Mısırlıoğlu, “Derdimiz sadece ekonomi değil”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve ekibi Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı ve yönetimini ziyaret etti.

Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette, eczacıların ve ilaç sektörünün sorunları konuşuldu.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu başkan Pehlivanlı’ya görevinde başarılar diledi.

Başkan Mısırlıoğlu ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve yüksek kur sebebiyle hemen her sektörün zor günler ve sorunlar yaşadığını söyledi. Vatandaşlarımızın ilaçlara ulaşma konusunda da sorunlar yaşadığını belirten Mısırlıoğlu konuyla ilgili başkan Pehlivanlı’dan bilgiler aldı.

16 Ekim tarihinde Ankara’da büyük bir miting hazırlığı olduğunu ifade eden Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı “ İlimizde 337 üyemiz ve 443 Eczanemiz var. Maalesef ilaç sektöründe büyük sorunlar mevcut bu sorunlar sadece ekonomik değil. Vatandaşlarımızım ilaç katkı payları bir hayli fazla. Vatandaşımız basit bir 80 liralık şurup için 50 TL. katkı payı ödüyor ve bizlere büyük tepki gösteriyorlar. Ülkemizde yerli ilaç üretiminde de sıkıntılar mevcut. İlaç etken maddesi yurt dışından geliyor. Sürdürüle bilir bir gidiş yok. Maalesef yurt dışında üretilen yeni nesil ilaçlar ülkemize gelmiyor. Bizleri ziyaretinizden ve sorunlarımıza karşı duyarlılığınızdan son derece mutlu olduk, teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu Eczacıların sorunlarını yakından takip ettiklerini ifade ederek Salı günü düzenlediğimiz basın toplantınızda sektörünüzün sorunlarını dile getirdik, bundan sonrada her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. İnşallah İYİ Parti iktidarında sorunlarınız çözüme kavuşması için gereken yapılacaktır. Bizleri kabulünüzde dolayı size ve yönetiminize teşekkür ederim “ dedi.

Ziyarete İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun yanı sıra il başkan yardımcı Hamdi Arık, İl Başkan yardımcısı ve belediye meclis üyesi Ahmet Hastürk, merkez ilçe başkanı Orhan Karagöz, il gençlik kolları sekreteri İlayda Berberoğlu ve Bolvadin ilçe gençlik kolları başkanı Baki Gümüş katıldılar.

Editör: Haber Merkezi