Milletvekili Yılmaz, ilçeleri geziyor

İlçe ziyaretlerine tüm hızıyla devam eden Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İhsaniye ilçesindeki vatandaşlar ile bir araya geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi İhsaniye İlçe Başkanı Ender Şener Çiçek, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Benzer ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kemalettin Yılmaz, İlçe Başkanlığında partililerle sohbet ederek başladığı ziyaretine, ilçede kurulan Pazar yerinde devam etti.

Burada ilçe halkının ve Pazar esnafının istek ve taleplerini dinleyen Yılmaz, esnafın işlerin durgunluğundan, vatandaşların ise fiyatlardan şikayetçi olduklarını belirtti. Yılmaz, ''İhsaniye malumunuz tarım ve hayvancılığın en büyük gelir kapısı olan ilçelerimizden birisi. Vatandaşlarımız eti, sütü, mahsulü para etmediği için mazot ve yemin de pahalı olmasından çok ciddi sıkıntılar çekiyor'' dedi.

İhsaniye'de hemen her vatandaşın adliyenin kapatılmasına tepki gösterdiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

''Kapatılan kurumlar ilçe ekonomisine zarar vermiş durumda. Vatandaşlar ilçe ekonomisinin gelişmesi için ilçelerine Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından Meslek Yüksek Okulu açılmasını istiyor. İlçe pazarına gelen köy ve kasabalardan vatandaşlarımızın ve ilçede yaşayan hemşehrilerimizin bir diğer sıkıntısı da yapımı tamamlanan İhsaniye Devlet Hastanesinin hala tam faaliyete geçirilememesidir.''


İhsaniye ilçesine Kızılay tarafından gayet modern bir hastane yapıldığını, ancak aylardır hastanenin tam olarak faaliyete geçirilemediğini ifade eden Milletvekili Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

''Özellikle acil servis hizmeti verilmediği hafta sonu ve akşamları en küçük bir hastalık ve iğne vurulmak için bile il merkezine gitmelerinin çok güç olduğunu dile getiriyorlar. İhsaniye ilçemizde vatandaşlarımızın sıkıntıları elbette sadece bunlar değil, ancak en azından bu acil sorunlarının çözülmesini bekliyorlar. İhsaniye’nin bu acil sorunlarının bir an önce çözülmesi gerekiyor, aksi halde göçün önüne geçmek mümkün değildir. Biz de seçimden itibaren her gittiğimiz ilçede olduğu gibi vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinleyip, gündeme getiriyoruz. İlçedeki bu sorunları kamuoyuna taşımak, TBMM’ne taşımak ve sorunlarının çözülmesini sağlamak muhalefet olarak bizlerin görevi.''

Yılmaz ve beraberindeki partililer, pazardan sonra İhsaniye İlçe Kaymakamlığına atanan Muhammet Kaya’yı ziyaret ederek, görevinde başarılar dilediler. Ziyaret sonrasında İhsaniye ilçesinde bulunan resmi kurumların ziyareti ile program sona erdi.
(GK-AS)
Editör: Haber Merkezi