Milletvekili Yılmaz, ziyaretlerine devam ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatile girmesi ile birlikte Afyonkarahisar’daki ziyaretlerine devam eden Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyon Galericiler Sitesi, Açık Oto Pazarı ve Köy Garajı'nı ziyaret ederek, vatandaşın sıkıntısını dinledi.

Tatil boyunca esnafın ve köylünün sorunlarını birinci ağızdan duyacağını belirten Milletvekili Yılmaz, ''Sadece seçim dönemlerinde değil, seçim haricinde de vatandaşlarımızın ayağına gitmek sureti ile onların ellerini sıkmak, problemlerini dinleyip bu problemlerin çözümü noktasında katkı sağlamak, temel vazifelerimizden birisidir'' dedi.
Galerici esnafı, Milletvekili Yılmaz’ı karşısında görünce şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, ''Biz secimden seçime gelen siyasetçilere alıştığımız için sizi görünce gerçekten şaşırdık. Seçimden önceki ziyaretinizde ben yine geleceğim seçimden sonra da geleceğim demiştiniz. Verdiğiniz sözü yerine getirmeniz bizleri çok mutlu etti, daha geniş zamanda sizleri tekrar görmek istiyoruz'7 dediler.
Galericiler sitesinde durumların içler acısı olduğunu söyleyen Milletvekili Yılmaz ise şunları kaydetti:
''Epey zamandır buradayız ama ne üzücüdür ki, alışverişin olmadığına tanık olduk. Galericiler özellikle son 3 ayda satış olmadığını, insanların araç almaktan ziyade karnını doyurmak evine ekmek götürmek derdinde olduğunu belirtiyor. Büyük umutlarla çiftçimiz tarafından satın alınan yeni traktörler taksitlerini ödeyemedikleri için galerilere düşmüş, onlarca traktör bu mevsimde tarlalarda olması gerekirken, galerilerde alıcı beklemeye devam ediyor. Açık oto pazarı da galericilerden farklı değil, hiç bir alışverişe şahit olamadık.''
Açık Oto Pazarı'nın ardından köy garajını ve köy garajında bulunan işyerlerini de ziyaret eden Yılmaz, ziyaretler sırasında köy, kasaba ve ilçelerden Afyonkarahisar’a yolcu taşıyan minibüsçü esnafını dinledi. Minibüsçü esnafının ciddi sıkıntıları olduğunu belirten Yılmaz, ''Akaryakıtın pahalı olması, ekonomik sıkıntılar nedeni ile yolcu sayısındaki azalma, vergiler, yetki belgelerindeki sıkıntılar minibüsçü esnafımızın da belini bükmeye devam ediyor. Bazı ilçelerimizde haksız rekabetten dolayı minibüsçüler ne yapacağını şaşırmış durumda. Ciddi paralara aldıkları araçları masraflarını, kredilerini çıkartmakta zorlanıyor. Şehir içinde güzergâh sıkıntıları var, oluşturulan köy garajının şehre uzaklığı ve yetersizliği kazançlarını bitirmiş'' dedi.
Heyette bulunan MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ise “Esnafımızla gerçekten sıcak temaslarımız oldu. Onlarla hem ülke gündemini hem de Afyonkarahisar gündemini değerlendirdik, sorunlarını dinledik. Galerici esnafımızın ülke ve ilimiz gündemini yakından takip ettiğini ve duyarlı olduklarını görmek bizleri de mutlu etti. MHP olarak esnafımızın her zaman yanında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi belirttik. Bu ziyaretlerimiz ilk değil son da olmayacak esnafımız ile beraber olmaya devam edeceğiz” dedi.
Ziyarete Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Afyonkarahisar Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Burak Tağ, Ülkücü İşçiler Dernek Başkanı Orhan Okur, İl Ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Editör: Haber Merkezi