Milletvekili Yurduuseven’in 19 Mayıs bayramı Mesajı

Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hakkında yayımladığı mesajıdır.

Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a adım atarak bağımsızlık için yaktığı ateş, bir milletin yeniden doğuşuna, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmesine ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreçte, başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de örnek olmuştur. İstiklal Harbi'ni zafere taşıyan, ecdadımızdan öğrendiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün yürüdüğümüz yolda, yolumuzu aydınlatmaya, geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır. Bir çok cephede varoluş mücadelesi veren Yüce Milletimiz, büyük kahramanlıklar göstererek gerçekleştirdiği İstiklal Harbi neticesinde, tarihin akışına yön vermiş, bağımsızlığın kazanılması Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla olmuştur. Ülkemiz, 19 Mayıs'ta başlayan bu yolda, tarihin akışına yön veren, çağları aşan bir vizyonla büyük reformlar geçirerek yoluna devam etmiş ve bugün hala ülkemize karşı düşmanlık besleyen güruha karşı savaş vermeye devam etmektedir.

Mücadelemizin en anlamlı günlerinden olan bu günün, geleceğimizin garantisi ve sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi son derece manidardır. Bu birlik ve beraberlik ile ulaştığımız bugünlerin kıymetini bilmeli, önceki nesillerin inançla çalışması ile bıraktıkları bu büyük mirası korumalı ve daha ileriye götürmeliyiz.

Bu duygularla azmini ecdadından almış ve bugünü daha anlamlı kılan tüm gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum

Editör: Haber Merkezi