Milli şairimizi rahmetle anıyoruz

MHP İl Başkanı Raşit Demirel bir mesaj yayınlayarak Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ebediyete intikalinin 80. Yılında nedeniyle rahmet ve minnetle andıklarını söyledi
27 Aralık 1936 tarihinde aramızdan ayrılan İstiklal Marşı’mızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle andıklarını söyleyen MHP İl Başkanı Raşit Demirel, “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak diyerek Anadolu’nun sonsuza kadar Türk Yurdu kalacağını söyleyen Milli Şairimiz kurtuluş savaşımızın da mimarlarından biridir. Anadolu’yu karış karış gezerek halkımıza milli mücadele duygusunu aşılayan Ersoy yaşamıyla hepimize örnek olmuştur” dedi.
ALLAH BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN
Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz bir zafere dönüşmesini İstiklal Marşı’nda en ince ayrıntısına kadar yazdığını söyleyen Demirel, “12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de okunarak kabul edilen İstiklal Marşımız tarihimizin kısa bir özetidir. Allah bu millete yeniden İstiklal Marşı yazdırmasın. Kahraman askerlerimizin, ecdadımızın vatan sevgisini anlatan İstiklal Marşımız bu vatanda Türk Bayrağıyla birlikte her zaman var olacaktır. Milli şairimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi