Milletvekili Toptaş, ‘’Bu Cephanelik buradan taşınmalı’’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, meydana gelen cephanelik patlaması hakkında olay yerinde yetkililerden bilgi aldı.

Yurtdışı programlarını apar topar yarına keserek memleketi Afyonkarahisar’a gelen Milletvekili Toptaş, ‘’Bu hata, buraya, cephaneliğin kenarına yerleşim izni verenlerin hatasıdır, Ben bu cephaneliğin buradan taşınması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Şu hale bir bakın cephaneliğin çevresinde koskoca bir mahalle var’’dedi.

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ile birlikte yetkililerden bilgi aldıktan sonra bir açıklama yapan Ahmet Toptaş, ‘’Artık sözün bittiği yerdeyiz. Yüreğimiz çok yanıyor. Afyon acısına ağlıyor ben gencecik canlarımız için yanıyorum. Umarım gerektiği gibi bir soruşturma yapılır ve bu acının nedeni bulunur. Ben bir Milli Savunma komisyonu üyesi olarak bu mühimmat depolarını derhal bu bölgeden kaldırılması gerektiğini savunuyorum. Bu konu içinde elimden gelen her şeyi yapacağım. Biraz önce komutanımızla görüştüm çok üzgün ve bitkin bir vaziyetteydi. Ancak dışarıya çıktığımızda görüyoruz ki burada hayat devam ediyor. Tel örgülerin diplerinden vatandaşlarımız evlerine gidiyorlar. Ancak bir de onlar gibi düşünün siz bu günden sonra başınızı yastığa koyup da uyuyabilir miydiniz’’ dedi.

Toptaş, ‘’Tel örgülerin diplerinde evlerinin balkonlarına bayrak asmış aileler var. Bu acı hepimizin ama tedbirli olmak zorundayız. Umarız ki derin bir soruşturmayla içimizi rahatlatacak bir netice açıklanır. Tekrar tekrar hepimizin başı sağ olsun’’ diye kaydetti.
Toptaş, basın açıklamasının ardından mahalle sakinleri ile konuşarak sorunlarını dinledi.
Editör: Haber Merkezi