı ihmal etmeyin. Siz hemen bir göz doktoruna veya en iyisi doktor varsa tam teşekküllü bir hastanede check up yaptırın. Gözlerinizi, akıl ve ruh sağlığınızı koruyun.

Sizlere Bozan köyünden bir vatandaşımızdan gelen mesajı aynen okumak istiyorum. Sayın Başkanım :” Okula giden Çocuklarımıza, sabahları, karda-kışta-çamurda servis gelene kadar korunabileceği bir durak yapılmamıştır, Bozan Köyünün, diğer köylerde olduğu gibi Çok amaçlı bir Kültür merkezine ihtiyacı vardır. Maalesef o konuda da bir çalışma yoktur, yapılmamıştır. Yine bu köyün su sıkıntısı vardır, acilen bir kaç yerde su sondajı yapılmalı, Bozan Köyünün su sorununa çözüm bulunmalıdır. Bizim dertlerimizi Sayın Valimize aktarırmısınız.
Bizde buradan Sayın Valimize vatandaşlarımızın talebini iletmeyi bir görev biliyoruz.

İYİ Parti yönetimi olarak ilimizdeki STK’larımızı ziyaret ederek dertlerini dinliyoruz.
Dün Afyonkarahisar Şoförler ve otomobilciler esnaf odası Başkanı Sayın İbrahim karataş’ı ziyaret ettik. Sayın Başkan Karataş “ Şoför esnafımız çok zor durumda. Ekonomik zorlukları en derinden hisseden esnaf kesimi. Yedek parça, akaryakıt, lastik fiyatları esnafımızın belini büküyor. Bir tek kamyon lastiği sekiz bin lira. Kamyoncu esnafımıza sadece lastik kaça mal oluyor siz hesap edin. Esnafımıza koruma tedbiri alınmalı. Yoksa biz artan gider maliyetlerinin altında yok olup gideceğiz” diyerek sorunlarının bir kısmını bizimle paylaştı.
“Akaryakıta gelen sık sık ve yüksek orandaki zamlara artık şoför esnafımızın dayanacak gücü kalmadı. Küresel krizler nedeniyle brent petrole zam gelmesinin tabii ki zamlarda etkisi var fakat deposundaki mazot bitmeden ikinci depoyu zamla alan şoför esnafımız maalesef kontak kapatacak duruma geldi.
Kasaplar odası Başkanı Sayın İbrahim Yörük “Üretim yüzde 30 durmuş durumda. Destekler ve teşvikler yetersiz. Üretici sıkıntılı. Girdi ve bakım maliyetleri aşırı arttı. Kesim 98 Lira. Önümüzü göremiyoruz. Sanal bir ortamdayız, istikrar yok. Döviz fiyatları bir yerde durdurulmalı, dolar 50 lira olsun sabit dursun. İnsanımız önünü göremiyor. Yem fiyatları aldı başını gidiyor. Hayvancılık yok olmak üzere” diyerek temsilcisi olduğu esnafın dertlerini bizimle paylaştı.

Çalışana 600 puan ek gösterge verildi! 122 lira para yapar, emekli ikramiyesinde ortalama 20 bin lira yapar. Ocak 2023 te uygulanacak. Ocak 2023 öncesi emekliliği dolan ne yapacak? Neden hemen uygulamıyorsunuz. Altı ay sonra vereceğiniz paranın o gün için hükmü kalmayacak. Paramızı pul ettiniz.

AK Partili bürokratlardan oluşan PTT'nin Yönetim Kurulundaki genel müdür ve yardımcılarının birbirlerinin iş sözleşmelerini sırayla fesih ettirerek maaşlarının 36 katı tazminat (847 bin TL) aldıkları iddia ediliyor. Şaşırdık mı ? Şaşırmıyoruz en üzücüsü de bu.
Gençlerimizin geleceğini yok eden AKP bedelini ilk seçimde ödeyecektir.
Hatalarının üzerini örtmek için gençlerimizi nankör ilan ederek kolaya kaçanlar bilmez; ama bugün gençlerimiz; Yaşadıkları tüm imkânsızlıklara ve hayal kırıklarına rağmen,Ülkemiz için çabalamaktan ve çalışmaktan asla vazgeçmiyorlar.Biz de onlardan vazgeçmeyeceğiz


Afyon Basın Birliğini ilimizde bulunan siyasi parti il başkanlarını bir araya getirdiği için kutluyorum. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in Burdur ilindeki esnaf ziyaretine eşlik ettiğim için katılamadım. Biz her zaman ilimizde siyasi parti il başkanlarının bir araya gelerek Afyonkarahisar’ın sorunları ve çözüm önerilerini dile getirmelerinin faydalı olacağını dile getiriyoruz. İYİ Parti olarak bu tür toplantılara her zaman gerekli desteği vermeye hazırız.
Not: İYİ Parti ailesine katılan yeni üyelere İYİ Parti rozeti Başkan Muhammet Mısırlıoğlu tarafından takıldı

Editör: Haber Merkezi