Milletvekili Yurdunuseven’in Öğretmenler Günü Mesajı

AK Parti Afyon Milletvekili İbrahim Yurdunuseven 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Mesuliyeti ağır ve kutsal olan bir mesleği icra eden bütün öğretmenlerimize 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Başta görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Uzun yıllar emek vererek öğrencilerini büyük bir hassasiyetle ve fedakârlıkla yetiştirmiş, bugün artık emekli olmuş öğretmenlerimize de, sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler niyaz ediyorum.

Bizler “beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi” kendine görev saymış bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz.

Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır. Dünya hayatının her çağında en doğru ve kazançlı yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsanlık doğru ve sağlam temeller üzerine yetişirse canlı ve cansız içinde bulunduğumuz hayatın her varlığı huzur ve selamet bulur. Öğretmen, yetiştiren, eğiten, terbiye eden; öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve işleyen kişidir.Bir tohumun fidana dönüşmesi misali, gelecek nesillerimizin yolunu aydınlatan fenerleridir.Bu yönüyle öğretmenler, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır.

Bu anlamlı günde, yurt dışında ve yurt içinde görev yapan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ßediyorum.

Av. İbrahim Yurdunuseven

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

Editör: Haber Merkezi