Mısırlıoğlu, “İyilik hareketi çığ gibi büyüyor”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, basın toplantısında yaptığı açıklamada:

“Gururumuz olan Silahlı kuvvetlerimizin kahraman askerleri ülkemiz sınırlarını güvenli hala getirmek için ülkemizde ve sınır ötesinde hain, kalleş terör örgütü PKK ile mücadele ediyor.

Allah Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun, ayaklarına taş değmesin.

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde hain terör örgütü PKK tarafından düzenlenen patlama sonucu şehit olan kahraman askerimiz Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt ve kahraman askerimiz Hasan Çatal'a, kahraman askerlerimiz P.Uzm.Çvş Muhammed Serttaş ve P.Uzm.Çvş İslam Sanca’ya Yüce Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Aziz TÜRK Milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.

Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği güzide insanlardan, kanser alanında yaptığı çalışmalarla ün yapmış, AEV Başkanlarımızdan değerli bili adamı Prof. Dr. Nijad Bilge’nin vefat haberi bizleri derinden üzmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm hemşerilerimize başsağlığı diliyorum.

Görme engelliler Yüzme Türkiye şampiyonu olarak bizleri ve şehircimizi gururlandıran hemşehrimiz Kübra Saltık’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Geçtiğimiz hafta Bolvadin ilçe başkanlığımızın organize ettiği toplu üye katılım programı büyük bir şölen havasında geçti. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in önderliğinde başlayan iyilik hareketi bir çığ gibi büyümektedir. Ben ve yönetimim yola çıkarken İYİ Parti'yi Afyonkarahisar ilinde 1 parti yapacağız diye yola çıktık. Bugün iyi parti Afyon'da açık ara 1. partidir. Bizler bu kutlu yolda yürürken her gün partimize ve Genel başkanımıza yönelik teveccüh artmaktadır. Artık milletimiz iktidarın gidişini gördü. Milletimizin teveccühü ve hür iradesi ile yapılacağı erken veya zamanında seçimlerin mutlak surette galibi iyi parti olacak, inşallah. Çok az kaldı geldikleri gibi gidecekler. Aramıza yeni katılan üyelerimiz bizlere katılımları ile güç vermiştir. Buradan onlara bir kez daha iyilik hareketine hoş geldiniz diyorum. Biz inandık Türkiye'yi lider ülke seviyesine getireceğiz, insanımızın boynunu büktürmeyeceğiz. İnsanımız onuruyla gururuyla hep birlikte iyi parti iktidarında, ülkemiz ekonomik eğitim sağlık ve demokrasi anlamında layık olduğu seviyeye ulaşacaktır.

Milletimiz için çalışmaya güzel ve iyi yarınlar için mücadele etmeye devam ediyoruz. Partimiz büyüdükçe meyve veren ağaç taşlanır örneğinde olduğu gibi partimiz yıpratılmaya çalışılmaktadır. Halkımızdan aldığımız destekler bütün zorlukların üstesinden gelebilecek güç ve kudrete sahibiz. AKP demokrasiyi katletmiştir, ülkemizi karanlığa sürüklediler paramızı pul ettiler. Ülkeyi parsel parsel satmaktadırlar. Dert bir tane değil ki hangisini söyleyeyim millet iki senedir meyve yiyemiyor. Milleti bitirdiler, milletin yaşama sevincini aldılar. Yaklaşık 3 milyon insanımız yaş nedeniyle emekli olamıyor. 1 milyon 800.000 insanımızda önümüzdeki dönemde yaşa takılacak. Bir milyon 800 bin hala çalışan ya da çalışmıyor olan vatandaşımız EYT mağduru. 20 milyon insanımız mağdur. Ortada büyük bir mağduriyet olmasına rağmen iktidar bu insanlarımıza emekli olamazsın, gençsin diyor. Özel sektör ise çalışamazsın yaşlısın diyor 8 bin, 9 bin 10 bin prim ödemiş insanlarımıza sen emekli olamazsın demek haksızlıktır, zulümdür. Maliyede büyük rezalet

Büyük bir iddia; KPSS A Grubu puanı olmayan kurum sınavına girmeyen, mülakatı geçmeyen 3 yıl uzman yardımıyla yapmayan yeterlilik sınavına girmeyen 1500 kişi bir gecede uzman yapılmış. Şayet bu iddia doğruysa çok vahim bir olay, kuldan utanmıyorsanız bari Allah'tan korkun yazıklar olsun.

Benzin fiyatları cep yakmaya devam ediyor. 2 Aralık 2021 tarihinde litresi 9.12 TL'den satılan benzinin fiyatı bugün 25 lirayı buldu. Petrol global bazda son bir yılda %65 yükselirken biz de son bir yılda benzine %200 zam el insaf.

4 gün önce ete %12 zam, TRT bandrolünü %100 zam. Benzine, motorine, elektriğe, doğalgaza, çarşıya, pazara her gün zam geliyor.

Süt üreticisi filtresinin 8 liraya mal ettiği 1 litre sütü 5,70'ten zararına satarken, marketlerde 1 litre süt'ün fiyatı 20- 25 lira. Çocuklarımızın gelişimi için en temel besin olan sütü bile artık lüks içecekler sınıfına soktunuz, utanın, utanın. Artık anne babalar çocuklarına dondurma dahi alamaz durumda. Dondurmaya gelen zam %140.

Şeker pancarı üretiminin sadece şeker üretimi değil, arpa, buğday ayçiçeği üretimi ve hayvancılık anlamına geldiğini, şekerin sadece şeker değil aynı zamanda ekmek olduğunu yok sayarak şeker fabrikaların özelleştiren AKP, Türkiye'yi adım adım ciddi gıda sorun yaşayan, ithalata bağımlı, kendi kendini besleyemeyen bir ülke haline getirdi. Resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla 15 Ekim 2022 tarihine kadar 400.000 ton şeker ithalatına izin verildi. Bu miktar bugüne kadar alınan en yüksek ithalat rakamı. 2020'de 220.000 ton şeker ithalatı o kararla yaklaşık iki katına çıkarılıyor. Şeker ithalatında gümrük vergisi alınmayacak.

Şeker fabrikalarının 2018'de özelleştirilmesi ve ithalat kararıyla pancarı üreticileri bir kez daha zarar ettiriliyor.

Mübarek Kurban Bayramı gelmekte. Hayvan yetiştiricileri ortalama kurban fiyatlarının büyükbaş 30- 35 bin civarında küçükbaş 5 bin lira civarında olacağını ifade ediyor.

İşçi memur emeklinin aylıkları ile bu bayramda da kurban olabilmeleri hayal.

Bu zam yağmuru, bu işkence, bu zulüm AKP iktidarının gitmesiyle sona erecektir.

İktidar partisi yöneticilerinde müthiş bir panik havası başladı. Gerçek gündemi unutturmak için suni günden yaratılmaktadır. Gençlerimizin hayallerinden, hevesinden, neşesinden çalan liyakatsız yöneticilerin elinde; devletimizin itibarını hırpalayan bizlere mutsuz ve yorgun ve mutsuz bir ruh haline sokan bu ucube sistemden hep birlikte kurtulacağız.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın Zeybek uyarılarımızı dikkate almamaya devam ediyor. Şehri sadece bir iki caddeden ibaret gören Sayın Zeybek’e Afyonkarahisar’ımızın bütün cadde ve sokaklarını beraber gezmeyi öneriyorum.

Fatih mahallesini, Sahipata mahallesini, Yenice mahallesini , Karşıyaka, Osmangazi mahallelerimizi birlikte gezelim. Hizmet götürmekten imtina ettiğiniz mahallelerimizin halini birlikte görelim.

Kimin yapacağını bizim ve halkımızın bilmediği yolcu garantili teleferik ihalesinde şu saatlerde ilgili firmaya yer teslimi yapılmakta. Başkan Zeybek her işte olduğu gibi yolcu garantili olmasına karşı olduğumuz teleferik ihalesini yaptı. Vatandaşımıza bu gün evine ekmek götürmekte zorlanırken, bu ihaleyi yolcu garantili yapmak vatandaşımızdan binmediği, binemediği teleferiğin parasını zorla almak demektir. Yıllık 140 bin yolcu garantisi verilen teleferiği ayda 11.666 kişinin günde ise en az 388 kişinin kullanması gerekiyor. Geçilmeyen köprülerin, üzerinden araç geçmeyen otoyolların, şehir merkezlerinden uzaklara kurulan hastanelerin garanti ödemeleri hazineden nasıl yapılıyorsa şimdi de kullanılmayan teleferiğin parası belediyeden öyle yapılacaklar.

Biz bu basın toplatışı konuşma metnini hazırladıktan sonra gelen bilgiye göre, Başkan Zeybek bu gün Teleferik ihalesini alan firmaya yer teslimi yaparken “Aslında 140 bin yolcu garantisi değil 160 bin yolcu garantisi diyecektim. Muhalefete inat yolcu garantisiz yaptıracağım” demiş. Pardon Sayın Zeybek sen Zeybek Apartmanın yapım ihalesini vermiyorsun, 750 bin kişinin yaşadığı şehri ilgilendiren bir ihale yapıyorsun. Kendinize gelin, ne bu ciddiyetsizlik. Elbette muhalefet bu şehirde yaşayanların haklarını savunacaktır. Neden bundan gocunuyorsunuz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi