“Miraç, insanlık için yapılan kutsal bir manevi yolculuktur”

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, vatandaşlarımızın mübarek Miraç Kandilini kutladı.

İSLAM’IN VUSLAT GECESİDİR

İki cihan serveri Peygamber Efendimizin (sav) bu mübarek gecede Yüce Allah’ın emriyle göğe yükseldiğini ifade eden Parsak, “Mucizelerle dolu bir gece ve muhteşem hediyelerle geri dönülen kutsalbir yolculuktur” dedi.

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bugün Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'danMescid-i Aksa'ya, oradan da semaya vasıl olmasının duayla idrak edildiğini kaydetti.
Miraç'ın, manen yücelmenin, bedenen en yükseğe erişmenin, böylelikle ilahi lütuf ve ihsanla mükafatlandırılmanın mucizevi hali olduğunu aktaran Parsak, aynı zamanda ilahi huzura yakınlaşmanın, yüce kata yaklaşmanın muhteşem izah ve ispatı olduğunu bildirerek şunları ifade etti:

BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN

"Miraç Kandili, manevi ikram, ihsan ve müjdelerle dolu muazzam bir yolculuğun gönülleri, kalpleri ve insanlığın sönmeyen yüz tutmuş umutlarını aydınlatmıştır.
İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuktur. Miraç, peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Her şeyden önce Miraç, başta Peygamber Efendimiz olmak üzere her bir Müslüman için manevi bir terfidir. Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, onun katında yücelme ve yükselme ve bu vesileyle yüksek insani sorumluluklar üstlenmek demektir. Nasıl ki o gün peygamberimiz dünyaya kardeşliği getirmişse, bugün de kardeşliğe ve barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdir.Milletçe zor günler geçirdiğimiz, birbirini takip eden sıkıntı ve sorunlar yaşadığımız bir dönemde Miraç'ın huzur ve esenliğimizi alçaklardan zirvelere yükseltmesini ümit ediyorum. Sosyal ve toplumsal yaraları deşip kanatmakla meşgul olanların mahcubiyet, mağlubiyet ve hayal kırıklığıyla malul olmalarını diliyorum.

Türk milletinin, İslam toplumlarının ve tüm insanlığın Miraç'ın aziz hatıra ve emanetlerini özümseyerek aradığı ve ihtiyaç duyduğu mutlak toparlanmayı sağlayacağına inanıyorum. Gerek ülkemizdeki gerekse de din kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın değişik coğrafyalardaki hüzün ve acılarının tekerrür etmemesi Miraç mucizesinin iyi anlaşılmasına bağlıdır. Bereketsizliğin kol gezdiği, kaza ve belaların sıklaştığı, terör ve anlaşmazlıkların yoğunlaştığı bugünlerde birbirimize yaklaşmanın, manevi sorumluluklara vefanın, insani değerlere sadakatin önemi çok fazladır. Şunu bilmek lazımdır ki Miraç: tefrikaya karşı birliğin, bozgunculuğa karşı beraberliğin, nefrete karşı bağışlamanın, iftiraya karşı izzetin, günah ve şirke karşı kerem ve kudretin yüce yolculuğudur. Zamanlar üstü bu aziz yolculuk manevi hayatımızda, ruh derinliklerimizde her zaman var olacak, hürmet ve hayranlıkla yad edilecektir."

Parsak, bu düşüncelerle Türk-İslam aleminin Miraç'ının sevgi, kardeşlik ve barış duygularını kuvvetlendirmesini, hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını diledi.

Editör: Haber Merkezi