Mısırlıoğlu, “Geçim zorluğu her yerde derinden hissedilmektedir.”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun Haftalık Basın Toplantısında Yaptığı Açıklama:

Afjet Afyon sporumuzu Kahramanmaraş deplasmanında aldığı galibiyet nedeniyle kutlar, play-off yolunda başarılar dilerim.

Geçtiğimiz hafta Polis haftası idi. “Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için görev yapan, gerek yurdumuzun dört bir yanında ve gerekse İlimizde hiç bir zorluktan çekinmeyip bütün özverileri ile görevlerini ifa eden, bu görevlerini insan sevgisiyle yerine getirmekte olan vatanı ve milleti uğruna canlarını dahi vermekten sakınmayan tüm emniyet mensuplarını takdir ve sevgiyle selamlar, Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş Yıldönümünü ve Polis Haftalarını bir kez daha kutluyorum.

20 yıllık AKP iktidarının ekonomik politikalarının ülkeyi getirdiği nokta vatandaşlarımızı sefalete sürüklemek olmuştur. Geçim zorluğu her yerde derinden hissedilmektedir. İktidarın temsilcileri vatandaşla dalga geçmektedirler. Sokağa vatandaşın karşısına çıkmayanlar atıp tutmaktadırlar. Gözleri ışıl ışıl parlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Pazardaki fiyatları biliyoruz. Biz de bu ülkede yaşıyoruz. Aynı sokakta, pazarda, sofrada, minibüste, otobüsteyiz. Aralık ayından itibaren her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz” demiş. Yeter artık milletin aklıyla alay etmeyin. Ekonominin e.. sinden anlamayan bir zihniyet ülkeyi felakete sürüklemektedir.

Cumhuriyet tarihinde Ekonomiden bu kadar kopuk, hayattan, gerçeklerden bu kadar kopuk bir kişi göreve gelmemiştir. Mutfak yanıyor, tencere yanıyor. Kimse geçinemiyor. Bunun sonu kıtlık ve açlıktır. Üretmeyen bir Türkiye AKP iktidarının eseridir. Yurtdışından ithal edilen buğday ve ayçiçeği yağını dört gözle bekleyen bir iktidar. “Utanılacak bir durum. Buğdayın anavatanı Türkiye. Ukrayna-Rusya savaşıyor, biz Ukrayna'dan Rusya'dan gelecek gemileri bekliyoruz. Müjde gemiler yola çıktı, müjde İstanbul boğazına yaklaştılar. Bu neyin müjdesi? Savaşan ülkelerden buğday, ayçiçeği yağı alıyorsun. Sevinilecek bir durum değil, utanılacak bir durum.

Nisan ayı sonunda süt ürünlerine gelecek zam konusu gündemde. Süt inekleri kesime gidiyor, vatandaş süt ineğini kestiriyor. Bir kilo süt bir kilo yem almıyor. Eskiden her evin kilerinde şeker, un çuval ile yağ tenekeyle bulunurdu. Kömür yazdan alınırdı. Bunlar artık eskilerin anılarında kaldı. Sizlerin yönettiği Türkiye’mizde bunları yok ettiniz, bitirdiniz. Utanmadan ortalığı güllük gülistanlık gösteriyorsunuz.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, '''5 milyon mülteci var. 'Biz açız' dediklerini duydunuz mu? Onlar da bu ülkenin ürettiğini tüketiyor.'' diyerek yeni bir skandal imza atmıştır. Akşam olunca market veya pazarların çöpe attığı ürünlerin arasından sağlam olanları seçenler bizim insanımız, tok olan Suriyeli mülteciler. Sayın Bakan haklı mültecileri doyuruyorsunuz kendi insanınıza bakmıyorsunuz.

AKP Milletvekili Sayın Ali Özkaya sosyal medya hesabından vatandaşa çağrıda bulunmuş. Bir TV kanalını bahsederek” SAKIN HA…SEBZE NEYİM ALMAYIN ÇOK PAHALI. Afyon pazarı sudan ucuz demiş ve pazardan fotoğraf paylaşmış. Gerçekten pes. Milletle dalgamı geçiyorsunuz. Milletin aklıyla, sinirleriyle oynamayın. Siz önce toptancı haline gidin fiyatları öğrenin. Pazarda yenebilecek domates 20- 25 lira. Sayın Özkaya’nın paylaştığı fotoğraf karesi. Domates 5 lira seçme yok. Çünkü domatesler çürümüş seçemezsiniz. Vatandaşımıza layık gördüğünüz domatese bakın. Sayın Özkaya siz evinize bu domatesimi alıyorsunuz, sarayın mutfağında bu domatesimi kullanıyorsunuz. Biz size bu domatesten bir kasa gönderelim bakın eşiniz hanımefendinin size tepkisi ne olur. Siz o domatesi alın sirke yapın. Ayıp ayıp bu fotoğrafı koymak.

Vatandaşına 5 liralık çürümeye yüz tutmuş domatesi layık gören zihniyet geçtiğimiz günlerde Ağrı’da, adeta sadece kuş sütünün eksik olduğu şatafatlı sahur programında bir araya geldiler. Sosyal medya paylaşımında “Ağrı Böyle Sahur Sofrası Görmedi” diye övünerek paylaştılar. AKP'nin resmi sosyal medya hesaplarında paylaşılan müzikli ziyafetin görüntüleri kısa sürede silindi. Siz şatafatlı israf masalarında gününüzü gün ederken, sefalete mahkûm ettiğiniz öğrenciler iftar kuyruklarında saatlerce sıra bekliyor. Vatandaşlarımız akşam evine Ramazan pidesini alabilmek için kara kara düşünürken, bir lira ucuza ne alırım diye Pazar Pazar dolaşırken sizler yemeye, saltanata doymadınız. Kimse size iftar, sahur programı yapmayın demiyor. Adabıyla düzgün mütevazi iftar yapın.

Faturalar esnafı yaktı. Esnaf perişan, elektrik faturaları işyeri kiralarını solladı. İşlerinin zaten çok düşük olduğunu belirten esnaf, özellikle 2'ye, 3'e katlanan elektrik faturası karşısında "Şaşkınız. Sıkıntı büyük. Bütçe delik deşik" diyor. Esnafımız Önceden 3 bin TL gelen elektrik faturasının şimdi 9 bin TL'ye çıktığını ve dayanacak gücünün kalmadığını ifade ediyor. Türkiye'nin dört bir yanında esnaf, emekli, çiftçi, işçi, genç-yaşlı, kadın-erkek 85 milyon insanımız artan elektrik, doğal gaz faturaları karşısında isyan diyor. Sayın Nebati vatandaşla alay edercesine Aralık ayında he şey güllük gülistanlık olacak diyor. Düşün artık milletin yakasından.

AKP Bakkal esnafına destek olmak amacıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza çek dağlıyor. Sayın Uluçay bakkallarımız için ne yapsak azdır demiş. Sayın Uluçay ortada bakkal mı bıraktınız. Üç harfli market zinciri AKP’nin sizin eseriniz. Zincir market tekelleri ülkenin dört bir yanını kanserli hücre gibi sarmış durumda. . AKP iktidarıyla organik ilişki bu marketlerin büyümesini kolaylaştırdı. Bu marketler ayrıca seçim dönemlerinde de devreye sokulmuş, seçim dönemlerinde ‘sosyal yardımlar’ adı altında oy devşirmek amacıyla kullanılmıştır. Bu zincir marketlerle rekabet edemeyen bakkal esnafı yok olmuştur. Araştırın bakalım ülkemizde kaç bakkal kapandı, yok oldu. Zincir marketlerin şube sayısı kaça çıktı. Şimdi çıkmış bakkalımız için ne yapsak azdır diyorsunuz. Daha ne yapacaksınız bakkal amcayı bitirdiniz, tükettiniz.

Geçim sıkıntısı çeken halkın oluşturduğu kuyruklara bir yenisi daha eklendi. Ramazan ayı boyunca kurulmakta olan iftar çadırlarının gerçekten de cılkı çıkmıştır.

İftar çadırlarının haline bakın neredeyse kilometrelerce kuyruk. İnsanlarımız iftarlarını açabilmek için saatlerce iftar çadırlarının önünde sırada bekliyorlar. Sizlere binlerce öğrencimizin evladımızın yaşadığı Erenler’ de iftar çadırını göstermek istiyorum. İftar çadırında uzayan kuyruğun hali. Yazık günah değil mi bu çocuklarımıza. Bu uzayan kuyruklar AKP nin uçurduğu Türkiye’nin fotoğrafı. Üniversite öğrencilerimiz karnını doyuramıyor. Ailelerin durumu malum çocuklarına para gönderemiyor. Bu gençlerimize maddi destek olunmalı. Üniversitede öğrenin gören öğrencinin barınma, beslenme sorunu olmamalıdır. Öğrencilerimiz tek öğünle günü geçirmeye çalışıyor. Bu gençlerimiz karnı tok ders çalışıyor olmalı. Akşam ne yiyeceğim diye düşünmemeli.

Sayın Zeybek seçim döneminde pek çok vaatte bulundu. Mesela teleferik yapımı, raylı hat yapımı gibi. Ama bu güne kadar gerçekleşen yok. Bu ay başlayacağız olmadı öbür ay başlayacağız. Olmadı kırmızı kar yağsın o zaman başlarız. Allah’ın günü bitmedi ya. Daha olmadı gelecek dönem yapacağız diye sallarsınız.

Yıl 2022 bu güne kadar ne yaptınız. Güya Ambaryolunda Pancar Kooperatif yanında ki konutlar yıkılıp oraya otopark yapılacaktı. Ne oldu? Bu şehrin otoparka ihtiyacı yok mu. Burada kamu yararı yokmuy du. Siz önce çıkıp bu seçim vaadinizi neden yapmadığınızı kamuoyuna anlatın. AKP de atmak kolay, iş yapmaya gelince bahane çok. Sizin işiniz gücünüz yandaşlarınıza rant sağlamak.

Başkan Zeybek tarafından muhalefetin eleştirileri dikkate alınmamaktadır. Bir Belediye Başkanı seçildiği tarihten itibaren bu kentte yaşayan herkesin başkanı olmalıdır. 27 Ağustos 2022 Afyonkarahisar’ın kurtuluşunun Yüzüncü yılıdır. Tarihimizin önemli dönüm noktalarındandır. Bunu bütün şehir iktidarı, muhalefeti ile coşku ile kutlamalıyız. Ama ne yazık ki etkinlikler konusunda muhalefet dahil kimsenin görüş ve önerileri alınmamaktadır. Bu güne kadar yüzüncü yıl hazırlıkları Belediye Meclisi gündemine alınmamış, buna tenezzül dahi edilmemiştir.

Dün Afyon Basınına açıklama yapan Belediye İş Sendikası Başkanı Yücel Şahin, Belediye Başkanı işçilerimize sıfır zam önerdi. Sözleşme imzalamıyor. Kadrolu işçilerimizin ikramiyeleri günü geçmesine rağmen ödenmemiştir. Üyelerimize işten çıkartma tehdidi ile baskılar yapılmaktadır.” demiş. Şaşırdık mı ? şaşırmadık.

Hak yemek: AKP zihniyeti, adaletsizlik AKP zihniyeti, yalan AKP zihniyeti, işçinin alınterinin karşılığını vermemek AKP zihniyeti. Elbet Güneş İYİ Parti iktidarında doğacaktır.

Buradan halkımızın bazı taleplerini iletmek istiyorum. Evinden çıkamayacak durumda olan ihtiyaç sahibi insanlarımıza Ramazan ayı ile birlikte evlerine yemek gönderimi kesilmiş. Bu insanlarımızın iftar çadırlarına gelip yemek alması istenmiş. Bu insanlarımız zaten evinden çıkamıyor. Yemek alacak yakını olmayan insan nasıl gelip yemek alacak. Yazık günah değil mi. Buda sizin sosyal Belediyecilik anlayışınızın bir örneği.

----------------------------------------------------

Bir başka hizmet anlayışınıza örnek: Park Hayat Hastanesinden Alpaslan Türkeş Köprülü kavşağına kadar olan mesafeye, Belediye Meclisi Trafik Komisyonunda İYİ Parti Belediye Meclis üyelerimizce defalarca önerilmesine rağmen otobüs durağı konulmamıştır. Kabristandan çıkan vatandaşlarımız bu bölgeye kapalı durak istemektedir. İnsanımız yağmurda karda burada beklemektedir. Tabi bunu muhalefet öneriyor aman yapmayın.

-------------------------------------------------------

Bizim tarihi mekânlarımızın, Camilerimizin, yatırlarımızın ve Afyonkalesinin bulunduğu bölgede Pazar günleri Çavuşbaş Pazarı kurulmaktadır. Bu bölgemiz turistlerin yoğun olarak geldiği bir bölgedir. Maalesef Pazar nedeniyle bu cadde trafiğe kapatılmaktadır. Eski Belediye Başkanımız döneminde Çavuşbaş pazarının taşınacağı Çavuşbaş halkına layık bir Pazarın yapılacağı söylenmesine rağmen Başkan Zeybek bu sorunun çözümü için adım atmamıştır. Buradaki vatandaşlarımız kışın karda yağmurda alışveriş yapmak zorunda kalmaktadır. Acilen nereye yapacaksanız yapın buraya bir kapalı Pazar yeri yapın. Hem vatandaşımız rahat etsin hem de bu çirkin görüntü ortadan kalksın.

Sizlere son olarak bu gün ulusal bir gazetede yayınlanan haberi göstermek istiyorum. Haber gazetede birinci sayfadan manşetten verilmiştir. Bu haberin baş rol oyuncusu Belediye Başkanı Zeybek’in en kısa sürede gerekli açıklamayı yapmasını bekliyoruz. Eğer bu haberde aktarılanlar doğruysa vay halimize vay. Haber çok yeni bir haber olduğu için bu günkü basın toplantısında değerlendirme yapmayacağım. Elbette olay netleştikten sonra bizimde söyleyeceklerimiz olacaktır.

“Aziz milletimiz İYİ parti’yi bağrına basmıştır. Ülkemizin üzerine çok yakında İYİ’lik güneşi doğacaktır. Türkiye tarihinde ilçe ilçe belde belde dolaşarak bir ilki gerçekleştiren ve geçmiş siyasi hayatındaki başarılarla vatandaşımızın takdirini kazanan değerli Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ve parti teşkilatlarımızın gayretli çalışmaları neticesinde aziz milletimiz İYİ Parti’yi bağrına basmıştır. Yanlış giden ekonomi yönetiminden, sosyal politikalara ilişkin atılan bütün yanlış adımlara “Hayır” diyerek çözüm önerileri sunan ve ülkemizin içine gömüldüğü karanlıktan çıkarmak için gayret gösteren insanlarımızın çabaları boşa gitmemiştir. Vatandaşımızın gösterdiği teveccühle çok kısa süre sonra ülkemize İYİ’lik güneşi doğacaktır. Partimizi karalamak adına yapılan bütün ayak oyunlarına rağmen dik bir şekilde durmaya devam eden ve genel başkanımızın yüksek ferasetle sürdürdüğü siyasi duruşu bu çabaları boşa çıkartmıştır. Türkiye’nin İYİ’lik güneşini balçıkla sıvayamazlar. Bu gayretin işe yaramadığı artık bir gerçektir. Bu karalama tiyatrolarına vatandaşımız kanmamaktadır. Partimize her gün artan sayıda vatandaşımız üye olmakta ve partimiz her geçen gün daha da büyümektedir. İYİ Parti bu ülkenin kurtuluş reçetesidir. Bu ülkenin aydınlık geleceğidir. 5 yıl önce çaktığımız o kıvılcım, bugün memleketin üzerine, güneş gibi doğuyor. İYİ Parti güneşi, güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye ülküsüyle parlıyor. Allah’ın izniyle İYİ’ler iktidara yürüyor.

Editör: Haber Merkezi