Milletvekili Yurdunseven’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yapmış olduğu basın açıklamasıdır.

"Türk Milleti'nin 1071 Malazgirt Zaferi ile başlayan Anadolu topraklarındaki hakimiyeti, gittiği her yere adalet götürmüş ecdadımız için tam bir dönüm noktası oldu. Bu tarihten itibaren sadece Anadolu değil başta Afrika ve Avrupa'da bulunan ülkeler Türk Milleti'nden adalet, dayanışma, birlik ve beraberlik gibi birçok konuda ders aldı. 20.Yüzyılın modern ülkeleri diye adlandırılan Avrupa ülkeleri o yıllarda Türk Milleti'nin medeniyetini kendine örnek alıyorlardı ve bugün hala Türk Millleti'nin getirdiği kurallar çevresinde yaşıyorlar. Bütün bu düzenden nemalanamayan sömürge düzenine geri dönmek isteyen 20.yüzyılın çok medeni devletleri Osmanlı Devleti'nin zayıflığından faydalanarak Afrika'nın birçok noktasında sömürge düzenini yeniden getirdi. Anadolu topraklarında Türk Milleti'ni yok etmek bu toprakları da sömürmek isteyen bu milletler; 30 Ağustos tarihinde çok büyük bir tokat yedi. 26 Ağustos sabahı 6 ayda geçilmez denen mevzileri 1 günde geçen Şanlı Türk Milleti topyekün hücuma kalkarak 30 Ağustos günü mutlak bir zaferin kaçınılmaz Anadolu'nun ise Türk yurdu olduğunu dünyaya duyurdu. Bu yalnızca bir savaşı kazanmak değil; Türk Milleti'nin, şartlar ne olursa olsun vatanının bütünlüğünden, bağımsızlığı ve hürriyetinden ödün verilmeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını tüm dünyaya ispat etmek ve bu noktada mazlum birçok ulusa da yol göstermek demekti.

Mutlak bir zaferin kaçınılmaz olduğu ardından düşman askerinin tamamen Anadolu'dan temizlendiği 30 Ağustos Zaferi'nin üzerinden 100 yıl geçmesine rağmen bugün aynı ruh aynı heyecan aynı birlik ve beraberlik ruhuyla vatanımıza sahip çıkıyoruz. Bizlere düşen bütün yokluklara ve zorluklara rağmen kazanılan bu eşsiz zaferin ardından kurulan devletimize, birlik ve beraberlik içinde sahip çıkmak ve ülkemizi her alanda en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle çalışmaktır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."

Editör: Haber Merkezi