Milletvekili Yurdunuseven’in İstiklal Marşı Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümüyle ilgili bir mesaj yayınladı. Yurdunuseven mesajında:

Anadolunun kapılarını açtığımız 1071 Malazgirt zaferinden Kurtuluş savaşına kadar verilen varoluş mücadelesi sürecinde aziz milletimiz, ülkemiz üzerine yapılmış planları her alanda bozarak, plan yapanlara en dik duruş ile her zaman hakettiği cevabı vermiştir. Bu varoluş mücadelesinin içerisinde İstiklal harbinin nasıl bir milli ruh içerisinde kazanıldığının en net göstergesi, Merhum Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşımızın mısralarında gizlidir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un böyle bir yokluk döneminde, başta verilen ödülden dolayı yarışmamaya katılmaması, daha sonra Maarif Vekili Hamdullah Suphi Bey'in ısrarıyla yarışmaya katılarak verilen ödülü yoksul kadın ve çocuklarına iş öğreterek yoksulluklarına son vermek için kurulan Darülmesai'ye vermesi, kendisinin de milletin başarılarının, fedakarlıklarının para ile övülemeyeceğini ve ölçülemeyeceğini göstermiştir

İstiklal Harbi'ni tüm yurtta bir milli mücadeleye dönüştüren, Türkiye Büyük Millet Meclisinin iradesini, kararlılığını; Yüce Milletimizin değerleri, medeniyet birikimi, inancı; cephedeki askerimizin vatan aşkı ve fedakarlığı tümüyle İstiklal Marşımıza yansımıştır. Tarihi boyunca varoluş mücadesi vermiş ve vermeye devam eden aziz milletimiz, Milli Şairimizin yazdığı İstiklal Marşı ile tüm dünyaya duyurulan değerlerimize, her zaman sahip çıkarak İstiklal Marşımızı her zaman aynı ruhla yaşatacaktır. İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde, başta Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şâd olsun.

Editör: Haber Merkezi