Mısırlıoğlu Emniyet Teşkilatını Başarılı Operasyonlarından Dolayı Kutladı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Mısırlıoğlu, basın toplantısına Afyonkarahisar Emniyet teşkilatının başarılarını kutlayarak başladı.

Başkan Mısırlıoğlu ” Afyonkarahisar Emniyet Teşkilatımızı, İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz başta olmak üzere başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik ediyorum. İlimizde uyuşturucu tacirlerine yapılan operasyonlarla göz açtırmıyorlar. Suç işlemiş olan şüpheliler bir bir ilimizde yakalanıyor. Emniyetimizin başarısı bizlerin göğsünü kabartıyor “ dedi.

“Zamlar yağmur gibi yağmaya devam ediyor” diyen Mısırlıoğlu” Biz İYİ Parti olarak, Ekim ayı başında bu kışın zor geçeceğini sizlerle paylaşmıştık ve milletimiz bu zorluğu derinden hissetmeye başladı. Geçtiğimiz Mayıs ayında bir çuval kömür 25 Lira iken bu gün 70 Liradan satılıyor. Dar gelirli vatandaşımız sobalı evinde günde bir çuval kömür yaksa günde 70 Liradan ayda 2100 Lira sadece ısınmak için ödeyecek. Emekli, işçi, dar gelirli vatandaşımız ayda kaç lira maaş alıyor, ısınmak için nasıl kömür alsın” diye ifade etti.

Başkan Mısırlıoğlu” Bu günlerde dar gelirlilerin umutla beklediği, ülkenin en düşük seviyede kazancı olan Asgari ücreti belirleme komisyonu insanlarımızın bir nebzede olsa yüzünü güldürecek tespitte bulunur. Her şeye % 100 zam geldiği bir ortamda asgari ücretin en az dört bin, beş bin olması gerekir. İşverenlerimiz üzerindeki vergi yükü azaltılmalı. dedi.

“Nereye baksan zam zam. Bir çuval un on beş gün önce, bir pideci esnafını ziyaretimizde 235 Liraydı” diyen Başkan Mısırlıoğlu” Pideci esnafı “ Toptancı bana un’un çuvalı bir hafta sonra 250 lira olacak dedi. Bu gün unun çuvalı 280 lira oldu “Başkanım en ucuz karın doyurma yöntemi olan etli ekmeği yemek isteyen vatandaş her gelişinde fiyatını soruyor. Artık fakirin pidesi lüks yiyecek gurubuna girdi.” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu”On beş gün içerisinde her şeye % 20 zam yapıldı. Artık her gün her ürüne zam yapılmaya başladı. İktidar partisi Vekilimiz ve eski bakanımız Sayın Eroğlu konuşmuş; “BELKİ ÜRETİM YETERSİZLİĞİNDEN FİYATLAR YÜKSELİYOR, ONUDA ÇÖZECEĞİZ” demiş. Sayın Eroğlu milletimizle dalga geçmeyin. Mayıs ayından bu güne gübreye yüzde 300 zam yapılmış. 2022 yılında daha kötü günler bizi bekliyor. Sayın Eroğlu, İnsanlar tarlalarına gübre saçamıyor. İnsanlar gübresiz ekim yapıyorlar. Türk milleti doğduğu topraklarda doyamaz hale getirdiniz” dedi.

“Artık günlük hayatın olağan bir durumu haline dönüşen akaryakıt başta olmak üzere zamları takip edemez hale geldik” diyen Başkan Mısırlıoğlu” İnsanımız Karakış’ın zor geçeceğinin bilincinde idi, ancak iktidarın kötü yönetimi sonucu ekonomi kontrol edilemez duruma gelmiştir. Bu beceriksizliğin bedelini vatandaş ödüyor. Dolar On lirayı aştı, Türk Lirasının değeri kalmadı. Artık insanımız bırakın aylık yaşamayı günlük yaşam derdine düştü. İktidarın temsilcilerinin tavsiyesi porsiyonunuzu küçültün, midenin üçte biri su, üçte biri yemek üçte biride boş kalsın. Tavsiyeden başka bir çözüm sunmuyorlar” diye ifade etti.

Başkan Mısırlıoğlu”İYİ Parti İl Başkanlığı olarak ilimiz içerisinde mahalle ve muhtarlık ziyaretlerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü, Osmangazi, Battalgazi, Kasımpaşa ve Esentepe mahallelerini ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimiz esnasında Battalgazi mahalle sakinleri sokak arası yollarının asfaltlanmadığını belirterek dert yandılar. Mahalle sakinleri yol sadece düzeltip üzerine mıcır attılar, ilk yağmurda yollarımız yürünemez hale gelecek, defalarca asfaltlanmasını istedik kimse bizi dinlemedi dediler. Çocuklarını okula götürüp getiren annelerin bir diğer şikâyeti, sokak köpeklerinin okula giden çocuklara saldırması. Başı boş köpekler mahallelinin büyük dertlerinden bir tanesi olmuş ve haklı olarak bu durum anne babaları tedirgin ediyor. Afyonkarahisar Belediyesinin önlem alması lazım. Zira orada bir çocuğumuzun başına tatsız bir olay gelirse o saatten sonra alınacak önlemin bir anlamı kalmaz” dedi.

“Osmangazi mahallemizde ise yoğun olarak emekli, asgari ücretle çalışanlar ve kamu personeli vatandaşlarımız oturmakta” diyen başkan Mısırlıoğlu” Mahalle sakinleri mahallelerinde uygun bir noktaya Bankamatik konulmasını talep etmekteler. Vatandaşlarımız üç kuruş olan maaşlarını çekebilmek için en yakın bankamatiğe gitmek için dolmuşa binmek zorunda kalıyor. Bir mahalle sakini “Muhtarımız bu konu ile ilgili defalarca dilekçe verdi ama netice alamadı, Sayın Valimize sesimizi duyurun” dedi. Bizde buradan yetkilileri gereğini yapmaya çağırıyoruz” diye ifade etti.

Mısırlıoğlu” Kasımpaşa mahallesini ziyaretimizde ise, vatandaşlarımızın tam bir hayal kırıklığı içinde olduklarını gördük. Belediye Başkanı Sayın Zeybek’in kendilerini yalnız bıraktığını kentsel dönüşüm konusunda sorumluluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına attığını söylüyorlar. Netice olarak yine olan Afyonkarahisar halkına olmakta. Bir bölge düşünün Kentsel dönüşümde ilk planlamada var, ikinci planlamada ayrılmış ve ikinci etap olarak planlanmış. Vatandaşlarımız İkinci etap olarak planlanan yerin yüksek katlı ve rant amaçlı olarak ayrıştırıldığını düşünüyorlar. Sizin anlayacağınız mahalle yangın yeri, ortalıkta sorumlu yok. Seçim zamanı bu milletin karşısına nasıl çıkacaksınız” dedi.

“Geçtiğimiz ay İlimiz İscehisar ilçesi Çatağıl köyü okul servisinin yaptığı kaza sonucu 5 yavrumuzu kaybetmiştik. Olayın üzerinden bir ay geçtikten sonra köyümüzü ziyaret ettik ve ailelerle buluştuk” diyen Mısırlıoğlu” Acılar ilk günkü tazeliğini koruyor, olan onlara ve ölen evlatlarımıza oldu. Herkes suçsuz, servis sahibi ve servis şoförü tek suçlu ve tutuklandılar. Olay bu kadar basite indirildi. Sorumluluğu bulunan ihalelerden ve satın almadan sorumlu vatandaş koltuğunda oturmaya devam ediyor. Şimdi sizlerin huzurunda soruyorum; Ölen çocuklar sizin evlatlarınız olsaydı ve sizin oturduğunuz koltuklarda başkaları otursaydı tepkiniz ne olurdu. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor. Birazcık olsun insanlığınız var ise o koltukları bırakın, adaletin tecelli etmesi için elinizden geleni yapın. Köyde okul binası mevcut fakat alt yapısı yetersiz ama öğrenci sayısı yeterli neden bu okulun alt yapısını tamamlayıp çocukların köylerinde okumasını sağlamıyorsunuz. Cumhuriyetin öğretmenleri bırakın köyü, mezrada bile görev yapar. Yeter ki siz şartları sağlayın. Bu köy halkının isteği. Huzurunuzda başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm Afyonkarahisar’lılara iletmek istiyorum. Çatağıl’da vatandaşlarımızın, eğitim öğretim yapılabilecek şartlara uygun bir okul isteği var. Aileler yapılacak bu okula kazada ölen çocuklarımızın isimlerinin verilmesini, isimlerinin bu okulda yaşatılması istiyorlar. Bu masumane taleplere sanıyorum Sayın Valimiz başta olmak üzere kimsenin itirazının olacağını sanmıyorum. En kısa sürede Çatağıl köyümüze bu okulun yapılacağından şüphemiz yoktur” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi