Milletvekili Yurdunuseven ’den 27 Ağustos Afyonkarahisar’ın kurtuluş günü mesajı

AK Parti Afyon Milletvekili Yurdunuseven, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yurdunuseven, Afyonkarahisar'da yaşanan Başkomutanlık Meydan Savaşı Türk İstiklal Harbinin dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Milletvekili Yurdunuseven “ “97 yıl önce bugün, Afyonkarahisar yeniden hakiki sahipleri olan Türklerin eline geçmiş, Allah yolunda dinlerini, vatanlarını, canlarını ve namuslarını korumak için savaşan kahraman askerlerimiz, 26 Ağustos 1922 sabahı saat 04.30'da Gazi Mustafa Kemal'in emriyle başlayan Büyük Taarruz ‘un ilk günü Kalecik, Belentepe ve Tınaztepe’yi 27 Ağustos’ta ise Afyonkarahisar’ı almayı başarmışlardır”

“Ağustos ayında olması Türk tarihi açısından çok önemlidir.”

Yurdunuseven mesajında;

“Kazanılan zaferlerin, ağustos ayında olması Türk tarihi açısından çok önemlidir.Türk milleti asırlar önce 26 Ağustos 1071’de düşmanı bozguna uğrattığı Malazgirt Savaşı ile Anadolu’yu kendine yurt kılmıştır. Yine 30 Ağustos 1922’de kazandığımız Başkomutanlık Meydan Savaşı ile de Anadolu’nun Türk yurdu olarak ebediyen kalacağı bütün dünyaya bir kez daha ispat edilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu bundan 97 yıl önce tüm dünyaya ispat eden ve bu uğurda şehadet şerbeti içen tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor tüm Afyonkarahisar’lıların Kurtuluş gününü tebrik ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi