Mısırlıoğlu, “Az kaldı geççek geççek elbet bu da geççek”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Partiye toplu olarak katılan 20 kişiye İYİ Parti rozetlerini İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve Parti yöneticileri taktı.

Başkan Mısırlıoğlu İYİ Partiye yeni katılan üyelere hayırlı olsun dedikten sonra “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarından Kurtuluş savaşı kahramanlarından büyük devlet adamı Ali Çetinkaya’yı ölümün 71. Yılında rahmetle anarak basın toplantısına başlıyorum. YILIN SİYASETE YÖN VEREN İL BAŞKANI seçilmem dolayısıyla beni bu ödüle layık gören internet Medya Birliğine teşekkür ederim. Bir diğer teşekkürü de birlikte canla başla çalıştığımız yönetim kurulu arkadaşlarıma, ilçe, belde başkanlarıma ve yönetimlerine yapmak istiyorum. Bir başarı varsa bu hepimizin başarısıdır” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu “Gazetecilere ve basın kuruluşlarına yönelen saldırılara maalesef bir kaç gün önce bir yenisi daha eklendi; Kocaeli’nde gazeteci Güngör Arslan, görevinin başında silahlı saldırıda katledildi. Alçakça işlenen gazeteci cinayeti ve basını susturma girişimlerinin her türlüsü asla kabul edilemez. Gazetecilere yönelik saldırıların faillerinin gereken cezaya çarptırılacağına olan inancımla gazeteci Güngör Arslan’a Allah’tan rahmet; ailesine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum” diye ifade etti.

“Akp zam oldu yağmaya devam ediyor” diyen Başkan Mısırlıoğlu” “İlaç Krizi Derinleşiyor, Vatandaş Hayati Önem Taşıyan İlacını Dahi Bulamıyor. Geçen hafta tüm ilaçlara yapılan yüzde 37,43'lük zamdan sonra hâlâ vatandaşımız ilaç bulamıyor, Eczanelerden eli boş dönüyor, kapı kapı ilaç arıyor. Bazı antibiyotikler, diyabet ve kanser ilaçlarının yanı sıra antidepresanlar da bulunamıyor. Bu sorunun gelecek aylarda artması bekleniyor. Bu yeni bir ilaç zammının ayak sesleridir. Eczacılar “Bu yıl Euro kuru yıl sonuna kadar 15’ler seviyesinde kalsa bile 2023’te ilaçlara en az yüzde 50 zam yapılması gerekecek diyor.
Sağlıkta devrim yaptık, devasa hastaneler yaptık diye övünenler, 6 ay sonrasına verilen randevulardan habersizler” dedi.
Başkan Mısırlıoğlu” Özelleşen şeker fabrikaların da 50 kg çuval şeker 450tl devlet şeker fabrikaların da 243 tl fakat devlet fabrikaları 4 tane yandaş markete vermek üzere şekeri vatandaşa lokum, şekerleme üretici firmalara bu fiyata vermiyor. Böyle olunca da üretici firmalar normal bakkal ve marketler piyasadan şekeri 450tl ye yani %50ye varan farkla alıyor” dedi.
Başkan Mısırlıoğlu “AKP'li Akbaşoğlu: Fransa’da 150 Euro'ya dolan poşet şimdi 750 Euro'ya doluyor; yüzde 6-7 oranında enflasyon var demiş. Artık ne diyeceklerini bilemiyorlar. Hesap kitap bilmiyorlar. Milleti hesap kitap bilmez cahil olarak görüyorlar. Algı oyunu yapıyorlar” diye ifade etti.

AKP yandaşlarına çifter çifter maaş verirken yıllardır öğretmenlerin atama sorununu çözemedi.
“Mersin’ de atanamadığı için geçimini seyyar satıcılık yaparak sağlamaya çalışan coğrafya öğretmeni İsmail Karahan intihar etti. Karahan’ın ekonomik sorunlar nedeniyle intihar ettiği açıklandı” diyen Başkan Mısırlıoğlu “Atanamayan bir başka öğretmen Kastamonu'da yaşayan 21 yaşındaki genç öğretmen intihar ederek hayatına son verdi. Ataması yapılmayan 21 yaşındaki matematik öğretmeni Kevser Abdülkadiroğlu, kendini asarak yaşamına son verdi. Bu gençlerimiz hayatlarının baharında yaşamlarına son verdi.
90 üstü puan alıp mülakatta elenen, öğrencilerine kavuşamadığı için marketlerde çalışan, çaresizlikten intihar eden öğretmenlerimiz. Türkiye'nin aydınlık geleceğinin mimarı öğretmenlerin bir toplumun gelişmesinde ki önemi iktidar tarafından görmezden gelinmektedir. 21. yüzyıl Türkiye'sinde, eğitimin son 20 yılında 7 Milli Eğitim Bakanı değişmiş ve her bakan kendi eğitim sistemini uygulamaya koymuşken, eğitimin kalitesi de arzu edilen seviyede değildir ve unutulmamalıdır ki öğretmenlerin sorunu çözülmeden, eğitimin sorunları çözülemez. Geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerin hak ettikleri değeri görmesi gerekir “ dedi.
Başkan Mısırlıoğlu” Esnafımız kiradan fazla elektrik faturası ödüyor. Bir anda yüzde 125 elektriğe zam yapan iktidar, şimdi elektriği yüzde 6’mı yüzde 7’mi indireyim yoksa yüzde 25 yapayım diye vatandaşla dalga geçiyor. Bir türlü adım atmıyorlar. Alın teriyle çalışan ve ülkemiz için üreten kadınlarımız emeklerinin hakkını alamıyor. EYT sorunu ivedi olarak çözülmesi gereken ülkemizin en büyük sosyal sorunlarından biridir. Anayasal ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış emekli hakkı için neyin formülünü arıyorsunuz. En büyük kötülük bir insanın alın terini çalmaktır”
“EYT meselesi, ailelerle birlikte, milyonlarca vatandaşımızı mağdur ediyor. Yandaş vakıflara, derneklere, ajanslara akıtacak milyonları bulabilen, geçmediğimiz köprüler, gitmediğimiz yollar, yatmadığımız hastaneler için müteahhitlere ödeyecek parayı bulabilen, saray yaptıracak parayı bulabilen iktidar. Sayın Erdoğan’ın“Seçim kaybetsek dahi o iş olmaz.” diyerek, itip kaktığı EYT'liler sandıkta gereken cevabı verecektir” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu” AKP İl Başkanımız Sayın Uluçay “Türkiye ekonomik olarak kısa sürede çok daha iyi konuma gelecek bir sürece girmiştir diye açıklamış. 20 yılda ülkeyi nereye getirdiğinizi gördük. Yandaş müteahhitleri zengin ederek uçurdunuz maşallah. Değerli İl Başkanımız 84 milyon vatandaşımızın yaşadığı Türkiye’de bir yılda 8 bin yeni istihdamla övünüyor. AB ülkelerinde iş arayan ancak iş bulamayanlar yüzde 0,7.Türkiye’de İşsizlik oranı ise yüzde 13,2 seviyesi ile çift haneli seviyelerde devam ediyor” dedi.
“2015 Yılında Merkeze Bağlı Sarık Köyünde bir sel felaketi yaşandı” diyen Başkan Mısırlıoğlu” Evler, ahırlar ve tarlalar sular altında kaldı. Yıl 2022 Sarık köyü halkı hala alt yapı bekliyor. Söz verilen taşkın koruma yapılmadı. Köyde oturan vatandaşımız yağmur yağdığı zaman endişeyle acaba sel gelir mi diye korku içinde yaşıyor. Köyün içerisinden geçen derenin her yağmur yağdığında tehlike oluşturduğunu belirten Köy sakinleri korkudan ne yapacaklarını bilemiyor. Sarık köyümüzün ıslah çalışması bir an önce yapılmalıdır. Taşkın korumayı yapmanız için bir sel daha mı gelmeli, can ve mal kaybımı olmalı” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu “ Afyonkarahisar belediye Başkanımız muhalefete cevap vermekten asli görevi olan vatandaşa hizmeti yeterince yapamıyor. Muhalefet elbette yanlış veya eksik yaptığınızda ve yapmadığınızda eleştirecek. Seçmen bu görevi ona vermiş. Vatandaşın sesi olmak muhalefetin görevidir. Alınmanıza, gocunmanıza gerek yok. Siz yapmanız gereken asli görevinize odaklanın. Son yıllarda sokaklarda ve kaldırımlarda yapılan çalışmalar adeta bir yapboz çalışması haline getirildi. Size şehrin göbeğinden Marulcu mahallesindeki iki sokağımızın durumunu gösteren fotoğraf. Birinci fotoğraf Marulcu Mahallesi Erdal Akar sokaktan. Daha bir yıl olmadan çöken yol ve kaldırımların hali. Diğer fotoğraf AKP İL binasının olduğu Şehit Yüzbaşı Erdinç Şatırer caddesinin çökmeyen, bozulmayan kaldırım ve yolunun durumunu gösteriyor. Her halde bunun açıklamasını yapacak birisi çıkar. Aynı zamanda yapılan paralel iki sokak. Bir diğer görüntü Nazmi saatçi mahallesinde yolun durumu. Selçuklu mahallesinde kaldırımların hali. Ulu Cami civarındaki yolların hali. Siz laf üreteceğinize sokaklara çıkın, memleketin halini görün. Yenilenmeyen bakımları yapılmamış pislik yuvası haline gelmiş geri dönüşüm kabinleri. Her halde bu yol ve kaldırımların bozulmasının sebebi de muhalefetin. Tüm bu işlerde çöpe giden paraların hesabını kim verecek?" dedi.
Başkan Mısırlıoğlu” Yaşamanın artık çok pahalı olduğu zamanlardan geçiyoruz, halkın sandıkta cevabı tokat gibi olacaktır. İnsanları kutuplaştırdınız. Nefret tohumları ektiniz. Asgari ücretli çalışanlarımız, emeklilerimiz, esnaflarımız isyan ediyor. İnsanlarımız iş, adalet ve liyakat istiyor.
İYİ Parti’nin programının, sorunlar karşında geliştirilen çözümlerin halkımız tarafından dikkatle takip edildiğini ve desteklendiğini görüyoruz. Bu bize azim veriyor. Milletimizle beraber bütün sıkıntıları aşacağız.
Gençlerimizin bugünüyle, yarınıyla, psikolojisiyle ve duygularıyla oynayanların devrinin bitmesine; Hiç merak etmeyin, Az kaldı GEÇÇEK GEÇÇEK ELBET BU DA GEÇÇEK” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi