Mısırlıoğlu, ”Asgari ücret açlık sınırının üzerine çıkarılmalıdır.”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada:

“Geçtiğimiz hafta Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda Türk milletinin gönlünü fetheden şampiyonlarımız; Ayşe Çağırır, Busenaz Sürmeneli, Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Şennur Demir başarıları ile bizleri gururlandırdılar. Vatan size minnettardır. Dünyayı deviren şampiyonlarımızı kutlar, başarılarının devamını dilerim.

THY Avrupa Ligi şampiyonu olarak başarılarına bir yenisini daha ekleyen, bir kez daha göğsümüzü kabartan ülkemizin gururu Anadolu Efes basketbol takımımızı kutluyorum. Başarılarının devamını dilerim.

2022 Avrupa Voleybol Şampiyonlar Ligi’nde, ülkemize Avrupa Şampiyonluğu kazandırarak yüzümüzü güldüren Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı’mızı yürekten tebrik ediyorum.

Hafta sonu AKP Konvoyunda meydana gelen kaza sonrası hayatlarını kaybeden gençlere Allahtan rahmet ailelerine başsağlığı dilerim.

Gençlerimiz Festival diye yola çıktı, AKP'nin etkinliği olduğunu sonra öğrendi: 'Çoğu kişi miting olduğunu bilmiyordu'

Etkinliğe katılmak için şehir dışından Adana'ya getirilen birçok kişi, daha sonra sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda, kendilerine "festivale götürüleceklerinin söylendiğini ve bunun üzerine yola çıktıklarını ifade ettiler. AKP her işinde olduğu gibi gençlerimizi kandırmıştır. AKP yalanları saymakla bitmez. Yazıktır günahtır.

Vahim tablo ortaya çıktı.

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve bu ekonomik krizin yarattığı toplumsal bunalım artık sosyal krize dönmüş durumda.

Bir yılda icra dosya sayısı yüzde 30 oranında arttı. İcra dairelerinde devam eden dosya sayısı 23 milyonu aştı.

İcra daireleri icra dosyalarıyla dolup taştı. Her gün 18 bin dosya açılıyor. İcra iflas dosyalarının patlaması, muhtarlıkların tebligatlarla dolmasına neden oldu. Ekonomik anlamda sorun yaşayan halk, ‘Nasıl olsa ödeyemeyeceğim’ diyerek tebligatlarını almaya dahi gitmiyor.

Uzmanlara göre bu tablo yıl sonuna doğru daha da kötüleşecek. Halkın bankalara 854 milyar lira bireysel kredi, konut, otomobil, ihtiyaç, 242 milyar lira da kredi kartlarından kaynaklanan borcu var.

Yıl sonunda çok daha fazla insan hacizle karşılaşacak, icra dosyaları da patlayacak.

Çiftçi borç batağında, ürün gübresiz, tarlalar boş kaldı. Üretici köylüler, büyük çıkmaz içinde, tarım girdileri yüksek olduğundan çiftçi artık ekin ekemiyor ve ektiği ürüne arpa, buğday, tütün, meyve ağaçlarına gübre atamıyor. Başta mazot, gübre, tarımsal ilaçlar, hayvan yemi vb. ürünlere yapılan son zamlarla birlikte tarım ve hayvancılık yapılamaz hale geldi.

AKP’DEN ZAMLARA ÇÖZÜM FORMÜLÜ

Akp Ankara il başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer karpuz almayın, karpuz ekin demiş.

Sonrada makara yaptım demiş. Sizin hayatınız makara zaten.

Eczanelerde ilaç sıkıntısı. Zam öncesi bazı ilaçlar bulunmuyor.

Zam beklentisinden dolayı eczanelerde birçok ilaç bulunamıyor. Vatandaşın eczane eczane dolaşarak aradığı ilaçlar arasında hayati önem taşıyan kanser, kalp ve şeker gibi hastalıklar için reçete edilen ilaçlar da var. Sıradan antibiyotik ilaçları dahi eczanelerde bulunmuyor. Basın toplantısı öncesi konuştuğumuz bir Eczacı kardeşimiz; “Grip ilacından hayati önem taşıyan ilaçlara kadar yok. Kanser ilacı, çarpıntı ilacı kadar hatta en basit grip ilacını bile bulamıyoruz. Depolarda da yok. Bu aralar zam geleceği söyleniyor. Ya firma stokluyor, ya da depolar. Hastaların bu ilacı kullanması lazım. Kullanmadan duramıyorlar. Hastalar mağdur oluyor. İnsanların sağlığı söz konusu. Bir an önce bu duruma bir çözüm bulunmalı. Allah sonumuzu hayır etsin” demekte.

Emekli maaşı kiraya yetmiyor, faturaları ödeyemiyor. Çarşıda, pazarda, markette, mutfakta yangın var. Emeklilerimiz İnsanca yaşamak istiyorlar. Boş file, boş tencere işte emeklimizin hali.

Emeklilerin ve EYT’lilerin büyük bölümü yaşamlarını sürdürebilmek için çalışmaya devam etmektedir. Gıda başta olmak üzere temel ihtiyaç maddeleri fiyatları sürekli artıyor. Ev kiraları, elektrik ve doğalgaz faturaları ödenemez miktarlara ulaşıyor. Ucuz ekmek almak isteyen emekliler, bayat ekmek arıyor.

Tüketici Kredisi ve Kredi Kartı kullanarak günlük yaşamlarını sürdürmek zorunda bırakılan emeklilerin büyük bölümü bankalara borçlu olup, önemli bir bölümü ise icralık duruma gelmiştir.

Emekli vatandaşlarımız “Artık yeter! Dayanamıyoruz! Tüm emekliler için insanca, onurlu ve huzurlu bir yaşam, çocuklarımız ve torunlarımız için sosyal güvenceli ve güvenli bir gelecek istiyoruz." Demektedir.

Asgari ücret açlık sınırının üzerine çıkarılmalıdır.

En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesi asgari ücretle eşitlenmelidir.

Temel gıda ve temel tüketim harcamalarına yapılan yüksek oranlı zamlar nedeniyle oluşan enflasyon kayıplarının telafisi için, Temmuz ayını beklemeden tüm emekli maaşlarına seyyanen ek zam yapılmalıdır.

EYT Yasası derhal çıkarılarak, 4447 sayılı yasanın geriye doğru işletilmesi ile kazanılmış emeklilik hakları gasbedilen EYT’li yurttaşların yaşadığı mağduriyet sona erdirilmelidir.

Emekli yurttaşlara yaşamlarının sonbaharında hak ettikleri saygı gösterilmelidir.

Temel gıda maddeleri ile elektrik, su ve doğalgaz gibi tüketim harcamalarından alınan KDV kaldırılmalıdır.

AKP İl Başkanı Sayın Uluçay Vali gökmen Çiçek’in ilimizden gönderilmesinin olağan dışı gibi gösterilmek istendiğini ifade etmiş. Sayın Uluçay’a göre Sayın Gökmen Çiçek’in daha iki yılını doldurmadan gönderilmesi gayet olağan ve normal bir durummuş.

Sayın Gökmen Çiçek’in projelerini bitirmeden gitmesi olağanmış.

Hadi oradan. Kimi kandırıyorsunuz. Valimizi koruyamadık, sahip çıkamadık bizim eksikliğimiz diyeceğinize olağan bir durum diye olayı basitleştiriyorsunuz. Kimin nereye atanacağı kamuoyunda konuşulurken sizin ve AKP Milletvekillerinin bihaber olması sizlerin etkisizliğinizin ve beceriksizliğinizin ilanıdır.

Dün AKP il Başkanı Sayın Uluçay basın toplantısında halkın gerçek gündeminden uzak açıklamalarda bulunmuş.

Başkan Uluçay tüm basın toplantılarında olduğu basın toplantısını gibi yapacağız, edeceğiz laflarıyla doldurulmuştur.

20 yıldır kalkınmadan faydalanamayan Afyon şimdi kalkınacakmış. Yerseniz.

İsterdik ki Basın toplantısında Sayın Uluçay Emeklilerimiz 2500 lira emekli maaşı ile nasıl geçinirler onun sırlarını anlatsın.

İsterdik ki Basın toplantısında; Sayın Uluçay Emeklilerimiz 2500 lira emekli maaşı ile nasıl kira , elektrik, su, ısınma faturalarını öder onun sırlarını anlatsın.

İsterdik ki Basın toplantısında; Sayın Uluçay Emeklilerimiz 2500 lira emekli maaşı ile tenceresini kaynatır akşam tok yatar onun sırlarını anlatsın.

İsterdik ki Basın toplantısında; Sayın Uluçay Emeklilerimiz 2500 lira emekli maaşı ile Torunlarına nasıl harçlık verir onun sırlarını anlatsın.

İsterdik ki Basın toplantısında; Sayın Uluçay Emeklilerimiz 2500 lira emekli maaşı ile ölmeden önce bir kez tatile gidebilir onun sırlarını anlatsın.

İsterdik ki Basın toplantısında; Sayın Uluçay Gençlerimiz nasıl iş bulur, yurt dışına gitmek zorunda kalmaz onun sırlarını anlatsın.

İsterdik ki Basın toplantısında; Sayın Uluçay doktorlarımız yurt dışına gitmek zorunda kalmaz onun sırlarını anlatsın.

İsterdik ki Basın toplantısında; Sayın Uluçay, çitçimiz traktörüne mazot, tarlasına tohum, gübre alabilir onun sırlarını anlatsın

İsterdik ki Basın toplantısında; Sayın Uluçay, esnafımız nasıl siftah eder onun sırlarını anlatsın.

Ekonomisin E sine değinilmeyen, gündemi saptırmak isteyen bir basın toplantısını vatandaşlarımız üzüntüyle izledi.

AKP lideri Oy istiyor, Para istiyor, Dua istiyor, Yardım istiyor, Sabır istiyor, Helallik istiyor..!

Verme huyu hiç yok, Sürekli istiyor..!

20 yıl boyunca sanki ülkeyi Akp değil muhalefet partileri yönetmiş gibi davranmaları. Türk Milletini aptal sanıyorlar herhâlde bunlar.

Başkan Zeybek, Teleferik ihalesini alan firmanın 2 ortağının Türk olduğunu bir ortağının yabancı olduğunu ifade etmiş. Başkan Zeybek, firma ismini açıklamaktan neden kaçıyorsunuz. Neden halkın ihaleyi alan firmayı bilmesini istemiyorsunuz. Neden sözleşmeyi kamuoyu önünde imzalamıyorsunuz. Bilmece gibi konuşmayın, açık açık ihaleyi alan firma şudur değin.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Yoncaaltı Camii arkasında bulunan otopark ve işyerlerinin yıkımına başlandı.

Bu projenin yapılmasına esnafımız, vatandaşımız, muhalefet partileri zamanında karşı çıkmıştı. O günden bunların yaşanacağını biz anlatmıştık. Bir inat uğruna yapılan proje sonrası Afyonkarahisar halkının parasına yazık oldu. bölgede onlarca esnafın ekmeğinden olmasına sebep oldu. Dün yapıldı bu gün yıkılıyor. Ne dünya yap olmadı yık tekrar yap olmadı tekrar yap. Önemli değil önemli olan yandaş müteahhitlere iş yaratılsın. Milyarlar çöpe.

Bu gün Isparta Belediyesine ait işletmelerde bir bardak Çay 1,5 lira iken Afyonkarahisar Belediyesine ait işletmelerde bir bardak Çay 3,5 liradan başlamaktadır. Afyonkarahisar halkına fahiş fiyatlar revamıdır.Vatandaşına bir bardak Çayı çok gören bir zihniyet. Sizleri Allah’a havale ediyoruz.

AKP Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “20 Yıl öncesinin Türkiye'sinde sadece imkansızlıklar, olmazlar vardı. Yok!" Denen her şey birer birer var oldu. ” demiş

Siz 20 yılda ne yaptınız biliyor musunuz Sayın Yurdunuseven ;AKP iktidarı ile artık zengin daha zengin, fakir daha fakir. AKP hükümeti fakirden alıp zengine veren bir ekonomi politikası ile rantçıları ve yandaşları kalkındırmakta iken halkı yoksulluğun pençesine atmıştır.

İşte birer birer sizin yaptıklarınız bunlar. Her geçen gün daha da yoksullaşan halkımız AKP iktidarından ilk seçimde bunun hesabını soracaktır.

Siz daha Bolvadin- Çay arasındaki 3 km yolu, 5 km lik Şuhut yolunu bitiremediniz.

Her iki yerde de çalışmalar durmuş vaziyette. Şehrin göbeğinde Zafer Müzesinin içler acısı hali.

AKP Milletvekili Sayın Veysel Eroğlu 2021 yılı Şubat ayında “Orman ve Su İşleri Bakanı olduğum dönemde Zafer Müzesi ile bizzat ilgilendim. Müze ile alakalı restorasyon projelerinin hazırlanması talimatını da vermiştim. Söz konusu bu restorasyon projesi çerçevesinde Zafer Müzesi önce depreme karşı dayanıklı hale getirilecek ardından da restore edilerek daha görkemli bir hale getirilecektir.” demiş.

Yıl 2022 Zafer Müzesinin hali ayan beyan ortada. Çatısı açık, içerisinde bulunan eserlerin nerede olduğu açıklanmayan Zafer Müzemiz.

Yapımı yalan olan Afyon Müzesi inşallah bir gün bitecek. Yakında AKP seçim vaatleri arasında açıklarsa şaşırmayın.

İYİ Parti; iktidarı sadece eleştirmekle kalmıyor, yapılan yanlışları söylerken çözüm önerilerini de sunmaktadır.

İYİ Parti Yıkılan bozulan ekonominin nasıl düzeleceğini, yargıya güvenin nasıl tekrar geleceğini anlatmaktadır.

Bugün sizlere kurtuluş reçetelerini maddeler halinde ifade edeceğim.

Bundan sonraki basın toplantılarımızda kurtuluş reçetesinin detaylarını kamuoyuna anlatacağım.

Biz haktan yana, hakikatten yana, cesurlar olarak; milletimizin kullandığı oyları namusumuz bilerek, namusumuza emanet olarak kabul edip, sandık başında da seçim süreci içerisinde o sandıkta ki oylar açılıp, ıslak imzalı tutanaklar alınıncaya kadar üzerimize düşeni yerine getireceğimize söz veriyoruz. Aziz Milletimizin helal oylarıyla inşallah seçimlerden birinci parti olarak çıkacağız. Biz kararlıyız, şimdi onlar düşünsün.

27 Mayıs Cuma akşamı saat 19:00 da Bolvadin Horan Parkında Toplu üye katılım programımız alacaktır. Tüm halkımızı bu programımıza davet ediyoruz. Bu programı değerli sanatçı Sami Çelik’in vereceği konser ile taçlandıracağız.

Editör: Haber Merkezi