Mısırlıoğlu, “Şehirde park büyük sorun haline geldi”

İYİ Parti il Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu'nun basın toplantısında yaptığı konuşma:

15 Ekim 2022 tarihinde Bartın'da meydana gelen maden faciası sebebiyle 22 Ekim Cumartesi günü yapılması planlanan İYİ partimizin 5. kuruluş yıldönümü kutlamaları iptal edilmiş ve bu durum milletimizde paylaşılmıştır. Millet olarak yüreğimizin derinden yaralandığı, acı duyduğumuz ve yas tuttuğumuz bu dönemde; partimizin 5. kuruluş yıl dönümü olan bugün, yani 25 Ekim Salı günü tüm Türkiye’de İYİ Parti il ve ilçe teşkilatları tarafından Atatürk anıtlarına Çelik konulmuştur. Bizlerde bu gün teşkilat mensuplarımız ile Atatürk anıtına çelenk koyduk ve saygı duruşu akabinde İstiklâl marşımızı birlikte söyledik. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun.

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanımız, değerli kardeşimiz Celal Yıldırım’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhum Başkanımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileyerek basın toplantısına başlamak istiyorum. Camiamızın başı sağ olsun.

İstanbul’da şehit düşen kahraman polisimiz Alim Nar’a Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Avrupa Kadınlar Boks Şampiyonası 50 kilo finalinde İrlandalı rakibini yenerek ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu'nu canı gönülden tebrik ediyorum.

Basın toplantılarımız öncesi inşallah bu hafta basın toplantısında Kentimizde yapılan güzel çalışmaları konuşuruz ve bizlerde bu çalışmaları yapanlara teşekkür eder, Allah razı olsun deriz diye bekliyordum. Ama nafile biz yapılan yanlışları ve yapılmayanları dile getirmekten usandık, zatı muhteremler bildiklerini okumaktan bıkmadılar.

Afyonkarahisar Belediyesi, ne yazık ki bu kentin sorunlarını çözmek yerine yeni sorunlar türetiyor.

Mesela park sorunu… Güzel şehrimizin yollarını çileye dönüştürdüler. Normal şartlarda bir yerden bir yere ulaşımın çok kolay olduğu Afyonkarahisar’da park sorunu yüzünden insanlar dışarı çıkmaya korkar oldu.

Başka şehirlerden gelen misafirlerimiz trafikteki durumu görünce geldiklerine pişman oluyorlar. En işlek caddelerimizden birisi olan Ambaryolunda trafik keşmekeş halinde. Esnafımız sırf oradaki park sorunu yüzünden iş yapamaz hale geldi.

Bu caddede araçlar önceleri dikey park yapıyorlardı; güya trafiği rahatlatmak isteyen belediyemiz dikey parkı yasakladı, araçlar paralel park edecek dedi. Bu sefer caddede 3 sıra araç park edilmeye başladı. Zaten otopark sorunu olan bir şehirde otopark olarak kiraladığınız yol kenarlarını bile verimli kullanamayıp vatandaşı mağdur ediyorsunuz.

Yap boz misali sürekli değişen kararlarınızla bu şehri idare etmekte ne kadar zorlandığınızı göstermiş oluyorsunuz. Her seçim döneminde vadettiğiniz gibi bu şehrin trafik sorununu çözeceğiniz günü merakla bekliyoruz. Vatandaşımızı deneme tahtası misali kullanıp bunca sıkıntının arasında bir de trafikte strese sokuyorsunuz.

Acemiliğinizi, amatörlüğünüzü bu kadar belli etmeyin Sayın Zeybek, deneme yanılma yöntemiyle aldığınız kararlarla vatandaşımızı çileden çıkarıyorsunuz.

Her işiniz yarım yamalak, ihalesini yaptığınız işlerin kontrolünü dahi yapmaktan acizsiniz. Uzun çarşıda yolda yürürken can güvenliğiniz yok. Dün saat 17:00 sularında Uzunçarşı restorasyon işini yapan işçiler kalıp sökerken demir manivelayı aşağıya düşürmüşler. Allahtan kimseye bir şey olmamış. Bir vatandaşımız yaralansa, bir araç hasar görse siz mutlaka gene olayı KADER diye geçiştirir, sorumlular hakkında gereğini yapmazdınız. Olayın şahidi esnafımız. Restorasyon tamir tadilat işleri yapılırken hiçbir önlem alınmadığı için her an Allah korusun kafanıza bir şey düşebilir.

Editör: Haber Merkezi