Mısırlıoğlu, “Kasaptaki et seyirlik oldu.”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada:

11 ayın sultanı olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlık âlemine bu ayda inmiş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ay içinde yer almış ve oruç tutulması bu ayda farz kılınmıştır.

Bu vesileyle Afyonkarahisarlı hemşerilerimin Ramazan-ı Şerif’ini en içten dileklerimle tebrik ediyor, bu mübarek ayın İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, sağlık, kardeşlik ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum.

Birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren; demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesi olan değerli avukatlarımızın 5 Nisan avukatlar gününü kutlarım.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Yıllık resmi tüketici enflasyonu yüzde 61,14 ile 20 yılın zirvesini yeniledi.

Şekere % 320 ZAM

Motorine % 260 ZAM

Benzine % 250 ZAM

Otogaza % 230 ZAM

Ayçiçek yağı % 210 ZAM

Elektriğe % 170 ZAM

Mutfak Tüpü % 150 ZAM

Una % 140 ZAM

Ete, Süte % 130 ZAM

Ulaşıma % 119 ZAM

ENFLASYON % 61..

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise Mart enflasyonunun aylık yüzde 11,93, yıllık yüzde 142,63 olduğunu açıkladı.

Yıllık üretici enflasyonu Şubat ayının ardından Mart ayında da üç haneli gerçekleşti ve yüzde 114,97 seviyesine yükseldi. Aylık bazda üretici fiyatlarındaki artış yüzde 9,19 oldu.

Üretici enflasyonu ile tüketici enflasyonu arasındaki makas 53,8 puanla yine rekor kırdı.

Bütün dünya sanki enflasyonla yanıyormuş, yıkılıyormuş gibi bir hava estiriyorlar. Birçok ülkenin yıllığının iki üç katı aylık enflasyon rakamımız var. Avrupa'nın yıllık bazda yaşadığı enflasyonu biz aylık bazda yaşıyoruz.. Bu durum, AK Parti iktidarının politikasızlığından kaynaklanıyor.

Doğalgaza sanayide yüzde 50, evlerde yüzde 35 zam yaptılar. Sanayide doğalgaza yapılan yüzde 50 zam üretim maliyetlerini ve enflasyonu artıracaktır. Tam da Ramazan ayında milletin ocağına ateş düşürmek bu olsa gerek. Evde kullanılan doğalgaza %35 zam, yaparsa AKP yapar. Ya arkadaş bir tane zamsız gününüz olsun. Başarısızlıklarınızın bedelini millete ödetmekten vazgeçin artık. Unutmayın, AKP demek, ZAM demektir. Türkiye’nin daha çok üretim, yatırım ve istihdama ihtiyacı var. Sanayide doğalgaza yapılan % 50 zam üretim maliyetlerini ve enflasyonu artıracaktır. Üretim ve yatırıma daha fazla destek olup sanayimizin rekabet gücünü korumalıyız.

Mart ayında benzin ve motorin fiyatlarında zam yağmuru yaşanırken, Nisan ayı ile birlikte bu gün oto gaz 63 kuruş zamlandı.

Sayın Cumhurbaşkanı “ Milletimizden Sabır İstiyorum “ demiş. Yirmi yıldır ülkeyi siz yönetiyorsunuz. Hala bu gün çıkıp vatandaştan sabır istiyorsunuz. Artık kimsenin sabrı kalmadı. Sabır taşı çatladı görmüyormusunuz. Bu halka biz gidersek kim gelecek algısı ile AKP oy istiyor. Verdiğiniz yardımlarla halkımızı kandırıyorsunuz. Cumhuriyet tarihinin en kötü yönetimi sizde. Halkımız aç yatarken hala 4-5 yerden maaş alan partilileriniz var.

Veysel Eroğlu Spor Salonu’nun dökülen dış kaplamaları gibi AKP iktidarı dökülmektedir. Milletimizin kafasına taş oldular yağıyorlar. Düşün milletimizin yakasından.

Vatandaşımız iflas etmek üzere. Bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşen sayısı 2021 yılına göre üçe katlandı.

Ay sonunu getiremeyen vatandaşımız borç batağı içerisinde çırpınmakta. Mübarek Ramazan ayında pazarlar adeta yangın yeri. Pazarcı esnafımız fiyat söylemeye utanıyor. Tarihimizde görülmeyen fiyatlar AKP iktidarında görülmektedir. Bir demet maydanoz 7- 8 lira gerisini siz düşünün artık.

Et fiyatları dudak uçuklatıyor. Bir kilo kıymanın 110- 130 lira olduğu et üretiminde önde gelen Afyonkarahisar’da et almak hayal oldu. Bir yıldır et alamayan vatandaşımız var. Kasaptaki Et Seyirlik Oldu. Alabilen vatandaşımız da gram ile et alıyor. Kırımızı et yiyemeyen vatandaşımız beyaz et yemek istiyor ama tavuğun kilosu bile 55 lira. Ülkede en ucuz insan hayatı oldu.

Ramazan ayının vazgeçilmezi Ramazan pidesini almak bile hayal oldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş “Pide hemen bayatlayan bir üründür, somun ekmek hemen bayatlamaz” diyerek olayı basitleştirmiştir.

Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük, bu sene Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan pide fiyatlarını oda yönetimi olarak serbest bırakıldığını açıkladı. Ramazan pidesi artık fırıncının insafına bırakıldı. Bu millet nasıl oruç tutup iftar yapacak ? Ya Allah aşkına, şu milletin hâline biraz bakın. 5 kişilik bir aile, 6 kişilik bir aile ne yapacak nasıl iftarını açacak nasıl sahur yapacak. Millet ittifakı olan Belediyeler fırınların yarı fiyatına satarken, Afyonkarahisar Belediyesi elindeki fırını sattı. Yazıklar olsun vatandaşı kuru ekmeğe muhtaç ettiniz.

Ramazan ayı bereket bolluk demektir. Sizin sayenizde ne bereket nede bolluk kaldı.

Afyon esnafı siftah yapamadan günü kapatıyor. Esnafa destek olması gereken Afyon Belediyesi köstek olmaya devam ediyor. Ramazan ayını bir nebze olsun iş yaparım diye umutla bekleyen Afyon esnafının umutları buharlaştı. Afyon Belediyesi rant elde etmek için Kent meydanını Ramazan etkinlikleri diye Afyon dışından firmalara tahsis etti. Yöresel Ürünler’ adı altında düzenlenen etkinlik esnafımızı mağdur etmiştir. Buradaki esnafın çoğu dışarıdan geliyor, bazıları da çoğu malzemeleri buradan alıp satıyorlar. Yöresel ürünler adı altında Afyonkarahisar’da esnaf ve sanatkarımıza zarar veriliyor. Bizim Afyonumuzda süt, peynir, tereyağı üretilmiyor mu? Rant elde etmek için yapılan bu uygulama esnafımıza yapılan en büyük kötülüktür.

Kent meydanını yerel esnafımıza tahsis etseydiniz hiç olmazsa mübarek Ramazan ayında bir faydanız dokunsaydı. Esnafımız “Biz burada ticaret yapıyoruz. Dükkân kiramız, vergimiz, çalışanlarımızın maaşı ve sigortası gibi masraflarımız varken yapılan uygulama bize hak mı revamı” diye bize dert yanıyor.

Tüm bunların yapıldığı bir dönemde bizlerde muhalefet partisi olarak milletimizin dertlerini sıkıntılarını sorunlarını dile getirmek, mazlumların, gariplerin, memurların, işçilerin ve emeklilerine sesi olmaya çalışıyoruz. Milletimiz sahipsiz değildir. Milletimizin yaşadığı bu sorunları sıkıntıları çözecek devletimizin gücüde kudreti de var. Yeter ki liyakatli ve adaletli kadrolar iş başına geçsin. Hepimiz kardeşlik hukuku içinde bir ve beraber yaşamak için tek sıkıntımız bu sicili bozuk yönetim anlayışından kurtulalım. Çare İYİ Parti, çare liyakatli İYİ Parti kadroları. Biz çözeriz evvel Allah…”

Editör: Haber Merkezi