Minikler, 18 Mart Şehitlerini Kutladı

Büyükkalecik Kocatepe İlkokul’ unun Minikleri 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yılı kutlama programı Büyükkalecik Yüzbaşı Agah Şehitliği’ nde gerçekleştirdi.

Programda Programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Fatma Arzu İZGÖRDÜ Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturmak ve onlara tarih bilinci kazandırmak amacıyla bu programı düzenlediklerini söyleyerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sınıf Öğretmeni Osman ULUIŞIK çocukların bu yaşlardan itibaren vatan ve millet sevgisini kazanarak büyümelerinin son derece önemli olduğunu, ülkeyi emanet edecekleri bugünün küçüğü ama yarının büyüğü olan çocuklara kahraman atalarını tanıtmanın, tarih şuuru kazandırmanın gelecek açısından elzem olduğunu ifade etti.

Programda birbirinden anlamlı şiirler okunduktan sonra kasaba halkı tarafından okunan 10 Kur’an-ı Kerim ve 1000 Yasin-i Şerif hatimlerinin duası yapılarak aziz şehitlerimizin ruhuna bağışlandı. Ayrıca Yeni Zelanda’daki şehit kardeşlerimiz de unutulmadı okunan hatimler ruhlarına bağışlandı. Programı; Okul Müdürleri, Öğretmen-Öğrenci ve kasaba halkı tarafından büyük ilgi ve beğeni ile izledi.

Editör: Haber Merkezi