Minibüs ve servis şoförlerine eğitim
Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından düzenlenen “Kentiçi Minibüs Şoförleri ve Servis Araç Şoförlerinin Bilgi ve Becerilerini Geliştirilmesi Eğitim Kursu” başladı.
Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı tarafından şehir içinde çalışan minibüs şoförleri ve servis aracı şoförlerinin müşteriler ile olan ilişkilerini, nezaket kurallarını ve sürüş tekniklerini geliştirmek amacı ile Dumlupınar Üniversitesi Ulaşım Hizmetleri Bölümü ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünün destekleri ile eğitim semineri düzenlendi.
Afyonkarahisar Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen eğitim seminerine Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker, Minibüs ve servis şoförleri katıldı.
Programda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, minibüs ve servis şoförlerine tavsiyelerde bulunarak, ticari araçlarda, daha da önemlisi toplu taşıma araçlarında şoförlük yapmanın ayrıca bir külfetli bir görev olduğunu söyledi. Minibüs ve servis şoförlerinin halkla iyi diyalog kurması gerektiği ifade eden Balkanlıoğlu, “Halkımızın müşteri ilişkisinden öte onların canını sizlere emanet ettiğini yabana atmayınız. Ancak şoförlerimizin kimisi eğitimli, kültürlü ve güler yüzlü kimisi ise asabi, karısından azar işitmiş, kocasından dayak yemiş ve kimisinin ise psikolojik sorunları olan insanların sizin aranızda olduğunu biliyoruz. Bu bizim için de geçerlidir. Madem biz bunu iş olarak benimsedik, işimizi iyi yapmak zorundayız” dedi.
Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker ise, seminerde halkla ilişkiler, nezaket kuralları, kişisel bakım, zaman oryantasyonu, sürüş güvenliği, risk faktörleri gibi konularda 25 kişilik gruplar halinde 6 ayrı istasyonda, 12 saatlik eğitim verileceğini ifade etti. Eğitim sonunda 450 kişinin sertifika alacağını belirten Ülker, “Bu eğitimlerimizin sonunda Afyonkarahisar halkımıza yakışır, daha kaliteli ulaşım hizmeti verileceğini inancındayız” dedi. 
Konuşmaların ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker, eğitim verilen sınıfları gezdi. Vali Balkanlıoğlu, Emniyet Müdürü Türkmenli ve Şoförler Odası Başkanı Ülker, eğitim seminerinin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi