Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Vali Mustafa Tutulmaz’ın Katılımıyla Yapıldı.

724 şiir arasında TBMM tarafından seçilen İstiklal Marşının kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü olan 12 Mart ile ilgili tüm yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da çeşitli programlar yapıldı.

Rehberlik Araştırma Merkezinde, Süleyman Demirel Fen Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından tertip edilen 97. yıldönümü anma programına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra, İkmal ve Garnizon Komutan Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İdare Mahkeme Başkanı Osman Akcan, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Vali Yardımcıları Dr. Adem Uslu ile Erhan Günay, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, Askeri Erkan ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Ömer Yalınkılınç yaptı.

“15 Temmuz’dan Afrin’e” isimli slayt gösterimi ile devam eden törende okul öğrencilerinden Ebrar Eleren tarafından ‘Ordunun Duası’ adlı şiir okundu. Daha Sonra Milli Şair Mehmet Akif’in hayatı ilişkin video izlenildi.

Programın devamında Okul öğrencileri tarafından hazırlanan Oratoryo ve ‘Bir Milletin Ruhu İstiklal Marşı’ adlı piyes izleyenler tarafından coşkuyla alkışlandı. İstiklal Marşının kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü töreninde Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Korosu tarafından seslendirilen “Bu Vatan Batmayacaktır” ve “Çanakkale Şehitlerine” şiirlerinin müzikle seslendirilmesi izleyicilerden yoğun alkış aldı.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle İlkokul, ortaokul ve liseli öğrenciler arasında düzenlenen İstiklal Marşı’nı ezbere okuma, resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giden öğrencilere ödüllerinin Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verilmesi ile program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi