Mısırlıoğlu, “İktidar, bizden sonrası tufan mantığı ile hareket ediyor”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Başkan Mısırlıoğlu Basın toplantısına Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş İsmet Can Yıldız’a ve arkadaşına Allha’tan rahmet , ailelerine başsağlığı dileyerek başladı .Başkan Mısrılıoğlıu “ Ayrıca Afyonkarahisarlı evladımız Meryem Betül Çavdar, Rus rakibini 14-7 yenerek Paratekvando Şampiyonasını kazanarak dünya şampiyonu oldu. Bizleri gururlandıran, Meryem Betül Çavdar'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Mısırlıoğlu “Sayın Uluçay geçtiğimiz Pazar günü kendi partisinin ilçe başkanları ile bir toplantı gerçekleştirmiş. Bu toplantıda, normal bir siyasi çalışma olarak düşünürseniz ilçe başkanları ile durum değerlendirmesi yapıp, öz eleştirilerini yapıp, eksiklerini yanlışlarını tespit edip, hatalarını düzeltme noktasında bir planlama yapılır, yapılması gerekende budur. Bu siyasi partinin içişleri ile ilgili bir toplantı. Ancak Sayın Uluçay ilçe başkanlarına bu yukarıda bahsettiklerimi konuşmak yerine, müflis esnaf mantığı ile tükenmiş, iflas etmiş siyasetini, içine düştüğü iktidar kaybediyoruz korkusu ile kendisini İYİ Parti olarak nasıl korkutmuşsak, o şok ile ülkenin bir savaş halinde olduğunu Recep Tayyip Erdoğan’a karşı büyük bir mücadele olduğunu anlatmış. Uluçay’a buradan soruyorum, hangi savaştan bahsediyorsun. Vatandaşımız sizin yönetemediğiniz ekonominin ağırlaşan şartlarından bunalmış, geçim savaşı veriyor ondan mı bahsediyorsun, yoksa Sayın Cumhurbaşkanının sarayına karşı dışardan, içerden bir savaştan mı bahsediyorsun” dedi.

“Sizin çiçeği burnunda yeni atamış olduğunuz Hazine ve Maliye bakanı, ne içerden nede dışardan ülkemiz ekonomisine bir müdahale yoktur dedi. Siz ilçe başkanlarına hitaben söylemiş olduğunuz savaş ne savaşıdır.” diyen Başkan Mısırlıoğlu ”Böylesi bir ortamda kardeşlik ilişkilerimize ve birlik beraberliğimize zarar verecek ayrıştırıcı sözleri sarf etmenizden şunu anlıyoruz ki siz gemileri yakmışsınız, iktidardan gideceğinizden kesin gözeyle bakıyorsunuz. Bizden sonrası tufan mantığı ile hareket ediyorsunuz. Sayın Uluçay milletimizin savaşı geçim savaşıdır. Milletimizin gerçek gündemini böylesi ucuz siyasetinizle ört bas edemezsiniz. İYİ Parti iktidara gelirse terör örgütü üyelerini dışarı çıkaracaklar, FETÖ’cüleri salıverecekler demişsin, geç bu martavalları Uluçay, sizin iktidarınızdan bahsediyorsun galiba, kendini muhalefet partisi il başkanımı sanıyorsun. Bu dediklerini sizin iktidarınız döneminde bu millet gördü. Mesela eline Türk askerinin kanını bulaştırmış köpekleri Habur’da çadır mahkemeleri kurarak jet hız ile yargılayıp af eden sizsiniz. Onlarla birlikte şarkılar türküler eşliğinde halay çekip meyri meyri diye ağlayanda sizsiniz. Bu millet unutmadı bu rezil görüntüleri Sayın Uluçay. Fetö’ye gelince sizin dönemizde pik yaptı, sizin döneminizde FETÖ borsası oluşturuldu. Bu borsaya parası olan fetö’cüleri aldınız ve itirafçı adı altında salıverdiniz. Parası olmayan çaycı, çorbacı, gazozcu FETÖ’cüleride hapiste tutup güya Fetö ile mücadele ediyorsunuz.” diye ifade etti.
Başkan Mısırlıoğlu”Hadi ordan, sevsinler sizin Fetö ile mücadelenizi. Sizin gücünüz fakir fukaraya yetiyor. Sen anlat bakalım bu millete, heyecanlı oluyor. Mesela, 20 yıl evvel kendi kendine yetebilen bir ülke tarımını devir aldınız bu gün samandan buğdaya, yemeklik yağdan, ete varıncaya kadar temel gıda maddelerini ithal eder duruma getirdiniz ülkeyi. Mesela, öğrenim kredisi alan öğrencilerin bu krediyi ödediklerindeki faiz oranını anlat. İğneden ipliğe yağmur gibi gelen zamları anlat. Mazotun litresinin 11 TL olduğunu anlat. Fakirin sobasında ısınma için kullandığı kömürün 6 ayda nasıl yüzde 200 artığını anlat. Gübreyi anlat yüzde 500 zamlanmış. Besi yemini anlat yüzde yüz on zamlanmış. Fakirin karının doyurduğu, ekmeğini ürettiği unun fiyatının nasıl yüzde 200 artığını anlat. Ayçiçek yağının nasıl yüzde 300 fiyatının artığını anlat. Hani şu fabrikasını sattığınız şekeri anlat. Daha sayayım mı? “ dedi.

“Sayın Uluçay unuttuysanız hatırlatayım devri iktidarınızda bu ülkede hem de Afyonkarahisarmızda 6. icra dairesinin açılışını o ödemin il protokolü ile birlikte il başkanınız, Belediye başkanınız ve Milletvekilleriniz törenle, belki de dünyada ilk Alahın Kelamı ile kurdele kestiniz.” Diyen Başkan Mısırlıoğlu”Bir ilde birden fazla icra dairesinin açılması o ilde ekonominin iyi olmadığını her gün zora düşen insanımızın, icra dosyalarının artmasının bir göstergesidir. Siz bununla öğünecek kadar şaşırdınız, hızınızı alamadınız.
Geçtiğimiz günlerde Milletvekiliniz Sayın Yurdunusen basına öğünerek anlatmış. 260 bin kapasiteli yeni cezaevleri yaptık demiş. Suç oranın artması ülkenin iyi yönetilmediğinin göstergesidir. Keşke bu cezaevleri yerleri yerine fabrikalar kurarak iş ve istihdamı artırsaydınız, bunula övünseydiniz. Bizde sizi alkışlasaydık. Ama nerde sizde o mantık siz 20 yıllık devri iktidarınızda TARİHE YAPAN DEĞİL SATAN İKTİDAR olarak geçeceksiniz. Paramızın değeri son 6 ayda yüzde seksen değer kaybetmiş. İnsan biraz utanır. İnsanımızın alım gücü düşmüş, fakirleştirilmiş, içine düştüğü durumdan nasıl çıkarım diye kara kara düşünürken, siz çıkmışsınız üç kuruşluk siyasi rant için milletimizin bu durumunu görmezden geliyorsunuz. Gidişiniz yakın, sandık bu milletin önüne geldiğinde bu aziz ve necip millette sizi görmeyecek. İYİ Parti iktidarına her gün biraz daha yaklaştığımız şu günlerde bütün sorunları biliyoruz. Biz hazırız, teşkilatlarımız hazır, milletlimiz hazır, çözeceğiz inşallah” dedi.
Başkan Mısırlıoğlu” Gençlik Kolları Başkanımız yükseköğrenim durumu nedeniyle görevinden ayrılmıştır yerine, Gençlik Politikalarından sorumlu Genel Başkan yardımcımız Sayın Berna Sukas’ın onayı Gökhan Toker kardeşimiz atanmıştır. Gökhan Toker kardeşimize ve yeni yönetim kuruluna hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Başkan Mısırlıoğlu, İYİ Parti İl Gençlik Kolları yönetim kurulu üyelerinin ellerinde tuttuğu pankartlarda yazılı olan, İYİ Parti tarafından TBMM ‘ne teklif edilen ve AKP ile MHP oylarıyla red olunan 17 önergeyi tek tek okudu.
Başkan Mısırlıoğlu “3600 ek gösterge sözünü uygulatmak için bütçeye ek 7.milyar 250 milyon TL teklif ettik. Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi. EYT’li vatandaşlarımız için bütçeye ek 45 milyar TL teklif ettik. Cumhur ittifak oylarıyla reddedildi. KOBİ’lerimiz için bütçe ödeneği ’ne ek 10 milyar TL teklif ettik. Cumhur ittifak oylarıyla reddedildi. Tarımsal destek ödemelerinin artırılması için bütçe ek 28 milyar 200 milyon TL teklif ettik. Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi. Asgari ücretin en az 4 bin TL olması için bütçeye ek 30 milyar TL teklif ettik. Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi. Engelli vatandaşlarımızın aylık maaşının 1500 TL’ye çıkması için bütçe ekmeğini 20 milyar teklif ettik reddedildi. Kadın yoksulluğuna son vermek için bütçe ek 10 milyar TL teklif ettik. Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi. Şehit ailelerine gazilere ve yakınlarına verilen desteklerin artırılması için bütçeye ek 5 milyar 500 milyon teklif ettik. Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi. Kış ayı boyunca 2 milyon ailenin ısınma giderlerini karşılamak için bütçeye ek 5 milyar TL teklif ettik. Cumhur ittifakı oylarıyla reddedildi. Şehit aileleri ve gazilerin TOKİ ile ev sahibi olması için bütçeye ek 350 milyon TL teklif ettik. Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi. Esnaf ve sanat kerlerin Pandemi de yaşadıklarını çare olmak için bütçeye ek 25 milyar TL teklif ettik. Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi.50 bin sağlık çalışanımızın atanması için bütçeye ek 5 milyar TL teklif verdik. Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi. 1 milyon öğrencimize ayda 1000 tl burs için bütçe ek 8milyar beş yüz bin TL teklif ettik. Cumhur ittifak oylarıyla reddedildi.50 bin öğretmenimizin ataması için bütçe ek 6.milyar 250.milyon TL teklif ettik Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi. Yüksek teknoloji üretim için bütçe ek ARGE teşviklerine 50 milyon tl, diğer teşvikleri de 3 milyar teklif ettik. Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi. On adet yeni yangın söndürme uçağı için bütçeye ek 800 milyon tl teklif ettik. Cumhur ittifak öyle de reddedildi. 2.milyon 600 bin bebeğin bez ve mama masrafları için bütçeye ek 10 milyar TL teklif verdik. Cumhur İttifakı ile reddedildi” dedi.
Başkan Mısırlıoğlu basın toplantısının son bölümünde Belediye tarafından mağdur edildiklerini iddia eden kişileri temsilen basın toplantısına katılan Yılmaz Eşit’ e söz verdi.. Yılmaz Eşit “ Ben burada yeni Emniyet Müdürlüğü karşısında arsaları bulunan yedi arsa sahibini temsilen bulunuyorum. Bizlerin arsaları Belediye tarafından hukuk kararları dikkate alınmadan elimizden alınmak istemektedir. Başkan Mısırlıoğlu’na bizlere derdimizi anlatma imkânı verdiği için teşekkür ederim. Başkanım sayesinde basınımıza derdimiz anlatma imkânı bulduk. Tek isteğimiz Belediye Başkanımız tarafından mahkeme kararlarına uyularak arsalarımız verilmesidir. Sizlere bu konudaki belgeleri de basınımıza takdim etmek istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi