Miraç Kandili gecesi 3 camide süt dağıtıldı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, Miraç Kandili'nin idrak edildiği 13 Nisan Cuma gecesi yatsı namazından sonra İmaret Camii, Ulu Camii ve Mevlevi (Türbe) Camii'nde süt dağıtıldı.

Hadis-i şerifler ışığında, Peygamber Efendimizin (s.a.v) dünyayı şereflendirdiğinde mübarek annesi tarafından kendilerine süt ikram edildiği yine ayrıca Miraç'a çıkarken de Cenab-ı Allah cc tarafından kendisine süt ikram edildiği bilinmektedir.

  1. ilgili olarak bir açıklamada bulunan Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cem Kasapoğlu, ecdadımız Osmanlı’nın da mübarek hadiselerden ilham alarak, Mevlid ve Miraç gecelerini 'süt günü' olarak kutladığını; camilerde, dergâhlarda ve Kur'an kurslarında düzenlenen Mevlid programlarından sonra süt dağıtıldığını söyledi.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN ÇOBAN'A TEŞEKKÜR

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'nın tavsiyesi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın direktifleriyle bu yıl ilk kez yatsı namazından sonra halkımıza süt dağıttıklarını söyleyen Kasapoğlu, Osmanlı geleneğini devam ettirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Afyonkarahisar Belediyesi olarak geleneği sürdürmenin manevi huzuru içerisinde olduklarını dile getirerek tüm vatandaşlarımızın Miraç Kandilini bir kez daha tebrik etti.

Cami çıkışı görüşlerini bildiren vatandaşlar ise Belediye'nin böyle güzel bir geleneği sürdürmesinin oldukça anlamlı olduğuna dikkat çekerek Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi