Milletvekili Yurdunuseven ’den 27 Ağustos Ve Zafer Bayramı Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü ve Zafer Bayramını nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yurdunuseven, “Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu milli mücadele sonucunda kazanılan bağımsızlık milletimiz tarafından milli birlik ve beraberlik anlayışından asla taviz verilmeden ilelebet korunacaktır. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için her türlü fedakârlığı gösterecek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde güçlü Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması için her zaman olduğu gibi desteğe devam edecektir”

Yurdunuseven mesajında şunları kaydetti;

“Allah yolunda dinlerini, vatanlarını, canlarını ve namuslarını korumak için savaşan kahraman askerlerimiz, 26 Ağustos 1922 sabahı Gazi Mustafa Kemal'in emriyle başlayan Büyük Taarruz ‘un ilk günü Kalecik, Belentepe ve Tınaztepe’yi 27 Ağustos’ta ise Afyonkarahisar’ı almayı başarmışlardır. Büyük taarruzun düşmana karşı olan ilk zaferi ile şehrimiz düşman işgalinden kurtulmuştur. 26 Ağustos 1922'de Büyük Taarruzla başlayan ve 30 Ağustos Günü şanlı Ordumuzun tam ve kesin bir zaferi ile nihayete eren bu mücadele, milletimizin bayrak ve vatan sevgisi, birlik ve dayanışma ruhu, milli ve manevi değerlerimize olan inancı sayesinde başarıya ulaşmıştır. Bulunduğu coğrafyada bin yıldan beri egemenliğini sürdüren ve tarihin hiçbir döneminde esaret altında kalmamış, dün olduğu gibi bugün de bulunduğu bölgede barışın, güven ve istikrarın kaynağı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağımsızlık mücadelesi de pek çok millete de örnek olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu bundan 97 yıl önce tüm dünyaya ispat eden ve bu uğurda şehadet şerbeti içen tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor tüm Afyonkarahisarlıların Kurtuluş gününü ve Zafer Bayramlarını tebrik ediyorum”

Editör: Haber Merkezi