Milletvekili Yurdunuseven’in 23 Nisan Bayramı Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgilli yayımladığı mesajıdır;

Tarihi boyunca hiç bir zaman bağımsızlığından ödün vermemiş aziz milletimiz, hiç bir zorluktan dolayı pes etmeyerek, çok zor zamanlar yaşadığı İstiklal harbi döneminde, milli iradesinin ve bağımsızlığının, birlik ve beraberliğin sembolü olarak, Yüce Meclisimizi kurmuş daima yaşatmak ve ileriye götürmek için canını vermiş ve durmaksızın daha ileriye götürmek için çalışmıştır. 7 Düvele karşı mücadele ettiği bu dönemde dahi "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" diyerek kurduğu birlik ve beraberliğimizin temsili olan meclisimizin kurulduğu günü, sadece Türkiye'de değil tüm dünya çocuklarına bayram ilan etmiştir. Bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi, geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize olan güveni, umudu gösterir. Ülkemizin gençleri üzerinden yükseleceğine, onların enerjisi, parlak hedefleri, zekalarıyla 2023, 2071 hedeflerine ulaşacağına inancımız tamdır.

Kurulduğu günden bugüne meclisimiz, ülkemiz üzerinde hain emelleri olan kimseye fırsat vermemiş, 15 Temmuz da milletin uçakları ile milletin meclisini dahi bombalayanlara maruz kalmış, ancak milletin gücünün herşeyin üstünde olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştır. Meclisimizin kurulduğu günden bugüne hiç durmadan her alanda ilerlemeyi ilke edinen ülkemiz, kuruluşunun 100.yıl dönümünde Dünyada artık dengeleri kuran güç olan en güçlü ülkeler arasında yerini almıştır. Dünyanın koronavirüs salgını ile amansız bir savaş verdiği şu günlerde bir çok ülke sağlık alanında sınıfta kalırken, ülkemiz salgına karşı önlemini çok önce almış ve Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere bir çok ülkeye yardım yapmıştır. Yerli ve milli atılımlarımız, hiç bir yavaşlamaya müsade etmeden hızla hep daha ileriye bakarak devam etmektedir.

Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan bu bayramı çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi