Mısırlıoğlu, “Devlet zor durumda olan vatandaşın yanında olmalı”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Mısırlıoğlu basın toplantısına 9 yıl önce cephanelik patlamasında şehit olan kahraman askerlerimiz anarak başladı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diyen Mısırlıoğlu “Allah’ım bir daha böyle acıları, felaketleri ülkemize yaşatmasın. Kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar dilerim. Ülkemizin başı sağ olsun” dedi.
“2021-2022 Eğitim öğretim yılı öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelerine hayırlı olsun” diyen Başkan Mısırlıoğlu “ 167 bin Öğrencilerimiz dün ders başı yaptı. Eğitim öğretim yılı sorunlarla başladı. İlimizin eğitimdeki sıralaması malumunuz. İl Milli Eğitim Müdürümüz başarısızlıkla öğrencilerimize suçlarken aynaya bakmıyor. On yıldır makamı işgal eden Sayın Müdürümüz suçsuz öğrenciler suçlu.2019 yılında ilimiz altmışıncı sırada ve Müdür beyin hiç vebali yok. Müdürümüzün şahsı ile hiçbir problemimiz yok, olamazda. Bu durumda İnsan o koltukta oturmaya utanır. Sayın Müdürümüz bu kadar insanın vebalini alıyor. Onu o koltukta oturtan siyasi iradeye sesleniyorum, Afyonkarahisar’a ihanet yapıyorsunuz. Siyasi irade onu orada oturtsa bile kendisinin oturmaması gerekir derhal istifa etmelidir. Birileri bekadan bahsediyor. Alın size beka. Başta Sayın Valimiz olmak üzere eğitim camiasının toplanarak bu soruna el atması gerekir.

Adli tatilin biterek yeni yargı yılının açılması konusunda yeni yargı yılının hayırlı olmasını dileyen Başkan Mısırlıoğlu “ Yeni yargı yılı inşallah hayırlara vesile olur. Ülkemiz itirafçı kaynarken değerli Savcı ve Hakimlerimiz neyi bekliyor anlamakta zorlanıyorum. Bir dönem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış olan şahıs “evet o tapeler, konuşmalar bana aittir” diyor. Dönemin Meclis Başkanı ve Milletvekilleri aynı şeyi söylüyor ama ne hikmetse gereği yapılmıyor. Siz daha neyi bekliyorsunuz korkmayın olayların üzerlerine gidin. “ dedi.

Başkan Mısırlıoğlu Akarçay’da ki balık ölümleri konusunda “ Akarçay semtinde oturan vatandaşlarımız son günlerde partimizi arayarak Akarçay’da balık ölümlerinin ve pis kokunun artığını ifade ediyorlar. Bizde gittik gördük maalesef Akarçay olmuş kokarçay. Lütfen bu konuyu dikkate alın. Vizyon projenin geldiği durum içler acısı. Semt sakinleri kokudan camlarını açamaz halde”

“ Merkezi Hükümet geçtiğimiz günler yüzde yirmi büyüdüğümüzü açıkladı. Araştırdık doğrumu diye. Hakikaten büyümüşüz. Vatandaşımızın borç yükü yüzde yirmi büyümüş. Çarşıda pazarda on liranın altında sebze meyve kalmadı. Ben bunların olacağını geçtiğimiz toplantıda söylemiştim. Ben insanlarımızın bu pahalıkta Ekim- Kasım aylarında ki durumunu düşünmek bile istemiyorum. Okullar açıldı, kömür fiyatları tavan yaptı. Nasıl sebze ve meyve alacak. İnsanımız tane ile alıyor. Taneyle alamayan Pazar artıklarını topluyor. Bu fotoğrafı sizlere göstermekten utanıyorum. İşte halkımızın durumu. Bu görüntüleri yaratanlara yazıklar olsun. Halkımız buna layık değil. Bu gün simit iki lira oldu. Bir zamanlar çay simit hesabı yapanlar birde şimdi yapsınlar bakalım. Bu vatandaş nasıl karnını doyuracak” diyen Başkan Mısırlıoğlu “ Üniversitelerimiz kapılarını açıyor. Öğrencilerimiz kayıt derdinde. Barınma derdinde ama ne hikmetse KYK sistemini açmadı. Öğrencilerimiz nerede kalacak. Aileler perişan. Özel yurt işletmecileri pandemide yurtlarındaki eşyaları satarak ayakta kalmaya çalıştı. Bu gün yurtlarını açacak güçleri yok. Devletimiz destek olmalı. Ülkeyi yönetenler üç maymunu oynuyor. Görmedim, duymadım, bilmiyorum diyorlar yazıklar olsun” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu “Birde Üniversite mezunumuz gençlerin durumu var. Binlerce gencimiz işsiz. Bir gün bakıyorlar Kredi borcu yüzünden kapılarında icra memuru. İşsiz gençlerimiz bu borçları nasıl ödesin. Bu durum yüreklerimizi yakıyor. Böyle bir Devlet anlayışını kabul etmiyoruz. Devler zor durumda olan vatandaşının yanında olmalı. Üniversite mezunu genç ailesinin verdikleri harçlıkları utanarak alıyor. Ona harçlık veren emekli anne baba öğününü ikiye düşürdü. Bir sabah birde akşam yemeği yiyor. Bir öğününü kaldırdı. Gününü aç olarak geçiriyor. Bu çocuklar fakülte mezunu, onlara gir özel sektöre asgari ücret çalış diyorsunuz. O işi de bulabilirlerse. Bu çocuklar dört yıl, beş yıl niye okudu o zaman. Bu şartlarda evlense evini nasıl geçindirecek. Ülkeyi getirdiğiniz hale bakın. Gençlerimiz ülkeden gitme peşinde. Felaket tellallığı yapmıyoruz gerçekleri söylüyoruz. Ülkede üretende tüketende perişan” dedi.

Biz yapılan güzel şeyleri her zaman takdir ediyoruz. İşte ilimizde düzenlenen dünya motokros şampiyonası. Hakikaten güzel bir organizasyon. Başta Sayın Valimiz olmak üzere bu şampiyonanın ilimizde yapılması için çaba gösterenleri tebrik ediyorum. Biz yapılan güzel şeyleri takdir eder eksikleri ve yanlışları da eleştiririz” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi