Minik Ayaklar Bu Kış Üşümeyecek

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı anlamlı bir projeyi daha hayata geçiriyor. Minik Ayaklar Üşümesin adlı proje kapsamında Afyonkarahisar merkez ve merkeze bağlı köy ve kasabalarda ikamet eden 1-6 yaş arası çocuklara panduf verilecek.

Kış aylarının oldukça sert ve soğuk geçtiği Afyonkarahisar’da özellikle sobalı evlerde yaşayan vatandaşlar için kış ayı biraz daha zor geçiriliyor. Covid-19 sebebiyle yüz yüze eğitimin sınırlı olması, evlerde geçirilen zamanın artması, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinin de genellikle sobalı ve yalıtımsız olması düşüncesinden hareketle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı “Minik Ayaklar Üşümesin” adlı bir proje hazırladı. Vakfın şartlı sağlık ve şartlı eğitim yardımından yararlanan 1-6 yaş arası çocukların soğuktan etkilenmesini minimum seviyeye indirmek için hazırlanan proje kapsamında Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren özel bir ayakkabı firmasından ücretsiz alınan 1800 adet panduf belirlenen yaş grubundaki çocukların ayaklarını ısıtacak. Çocukların belirlenmesinin ardından yıl sonuna kadar tüm panduflar çocuklara ulaştırılacak.

Çocuklarımızın Mutluluğu En Büyük Görevimiz

Çocuklarımız bizlerin aydınlık geleceği diyen Vali Gökmen Çiçek: “ Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlığı, huzuru, mutluluğu bizlerin en önemli görevlerinden birisi. Onların yüzlerindeki gülümsemeye sebep olabilmek en büyük mutluluk. SYD Vakfımızın hazırlamış olduğu bu anlamlı projeyi önemsiyorum. Afyonkarahisar kış ayların zor geçtiği illerden. Dondurucu soğuklardan en çok çocuklarımız etkileniyor. Bu sebeple vakfımız da böyle bir proje hazırladı. Bu kış artık çocuklarımızın ayakları üşümeyecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi