Mısırlıoğlu, “Bizler Bu Vatanı Kurtaranlara Vefa Borçluyuz”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlama törenlerinde Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu’ndan alıntı yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i eleştirdi. "Keşke Yunan kazansaydı" sözleri ile tanınan ve Türk Milleti’nin tepkisini çeken “Fesli Kadir” olarak bilinen Kadir Mısıroğlu, “Şeriat gelsin de isterse Türkiye batsın ben razıyım” sözleri ile de tepki odağı olmuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, Belediye Başkanı Zeybek’in tören konuşmasını eleştirerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yerine Fesli Kadir’in anılmasına tepki gösterdi. Mısırlıoğlu; “Büyük Zafer’in kazanıldığı topraklarda zaferi kazananlardan değil, “Keşke Yunan Kazansaydı” diyenlerden övgüyle bahsedilmesini kabullenemiyorum” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Başkan Zeybek’in ya tarih bilmediğini ya da konuşma metnini hazırlayanlara gözü kapalı güvendiği için törenden önce bir kez bile okumadığını düşünüyorum. Üçüncü ihtimali değil dile getirmek, düşünemiyorum bile.”

İYİ Parti İl Başkanı Mısırlıoğlu, Anıtkaya Şehitliği’nde düzenlenen törende köy muhtarının konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andığını hatırlatarak; “Sayın başkan büyük bir gaflete düşmüş ve Afyonkarahisar’ı değil, Yunan’ı temsil eder gibi konuşmuştur. Anıtkaya köy muhtarı kadar tarih bilmediğini ortaya koymuştur. Bizler bu vatanı kurtaranlara vefa borçluyuz. Başkan Zeybek’e soruyorum; sevmeseniz de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet duymanız gerekmez mi ? Yoksa siz de mi keşke yunan kazansaydı diyorsunuz?” dedi.

Editör: Haber Merkezi