Milletvekili Yılmaz, Basın Bayramını kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Yılmaz, mesajında, 24 Temmuz Salı gününün basında sansürün kaldırılışının 104. yıldönümü olduğunu, 2. Meşrutiyet döneminde, 1908’de anayasanın yeniden yürürlüğe girmesinden hemen sonra çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına gösterilme zorunluluğunun kalktığını hatırlattı.

Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi olan basının, kamuoyuna doğru, tarafsız ve hızlı biçimde bilgi ve haber alışverişini sağlama, gelişen olayları sorgulama, kamuoyunu aydınlatarak meslek ilkelerine ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

''Ayrıca, gazeteciler insanların kurumlardaki beklentilerini de dile getirerek, kurumlar ile vatandaşlar arasında adeta bir köprü vazifesi görmektedir.
Kamuoyunu bilgilendirme sürecinde basınımızın her türlü siyaset ve sermaye baskısından uzak bir şekilde görev yapması büyük önem ve sorumluluk arz etmektedir. Bu sorumlulukların yerine getirilmesi için basın özgürlüğünün sağlanması ve korunması gereklidir. Basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasının ve özgür düşüncenin gelişmesinin önünde bir engeldir. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına gece gündüz demeden görevlerini yerine getiren basın mensuplarını takdir etmemek mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle değerli basınımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dilerim.''
Editör: Haber Merkezi